Imam problemi s dokazvaneto na trudovia si opit.
1. Ednata chast e sobstven business.
Imahme firma predi godini, koiato obache zakrihme. Kak se dokazva che si imal sobstven biznes, kato veche ne sashtestvuva?
2. Drugia mi trudov opit e chrez agenzia za vremenna rabota v Italy.
Ot tam pak ne iskat da mi pratiat nito po poshtata nito po e-maila pismo, che sam rabotila pri tiah, vapreki che beshe legalno.
As ne moga da otida lichno da se raspraviam s tiah, tai kato ne zhiveia v ITALY veche.
Kakvo da pravia? Kak da dokazha trudovia si opit??? Help!
Problami s dokazvaneto na trudov opit, Help!
Направи си една трудова книжка. Попълни си я прилежно с всички длъжности които смяташ че ще са ти от полза. Като от време на време заплатата ти трябва да нараства. Примерно 4-5 пъти са те преназначавали на нова длъжност. Подпечатай си я с печата на старата си фирма, надявам се да не си го изхвърлила. И успех.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
-
- Обратна връзка:
След като сте имали собствен бизнес, просто извади документ от НОИ за осигуровките, които сте правили като собственици и това е доказателството...ако сте се осигурявали, разбира се.
За Италия, нямам идея как би могла да изискаш документ, макар че ако си била легално там би трябвало да няма проблем фирмата, която те е наела да ти издаде документ, за времето през което си работила там.
За Италия, нямам идея как би могла да изискаш документ, макар че ако си била легално там би трябвало да няма проблем фирмата, която те е наела да ти издаде документ, за времето през което си работила там.
Popalni si trydovata knijka za celia period ,nedei spomenavai za italiancite i yspehcanat написа:Problemat e, che italianzite iskat da otida tam lichno da si vzema pismoto!
Ne mozheli da go prashtat ei taka, na toia i na onia...Znam, che zvuchi neveroiatno, no koito e zhivial v Italy poznava tvardoglavostta im i biurokraziata tam.

Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Нещо не си ме разбрала добре.
Не става въпрос за собствения бизнес, а за трудов стаж измислен според твоето образование. Ще ти се наложи да си го измислиш и на интервюто да си го издекламираш. Може да те накарат да опишеш какво точно си изпълнявала във фирмата, така че трябва добре да се обмисли.
Можеш да си подпечаташ книжката с какъвто печат си пожелаеш, само попълваш със същото / работодател/ име и книжката.
Не си мисли че кандидатстваш за президент и някой го интересува къде си работил.
Не става въпрос за собствения бизнес, а за трудов стаж измислен според твоето образование. Ще ти се наложи да си го измислиш и на интервюто да си го издекламираш. Може да те накарат да опишеш какво точно си изпълнявала във фирмата, така че трябва добре да се обмисли.
Можеш да си подпечаташ книжката с какъвто печат си пожелаеш, само попълваш със същото / работодател/ име и книжката.
Не си мисли че кандидатстваш за президент и някой го интересува къде си работил.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Питай и ще ти се каже
Старото куче
-
- Обратна връзка:
Ако и двамата сте били собственици, т.е.не сте били на трудов договор, трябва да имате осигурителни книжки, а не трудови, както казах това е доказателството, без да се налага написване, подписване и т.н., съвсем коректен начин.
Колкото до италианския стаж, ако е толкова проблемно изискването на документите, просто го пропусни или пък ако е достатъчно много нищо не ти пречи да го включиш, който от преглеждащите документите се усъмни, просто ще го изключи без доказателства, но пък в друг момент би могло да се окаже и плюс.
Доста неща могат да се решат на интервюто.
Успех,
Стефи
Колкото до италианския стаж, ако е толкова проблемно изискването на документите, просто го пропусни или пък ако е достатъчно много нищо не ти пречи да го включиш, който от преглеждащите документите се усъмни, просто ще го изключи без доказателства, но пък в друг момент би могло да се окаже и плюс.
Доста неща могат да се решат на интервюто.
Успех,
Стефи