Положителните страни на живота в Канада.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Batka, ne znam koi e sbarkan, ama v Bulgaria takiva kato teb sa edinici.
2003 napusnah s ogromnata zaplata 205 lv, kato vzemeha danacite ostavaha 170.
Hajde da ne pravia smetkata, ama mi stigaha to4no kolkoto da otida na rabota.

E da, mojeh da si nameria rabota i za pove4e - kato servitiorka, barmanka i drugi podobni, ama kakvo da napravia kato sam u4ila za u4itelka i iskah da rabotia tova koeto sam u4ila?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

bateto написа: Бах мааму понякой път като ви чета как се хвалите колко сте добре материално,как канада ви дава възможност да си задоволите финансовите мечти направо се чудя в коя канада живея ,във вашата канада или в моята канада...Не разбирам аз ли съм нещо сбъркан или вас в бг. са ви държали на празната ясла ,та тук като видите два долара очите ви стават като на хипопотам. :D

Kakto kaza Ivet 'Koito kakto si go napravi'!

Za men 'moiata' Kanada si e OK. Az biah na prazna iasla v Balgaria (raboteh v BAN) zatova i ot 27te dolara na chas, koito izkarvam v momenta ochite mi stavat kato na hipopotam! Standarta mi se e vdignal ima niama 10 pati v sravnenie s Balgaria, a tvoia (po-sobstvenite ti dumi) e padnal 4 pati. Ne znam dali si sbarkan. Ti si pretseni.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И аз правех по $25 000 на седмица в БГ-то ама ме излАгаха тия канаТски мрАсници и сега опАвам каиша да събера стотинки за обратен билет, че вече са ми постлали червеното килимче пред ВИП-а на летище София...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ts

Мнение от ts »

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Кат са връщаш внимавай да не съ спънеш у някой гънка на килемчито, ча шати изпадат стинките. И да не забраиш въртяш здраво синджиря... за риспект! :rotfl: :wave:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kato vidja tsifri, vednaga mi stava nesto i hvastam kalkulatora.
Bateto da ne se zasegne nesto a da se prigotvi za usmivki, zastoto mi e mnogo simpatichen i toi e poslednia chovek koito bih zasegnal :)

Pochvame s kalkulatora.
Bateteo kazva che dohoda tuk bil 3000 – 5000 na mesets no v BG standarta mu bil 2 pati po visok. Samo pri tezi spomenati tsifri ( dohod ) ot 3000 – 5000 dolara na mestes az veche vzidam novi emigranti koito stjagat kufarite.

Da kazem che parite sa sredno 4000 $ ( dohod ) na mesets. Neka da vidim kakvo mogat da kupjat.

4000 $ / 1 $ ( tsena na 1L. benzin ) = 4000 litra benzin
4000 $ / 2 $ ( tsena na birata ) = 2000 biri
4000 $ / 10 $ ( kilogram meso ) = 400 kg. meso
4000 $ / 1300 $ ( tsena na ekskurzia do Caribite 1 week ) = 3 ekskurzii
4000 $ / 400 $ ( tsena na lizing na 1 avtomobil ) = 10 atomobila na mesets moze da lizva

4000 $ / 1000 $ ( tsena na naem na apartament sredna hubost ) = 4 apartamenta.

Sega vsichko tova trjbva da go umnozim po 2 zastoto bateto imal 2 pati po goljam standart na zivota v BG.
Smetnatite po gore produkti uslugi stavat v strasni proportsii. Sami vizdate kavi dohodi e izkarval bateto v BG.
Samnjavam se che i Ivan Slavkov ( orginala Bateto ) e imal takiva vazmoznosti sas vsichkite si sefski titli i chlen na MOK

Sega da vidim za kachestvoto na zivota na bateto.
Ste merim v merni edinitsi s koito bateto obicha da smjata a imenno kurvi, barove i bardatsi.

Da dopusnem che bateto koito si pada po zivota hodi po 1 pat na bar v sedmitsa, vizma po 1 kurva na sedmitsa vse pak sme v Canada tuk se raboti zdravo i ne e lesno.
Sega vsichko tova go umnozavame po 4 za da uvelichim kachestvoto na zivota 4 pati kakvoto kachestvo e imal bateto v BG.

Izvod:
Pri tova glavozamaivasto kachestvo na zivot az zajavjavam publichno ( vav foruma ) che zavestavm buroto na njakoi da go varti. Vzimam si Kanadskia passport i tragvam s bateto za da si uvelicaha kachestvoto i standart na zivot. Prosto ne izdarzam na takova predlozenie.

P.S. Samo bateto da ne me zavede pri njakakvi madami na okolovrastnoto. Iskam da sa 4 pati po kachestveni ot madamite s koito si kontaktuvam tuk.

Hullboy

POSTREACT(ions) SUMMARY

Последно промяна от hullboy на Вто Юли 25, 2006 11:46 am, променено общо 1 път.
ts

Мнение от ts »

Hullboy! Stga si smiatal! :evil: Ne karai Bateto da smiata! :evil: Mnenieto na Bateto e kontrapunkta na razlichno misleshtia i otsoiavasht sebe si genii-samotnik; ako vednqj samo Bateto bqde oboren v ratsionalen i ojestochen spor i se priznae za pobeden, togava vsichki nie shte zagubim kontrapunkta, koito ot dqlgo vreme ni kara da kazvame i da vijdame istinata po-iasno! :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

bateto

Мнение от bateto »

Ами ХълБой като си казал да посмятаме ,макар на хората да не им е интересно какво съм правил и какво съм струвал в Бг.Но на хората които им предстои да дойдат тук ,особенно от моята черга ,тия дето не са чакали в края на месеца с шепички някой нещо да им даде ,а са се грижили сами за себе си би им представлявал интерес колко струват 4000д. тук.
Да сме по точни работя със собственна фирма и всеки месец от тия 4000 отбивам 500 за данъци,останалите 3500 ги разпределям по следния начин:
-800д. наем
-200д консумативи за жилището/ток,интернет,карта за транспорт етк/
-350д-изплащане на кола и застраховка
-150д-бензин
-120д-2 телефона
-600д храна без изхвърляне
-300д. джобни пари за кафе и ежедн.дневни разходи
-300д. цигари/пуша/
-200д. алкохол/пия/
-100д. средно на месец за год. такси за кола,шоф.книжки и други
-100д. непредвидени/например заболекар или някой дребен преглед,лекарства/
-200-дрехи,козметика,лични консумативи
-60д. платен паркинг за колата
Дотук ги докарах към 3500 и както ХълБ. забелязваш включил съм в списъка за месечните си разходи само присъщи належащи неща ,никакви глезотии,никакви кърви,кръчми и бърдаци. :D
Сега следва българския ми списък:
-наем -няма ,платен апартамент 110кв. ново строителство в центъра на града
-200лв-консумативи за жилището
-две платени 3-4год. коли ,застраховка 10лв. на месец
-150лв. бензин
-120лв-2 лични тел
-400лв храна без изхвърляне
-200лв джобни пари за ежедн. разходи
-100лв. цигари/пуша/
-50лв алкохол/пия/
-10лв такси за коли,жилище и др
-30лв непредвидени
-200лв-дрехи,козметика
-гараж-собствен
Криво ляво ги докарах до 1500 без да претендирам за астрономическа точност.Сега сещаш ли се ,ако приемем ,че съм изкарвал същите пари и в Бг. 3500 но лв.къде отива разликата от 2000.Ако проследя твоята аритметика това са ми две почивки на Анталия за по една седмица .
сметката е направена за двама живи и един работещ и във двата посочени примера.

POSTREACT(ions) SUMMARY

tochica

Мнение от tochica »

а бе , според мене :
1. в канада е най-розов розовия цвят
2.ако на друго место ви се струва по-розов , вижте точка едно .

POSTREACT(ions) SUMMARY

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа: ... тия дето не са чакали в края на месеца с шепички някой нещо да им даде ,а са се грижили сами за себе си ...

... ако приемем ,че съм изкарвал същите пари и в Бг. 3500 но лв. къде отива разликата от 2000. Ако проследя твоята аритметика това са ми две почивки на Анталия за по една седмица . ...
Значи излиза, че за да си от тези които са се грижили за себе си и не чакат в края на месеца с шепички някой нещо да им даде, в БГ трябва да изкарваш чисто по 3500 лв. на месец ... :briah:!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Obey gravity ... It's the law!
tochica

Мнение от tochica »

познавам доста такива хора , не работещи в сферата на ИТ , които получават подобни заплати в БГ .
моето мнение относно положителните стр. в Канада - с минималната заплата можеш да живееш , в България с минималната такава преживяваш .

POSTREACT(ions) SUMMARY

"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

tochica написа:познавам доста такива хора , не работещи в сферата на ИТ , които получават подобни заплати в БГ .
...
Аз също познавам такива, даже изкарващи много повече от посочената сума. Нито един от тях не работи в сферата на ИТ, но по-интересното е, че всички са кандидати за приза "златната решетка". Някои вече даже уж са ги запътили натам. :D :beer: :beer:

POSTREACT(ions) SUMMARY

baubau

Мнение от baubau »

greskka

POSTREACT(ions) SUMMARY

survivor

Мнение от survivor »

bateto написа:Но на хората които им предстои да дойдат тук ,особенно от моята черга ,тия дето не са чакали в края на месеца с шепички някой нещо да им даде ,а са се грижили сами за себе си
Бате, абе я кажи как става тази работа да не чакаш някой да ти дава пари? Ако си предприемач, имаш договор с някого и си изпълниш твоята си част по договора, не чакаш ли той да ти плати за това (с протегната шепичка или без :lol:), или го караш на благотворителност и фотосинтеза :nenam:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Айде Бате и мойта сметка, като ще правим сметки
в България:
Заплата чисто - 170 лв
Наем и сметки - 0 (живеех при мама и тате)
Кола, бензин, гараж - 0 (Откъде пари за такъв лукс)
Транспорт - карта 40 лв
Храна - 60 лв
Телефон - 20 лв
Дрехи и козметика - 30 лв
Забавления (кръчми) - 25 (не по-често от веднъж в седмицата)
Вече станаха 175. Дотук няма непредвидени разходи, джобни и глезотийки.

Ами те вече станах над заплатата ми
И както виждаш това е живеейки при родителите ми. И дума не може да става за живеене на квартира.

Канада:
Доход чист 1800 (работна седмица 30 часа. Мога да си намерия още една работа и няма да се преуморя)

Наем: 370 (1/2 от 740)
Сметки: (ток + кабелна и нет - 80)
Телефон - 45 (личен мобилен, домашен нямам)
Транспорт - застраховка 10$, бензин 20 (карам мотопед - евтиния)
или 72 през зимата с рейса
Храна - 200 без лишаване
Пиене - 60 (скромно)
Забавления (кръчми) - 100 (пак веднъж в седмицата)
Дрехи и козметика - 100
Джобни за дребни разходи (кафенце, сладолед, пастичка) 80
Други непредвидени - 80

Станаха 1145

Бате, нито тук, нито в България съм чакала някой да ми поднесе нещо на тепсия. Обаче не може целокупното българско население да се занимава с бизнес. Има нужда и от учители, лекари, дребни чиновници. Е аз бях от тях.
Факта че съм в Канада показва само че не чакам "с шепички някой нещо да ми даде". Когато нещо не ми харесвам правя всичко възможно да го променя.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
desi_si
Обратна връзка:

Мнение от desi_si »

Problema e, che prosto nqkoi hora (kato bateto) sa ostavili sravnitelno pechelivsh chasten biznes (dokolkoto razbiram) v BG, koito im e pozvolqval da pravqt 3-4 i poveche hilqdi na mesec, a s takiva pari v BG se jivee dalech po-dobre otkolkoto s 4000$ tuk;
NO ima i hora, koito sa bili na skromna zaplata (170-300lv)v BG, za koito dori 1500-1800$ v Canada im osigurqvat dalech po-visok standart ot tozi, koito sa imali v BG.

S 2 dumi: Vseki vijda neshtata ot svoqta si kambanariq (dohod, socialno polojenie) i zatova ima dosta razlichni vijdaniq za uj edno i syshto mqsto :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено