Мотивация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
lilava
Мнения: 199
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 2:35 am
Местоположение: Montreal

Мнение от lilava »

Прав си цените са високи- ако не бяха да сме заминали преди 10 години, но пусто все не стигаха парите. Не , че сега стигат, ама впрегнахме цялата рода да помага че тук изнемогваме,/ пазара на зем. земя се отвори по морето/, пък за там се надявам да отпуснат някой по - щадящ кредит - толкоз години работя за държавата поне това да използвам. :beer2:
desisa
Мнения: 104
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:39 am
Местоположение: Toronto, North York

Мнение от desisa »

Гледната точка на всеки е различна, но и аз мисля, че в БГ е невъзможно да направиш кариера, да си отгледаш децата нормално и да живееш спокойно като остарееш!!!
Аз например имам бизнес, който в нашият малък град не позволява повече. Каквато и реклама да правя и колкото и енергия да хвърлям-все тая!!!
Вече ми писна да чакам по-добрите времена и т.н. Брат ми живее в чужбина и според него с този бизнес там досега щях да съм стигнала далеч, далеч....Тук не говорим за парите за хляб и мляко, а за развитие в самият бизнес.
А Канада и защо Канада?!? Ами защото ми дотегна да мисля за неща, които унижават достойнството на човека. Писна ми да се чудя къде по дяволите да заведа детето да играе и с какво да ангажирам по-голямата си дъщеря? Изпадам в паника при всяка ваканция и всеки ден се чудя толкова ли е трудно да се отделят средства за нещо разумно та децата да израстват като разумни хора, а не като лигави празноглавци!!!
Е, хайде стига толкова тя темата е необятна. Това е нашата мотивация!
Искам с мъжа ми да си говорим за нещо по-различно от ток, вода, тел., сметки, ядове с глупаци, дупки по улиците, такси за глупости и т.н. и т.н.
:briah: :x
-------------------------------------------------------
Аватар
bbb
Мнения: 360
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 12:55 am

Мнение от bbb »

Krassima написа:Е, така вече мъглата се разсея напълно. :lol: ..значи мотивацията да участваш в тази процедура за Квебек може да бъде, за да отидеш в Калгари, Ванкувър, Торонто, ако си с много добър английски и си готов да приемеш предизвикателствата на тези 5 до 8 години.

Mda. stiskate zubi i na 9-tata godina max vsichki shte ste sus zaplata 48$/chas .A moje i 58 i 68. :D :D Chakane i stiskane na zubi mu e maikata. :)
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
Krassima
Мнения: 132
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 10:08 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Krassima »

Нямам деца, но усещам, че си много права :wink: И веднага се сетих за другите две думички, наречени мотивация. Досега кацах две : избор и пари. Сега мога да добавя: деца и пенсионери. И ще вметна това, което моята позната, за която споменах, че сме говорили по телефона. Тя ми разказва: питаха ме имиграционните власти- какво ще работите тук?, питаха ме двама различни и на третия път малко ми писна и аз казах: Няма да работя, бе, хора! Идвам да си родя децата тук! :? И те й казали- добре сте дошли! :wink: Значи им харесало, а пък тя въобще нямала намерение да ражда, а забременяла на втория месец от пристигането :P Та, за децата - наистина е по-добре да започнат живота си в едно доказало се гражданско общество. Пари за изглеждане на децата ще се намерят и тук, както по-горе споменах, но бъдеще -едва ли, по различно от нашето. Аз съм за това, децата да се раждат в чужбина. Гадно ми е дори докато го пиша това, ама толкова време мина докато свикна с тая мисъл и докато я приема и разбера, че за съжаление е така, че не ми се искам да я описвам по някакъв по-мек начин. И другото - какво ще правим като се пенсионираме тук, със 300 лв. :idea: :shock: казвам го в оптимистичен план, пенсия от няколкото пенсионни стълба в България-доброволни, задължителни и т.н., може би, ще трябва да имаме деца, които да живеят и да работят в чужбина или ние сега да помислим как това да стане реалност за нас :roll: Нали виждаме как сега живеят баби и дядовци. Аз лично мечтая един ден да живея на село, ама не в това, дето са останали 20 цигански семейства и две български с порутено училище и порутени къщи ...социален контакт :?: среда :?: инфраструктура :?: Един познат ми казва: ти бягаш от себе си, от проблемите, които НИЕ тук всички можем да решим, прав ли и? или няма достатъчно силна мотивация...за да емигрира :?:
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
bbb
Мнения: 360
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 12:55 am

Мнение от bbb »

Krassima написа: Един познат ми казва: ти бягаш от себе си, от проблемите, които НИЕ тук всички можем да решим, прав ли и? или няма достатъчно силна мотивация...за да емигрира :?:
E kak shte e prav.Opredeleno mu lipsva motivacia. :D :D :D
Emigraciata reshava vsichki problemi.Takiva posle niama.Tarsim gi s lupa, shtoto ni e skuchno bez takiva. :D :D
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
Krassima
Мнения: 132
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 10:08 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Krassima »

Ей, bbb, от къде надничаш така весело и се забавляваш искрено с тази сериозна тема :lol: , ами ако си в Калгари- ще те разбера , ако си в село Комуняга - случая ти е ясен :lol: , но ако не си нито тук , нито там то, в коя част на джунглата си :twisted: :?: [/url]
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

engi написа: - "Цялата процедура по емиграция" - платиха я наши приятели
- "първите два наема " - платиха ги други приятели
-" продадохме гараж " - за да заминем
От написаното аз разбирам, че мотивацията в случая се дължи на приятелите които са Ви помогнали, а не на Вас самите.
... и аз не се заяждам, ама ти нормално ли разсъждаваш или просто отвътре ти идва да пишеш глупости ... Откъде-накъде заключи, че мотивацията е на нашите приятели :roll: Имам доста познати тук, на които са из помогнали финансово приятели в чужбина ? Това означава, че всички ние сме нямали мотивация да емигрираме според теб ??? Мотивацията да не би да се изразява в куп пари събрани с "честен труд" в България и решени да бъдат похарчени за охолен живот в Канада :lol:

Мотивацията за емиграция според теб какво е: наличие на финансови средства за емиграция или желание да живееш по-добре (в много случаи - възможност за професионална реализация) ? Обясни ми, моля те !

engi написа:Освен това съществува минимум средства като изискване за емиграция. Така наречени банкови референции и т. н.
Не си ли чувала, че съществуват и други начини да декларираш пари - например с апартамент ? Такъв е нашият случай, но не продадохме апартамента за да заминем.
engi написа:Никой не може да ме убеди че всеки решил да замине с повече работа, спестяване, купуване на най-необходимото, продаване на гараж и т.н. може да покрие емиграционните критерии. Те са за хора над средностатистическото ниво живеещи в България.


Ми ние сме средностатистически случай. 2002 г. малко хора успяваха да заработват 1000 лв. месечно и те не ни бяха достатъчно за живеем нормално. Много познати се отказаха, защото не можеха да си позволят финансово процедурата. Слава-богу ние имахме приятели, които ни помогнаха. Заемите успяхме да си върнем още първите 3 месеца. Мъжът ми започна веднага работа, не за 8 долара на час. В тъпия Квебек. :wink:

Питай пак ако не ти е нещо ясно: ще ти отговоря подробно с колко пари и как дойдохме.
Аватар
Krassima
Мнения: 132
Регистриран на: Пон Ное 21, 2005 10:08 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Krassima »

Eй, не със лошо! Мотивацията не е на нашите приятели, тя просто иска да каже, че е подкрепена от нашите приятели! Нали така? Честно казано, ако не бяха приятелите ни, да ни услужат с пари и да ни подкрепят, трудно щяхме да се оправим. Че кой на днешно време ще ти даде 6 000 лв. и ще те чака да му ги върнеш след месеци, е, така, само защото е повярвал в твоята идея, аз искрено много им благодаря! А вие, които сте отвъд океана, бъдете по-благосклонни към тези, които се опитват да се ориентират, все пак на нас доста неща не са ни ясни :roll: :wink: :) още!
QUI VIVRA, VERRA
engi
Мнения: 86
Регистриран на: Пон Фев 20, 2006 5:29 am

Мнение от engi »

1.Средната работна заплата в България през 2002 год ако се не лъжа беше 250лв.
2.Казваш много Ваши приятели са се отказали поради финансови причини.
3." Мотивацията... купища пари похарчени за охолен живот в Канада" ????
ИЗВОДИ:
1. Вие не сте средностатистическо семейство с тези доходи
2. Как може аз да пиша глупости , а ти не след като си противоречиш.
3. За какъв охолен живот става дума недоумявам.
Освен всичко това нямяш право да охарактеризираш град Квебек ,като "тъпия Квебек", защото за да "мотивиращ" да заминеш в Канада сигурно същото си твърдяла и за България и прочие. За заемите съм сигурен, че сте ги върнали. Моята теза е че средностатистическият българин не може да си позволи разходите по процедурата. Без да коментирам кой на кого помогнал, защо и как. Вашият случай продължавам да твърдя, не подкрепя темата за мотивацията или поне не както я разбирам аз.
Големи надежди...
Аватар
Jeeves
Мнения: 1025
Регистриран на: Пон Яну 24, 2005 9:39 am
Местоположение: Wild West

Мнение от Jeeves »

Абе к'во се захапахте тука?! Я по-спокойно!
По този начин със сигурност няма нито вие, нито някой друг да се мотивира да емигрира.
Пазете си нервите за други неща като например - чалгата, ниските пенсии, липсата на лимон в джина, топлата бира и т.н. ;)
А който е мотивиран - няма да му пука много за тази тема.
Успех
engi
Мнения: 86
Регистриран на: Пон Фев 20, 2006 5:29 am

Мнение от engi »

Преди да ти отговоря какво за мен е мотивация бих искал да знам какво означавапо-добър живот. Аз имам дете за разлика от други даващи мнение за бъдеще на деца които ще имат след време, че и за пенсия. Не защитавам и тезата да се стои в България на всяка цена. Работил съм в чужбина и твърдя, че половината от хората във форума изобщо не могат да си представят за какво става дума. Разбери кримон, желание за емиграция без финансови средства е невъзможна. Желание за по-добър живот не е равнозначно на емиграция нали?
Освен това по-добрият живот за мен може да е равнозначен на абсолютна мизерия за теб нали? Обратното също е валидно.
Големи надежди...
comptable
Мнения: 177
Регистриран на: Вто Апр 11, 2006 10:06 am
Местоположение: Варна

колкото по-далече - толкова по-добре!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.....

Мнение от comptable »

Сори, ама толкоз много удивителни знаци не мога да поместя, а такива, каквито ми се искат/ по-изразителни де/, още не са измислени!
Та наскоро ме пита даскалката ми по френски : ако те попитат защо желаеш да емигрираш в Квебек, какво ще отговориш?
Отговорих и , че такива нецензурни думи надали би ми казала, за да се изразя подобаващо, но поне мога да им кажа: Защото е достатъчно далеч от България! Надали ще желаят да разберат нещо повече. Аз гражданин на държава, която създава предпоставки за развитие най-вече на келеши и мошеници, няма да направя детето си! Па може и това да им кажа де - може да са много очаровани. Пък ако ще и милиони да печеля. Наскоро стана на въпрос в ,така да се каже, приятелски кръг, какво бихме направили ако спечелим от тото или просто извадим късмет и получим по-голяма сума пари. Отговорих им- как какво - ще емигрирам с тях, естествено.
Keeper of the 7 keys
Мнения: 334
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 12:14 am
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Engi, eto niakolko dumi za moita motivaciq/demotivaciq i izvodi, koito sum si napravil.

Kato pochnah procedurata 2002 godina vzimah 700 leva chisto. Ne znam malko li sa, mnogo li sa, predpochitam vseki sam da izbira za sebe si, no az ne biah udovletvoren. Osven tova do momenta za zaminavane izobshto ne mi haresvashe kakvo stava v BG. Vsichko me drazneshe, ne vijdah nikakvo budeshte, ne viarvah, che moje da uspeia. Zatova i zaminah. I to s ideiata, che niama da se vrushtam v BG
Niamahme spesteni pari, zatova trygnah s pari nazaem, nishto ne sme prodavali, no kacnah v Montreal s 3000 CAD v djoba si
V montreal nai-napred rabotih v dva restoranta kato gotvach za po 9 dolara na chas. Chisto mi se subirashe kum 1000 dolara na mesec. Nimaha vuzmojnost da ucha frenski ili da si tursia po-dobra rabota, parite mi triabvaha.
Purvata mi po-dobra rabota beshe za 17,40 na chas v Telus. Pochnah tam blagodarenie na suvetite na bulgarin, koito raboteshe veche tam. Kato cialo ne miharesvashe rabotata na Level 1 support i malko se razocharovah ot organizaciata v tazi firma.
Zatova i skoro ia napusnah i zapochnah kato Level 2 support v druga firma za okolo 2300 CAD chisto na mesec.
Rabotata tam beshe suvsem malko, marzeluvah pochti po cial den. Moje bi za niakoi tova bi bilo idealna rabota, moje bi ako imah deca i biah na 45 niamashe da tursia drugo, a i imashe variant da stigna do 3000 na mesec sled niakoia i druga godina. Obache i tova ne mi stigashe, ne vijdah nikakvo razvitie v tazi firma - niamashe na kakvo da se naucha, praveshe se edno i sushto.
Tochno po tova vreme m ise obadiha ot starata mi firma v BG i mi predlojiha da se vurna, zashtoto imat ideiata da razshiriavat biznesa si.
Predlagaha mi 1200 leva chisto na mesec i vazmojnost za 2000, ako vzema edin sertifikat (izpit). Tochno tazi vumojnost za sertifikata mi beshe osnovna motivacia. Vurnah se i za 6 meseca uspiah da go izkaram. Parite ne biaha osnovnata motivacia, no vse pak biaha vajni za men, zaedno s razni semeini prichini.

Izvodi, koito sum si napravil (validni sa osnovno za men i pri tova moje bi niamat nishto obshto s horata, koito ne sa v computernia ili restorantskia biznes):
- vajno e da imash malko poveche pari v nachaloto. "to e iasno" shte kaje niakoi, no iskam da nablegna na tova, zashtoto ako niamash pari triabva da pochnesh pochti vednaga niakakva rabota. tova shte ti poprechi da uchish (frenski ili neshto drugo), shte ti poprechi da si tursish po-dobra rabota, a tova iziskva mnogo vreme. Sushto taka niama da si v poziciata da se pazarish - za po-dobri uslovia na rabota i t.n.

- vajno e da ima koi da te posreshtne. suvetvam horata da hodiat na sbirkite, koito se praviat, da si suzdavat priateli. Mnogo e vajno da ti pokajat purvonachalnite proceduri, da ti dadat suveti, da ti pomognat da si namerish hubavo jilishte. Tuk ima edno mnogo vajno neshto - KAKVOTO I DA VI KAZVAT IMAITE EDNO NAUM - ZA VSEKI NESHTATA STOIAT PO RAZLICHEN NACHIN. Dori niakoi da iska da vi pomogne, toi moje da vi dade suvet, koito da ne e podhodiasht za vas. Taka che preceniavaite vsiako neshto sami za sebe si, za da ne se surdite izlisho sled tova.

- purvata rabota na povecheto novodoshli (pak kazvam na takiva kato men) vkliuchva Level 1 support na telefon (ne vinagi e zaduljitelno da znaete i dvata ezika); rabota v restoranti, hoteli ili kafeneta, prodavachi, shofiori na pizzarii, raznosvane na vestnici, hamali. Nachalnata zaplata e mejdu 7,30 i 13,50 dolara na chas. Za men sa kusmetlii tezi, koito uspiavat da zapochnat nad 13,50. SLed tova goliamo vlianie okazva vashia opit, probivnost, zashto ne i kusmet. Az licho ne poznavam chovek v Montreal, koito da vzima nad 72000 CAD godishno. No v interes na istinata ne poznavam hora, koito sa tam ot poveche ot 5-6 godini, a i za men tova sa pari, koito vi davat dobur nachin na jivot.
V restoranta, koito raboteh imashe servitiorki, koito za 4 rabotni dni v sedmicata, vzimaha okolo 4000 CAD chisto na mesec. Povecheto ot tiah niamaha jelanie za druga rabota i tova im beshe dostatuchno.

- vajno e da imate pravilna ocenka za tova kakvo mojete i znaete. Mnogo hora kazvat "az sum computaren specialist". Az sushto si misleh, che sum takuv, no kato zaminah razbrah, che imam oshte da ucha. Hodih na interviuta, na koito prosto razbrah, che ot men se ochakva mnogo poveche. Sled 2-te godini, otkakto se vurnah v BG i mnogoto proekti, natrupah opit, koito sega mi dava poveche samochuvstvie i uverenost. Obache sega ne bih kazal che sum computaren specialist, zashtoto oshte triabva da se ucha.

- posleden izvod, che stana mnogo dulgo - ako si reshil da hodish v canada - otidi. SLushai mnogo mnenia, no reshavai sam za sebe si i semeistvoto si. AKo ne ti haresva tam - vurni se. Za men vrushtaneto tuk ne e neuspeh, osobeno, ako e svurzano s niakakvo razvitie.
V canada stanah po-spokoen, a tova e mnogo, mnogo vajno - i sega ne se nerviram na vsichko v BG :). Osven tova e mnogo vajno, che sega vijdam mnogo putishta pred sebe si. Ako neshto se precaka v segashnata mi rabota, moga da zapochna na drugo miasto, moga da se vurna v canada, dosta po-lesno bih otishul niakude v evropa sus sertifikata, koito imam. V sushtoto vreme, uspiavam da spestia niakoi lev, taka che ako mi se naloji da otida pak v canada da mi bude po-lesno.
Sorry, che pisah tolkova mnogo, za niakoi sigurno sa gluposti, no niakoi moje i da nameri neshto polezno.
engi
Мнения: 86
Регистриран на: Пон Фев 20, 2006 5:29 am

Мнение от engi »

Евала "Пазител" много благодаря. За мен всичко е ясно. Опитвам се да обясня на многознайковците че по дърветата в Канада не растар пачки с долари. Реалността за всички е различна ти си се върнал защото нещо там не е по вкусът ти или както и да е. Просто за мен думата МОТИВАЦИЯ свързвам с доказване, а не с по-добър живот. Можещ да се докажеш където и да е посвета, но важно е сам да знаеш какво можеш да очакваш от себе си.
Големи надежди...
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

engi написа:1.Средната работна заплата в България през 2002 год ако се не лъжа беше 250лв.
анджък, тук нямаме противоречия :)
engi написа:ИЗВОДИ:
1. Вие не сте средностатистическо семейство с тези доходи
Ние сме богаташи :lol: Що се излагаш, моята заплата не стигаше за отоплението на ток през зимата :( Ако съм забравила да спомена, пак да кажа : семейство от 4 човека - доход около 1000 лв., средно по 250 лв. на човек. Хм, с две малки деца доста повече пари са необходими. :(
engi написа: 2. Как може аз да пиша глупости , а ти не след като си противоречиш.
3. За какъв охолен живот става дума недоумявам.
изобщо не си противореча, твърдя, че средният доход на българите през годината 2002 беше ужасно нисък и дори такива средностатистически семейства като нас не можеха да си позволят да платят процедурата и първоначалното установяване в Квебек.

engi написа:Освен всичко това нямяш право да охарактеризираш град Квебек ,като "тъпия Квебек", защото за да "мотивиращ" да заминеш в Канада сигурно същото си твърдяла и за България и прочие.
Абсолютна глупост. Никога не съм твърдяла за България такива работи и ако обичаш не ми слагай думи в устата (в писмените ми размисли), които не съм писала. "Тъпият Квебек" е хипербола :wink: , един вид, тъй да се каже :) намек към бг жителите на Алберта и Онтарио, които нон-стоп твърдят във форума, че в провинция Квебек няма друга работа освен за 8 долара на час + социалът. Не е нито към град Квебек, нито към провинцията, които намирам за особено добро място за живеене и отглеждане на децата ми.
engi написа:За заемите съм сигурен, че сте ги върнали. Моята теза е че средностатистическият българин не може да си позволи разходите по процедурата. Без да коментирам кой на кого помогнал, защо и как. Вашият случай продължавам да твърдя, не подкрепя темата за мотивацията или поне не както я разбирам аз.


Подкрепям тезата ти : средностатистическият българин не може да си позволи разходите по процедурата. НО, може да намери начин да вземе заеми - от банки, от приятели, от лихвари, да продаде имот или др. нещо (да ограби банка, магазин, баба си :) ).
engi написа: Разбери кримон, желание за емиграция без финансови средства е невъзможна. Желание за по-добър живот не е равнозначно на емиграция нали?
Мотивацията е желанието да емигрираш, а намирането на средства - честни или нечестни са просто нейн резултат. Въпросът е колко е силна мотивацията. Ако само казваш - не може (да намеря пари, да науча френски и т.н.), няма да стане. Трябва да търсиш средства, за да постигнеш целта си. Можеш ако искаш да погледнеш и тълковния речник, за да се увериш в смисъла на думата. Защото започваме да говорим на различни езици, а думите служат за да се разбираме помежду си. А това става, само ако влагаме един и същи смисъл в тях, а не всеки човек да влага свой собствен смисъл.

При все това, ние бяхме средностатистически българи, желащи много да намерят по-добър живот за отглеждането на децата си. Потърсихме начини да намерим необходимите средства, за да заминем. Едно е сигурно, не сме придобили тези средства от спестявания, защото заплатите ни не го позволяваха. Две години по-късно, семейството на сестра ми също емигрира тук. Те имаха доста по-висок стандарт на живот от нас по това време - 2004 г. Въпреки това, за да дойдат ипотекираха апартамента си и взеха заем от банката. Не виждам нищо лошо и в тази "мотивация" :wink: , както ти я разбираш. Нормални хора, бг заплати, още един начин да събереш финансиите, за първоначално установяване.

Успех и извинявай ако съм те обидил/а.
Заключено