Монреал -> Торонто
Монреал -> Торонто
Здравейте,
Една фирма ми предлага да обмисля преместване в Торонто от Монреал като обещава (ако мина добре интервютата) да се престави
както подобава. И аз следвайки съветите от една отдавна четена книга където е описано че: Предварителното планиране предотвратява последващото пръдливо посиране (ако цитирам правилно ) та искам да попитам минали по пътя следните въпроси:
1) Губиш ли/след колко време Сертификата за селекция?
2) Как се прекратява договора за наем в Монтреал
3) Кое е най-походящото място за живеене близо до (или самия) Маркам (това е субективно но все пак помага)
4) Каква е хавата с шофюрската книжка (на път съм да си изкарам ...)
5) Кой е най-подходящия транспорт между двата града (ако оставя семейството си в Монреал) и цена
6) Каква разлика в заплатата (в +) трябва да имам в Торонто за да се компенсира по-скъпия стандарт за който съм чувал.
7) Какви са възможностите децата да учат френски/испански в училище
съвети от препатили ....
Благодаря предварително
Една фирма ми предлага да обмисля преместване в Торонто от Монреал като обещава (ако мина добре интервютата) да се престави
както подобава. И аз следвайки съветите от една отдавна четена книга където е описано че: Предварителното планиране предотвратява последващото пръдливо посиране (ако цитирам правилно ) та искам да попитам минали по пътя следните въпроси:
1) Губиш ли/след колко време Сертификата за селекция?
2) Как се прекратява договора за наем в Монтреал
3) Кое е най-походящото място за живеене близо до (или самия) Маркам (това е субективно но все пак помага)
4) Каква е хавата с шофюрската книжка (на път съм да си изкарам ...)
5) Кой е най-подходящия транспорт между двата града (ако оставя семейството си в Монреал) и цена
6) Каква разлика в заплатата (в +) трябва да имам в Торонто за да се компенсира по-скъпия стандарт за който съм чувал.
7) Какви са възможностите децата да учат френски/испански в училище
съвети от препатили ....
Благодаря предварително
Апартамент в блок трудно ще намериш наблизо. Ако имаш карта на района на Торонто - това е Leslie & Highway 7 между Markham и Richmond Hill.ivan1901 написа:L3T 7M8 - това им е пощенския код
мерси
В посока изток блокове няма, само къщи. Може да намериш нещо в Richmond Hill в северозападна посока около Yonge Street или в югозапад пак по Yonge около Clark. В северните части на Торонто около Yonge & Finch има доста повече възможности.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Бабо Пено,
Като пускаш слухове ги придружавай с официална информация
А официалната информация е това:
http://www.cic.gc.ca/english/citizen/be ... howto.html
Като пускаш слухове ги придружавай с официална информация
А официалната информация е това:
И е от тук:To become a Canadian citizen, you must:
be 18 years of age or older;
be a permanent resident of Canada;
have lived in Canada for at least three of the four years before applying;
be able to communicate in either English or French;
know about Canada; and
know about the rights and responsibilities of citizenship;
http://www.cic.gc.ca/english/citizen/be ... howto.html
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Kоя е Aлберта?
Пенке,BabaPena написа:Okolo men uporito se nosiat sluhove che pri nalichie na sertificat za selektsia samo vremeto prekarano v 'selektiralata te' provintsia se priznava za pasport...Ne znam dali e viarno...
значи да разбирам че ние "селектираните" за Куебек ще видим паспорт през крив макарон Еее, па ша го преживеем някак си, ние сме прауд бългериънс,бели хора, от Европа, евентуално ЕС
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Разбира се, че не е вярно! Канадското гражданство се дава от Канада, а не от провинциите и териториите. Засега всички провинции и територии са част от Канада и в която и от тях да живееш, времето ти се зачита за гражданство !BabaPena написа:Okolo men uporito se nosiat sluhove che pri nalichie na sertificat za selektsia samo vremeto prekarano v 'selektiralata te' provintsia se priznava za pasport...Ne znam dali e viarno...
Obey gravity ... It's the law!
Re: Монреал -> Торонто
Района около пресечката на 404-ва магистрала и Стийлс авеню е добре развита бизнес и промишлена зона – жилищни сгради почти няма, преобладаващи са офис сградите и промишлените предприятия. Това е и горе-долу границата между два от кварталите на Торонто (Норт Йорк и Скарбаро на юг) и Маркхам на север. Ако правилно го виждам на картата ти си малко по-на северо-запад оттам, но все пак си близко до този район. Доколкото в района наистина няма много жилищни сгради, може би ще трябва да разшириш района в който да търсиш квартира. В допълнение на това което е написал Спийди, мисля че можеш да потърсиш квартира също южно от Стийлс – по Дон Милс, Лесли или дори Виктория парк.ivan1901 написа:Здравейте,
Една фирма ми предлага да обмисля преместване в Торонто от Монреал ...
По въпроса за шофьорската книжка – ако имаш книжка от Квебек, в Онтарио би трябвало да ти я приравнят на G2, с която можеш да шофираш, но в преспектива ще трябва да се явиш и за G.
За транспорта между двата града – зависи с колко багаж си, мисля че основните варианти са автобус, влак или кола под наем (ако правилно разбирам все още нямаш собствена кола). Имай предвид че и автобуса и влака пристигат в центъра на Торонто, а оттам до района за който питаш е доста път, така че ако си с повече багаж май е по-добре да помислиш над варианта за кола под наем.
Като стана дума за препатили, виж също ТАЗИ статия.
За информация на Сашо – Скарбаро Чайна Таун се намира на изток от този район – известния Пасифик Мол е на пресечката на Стийлс и Кенеди роуд, там дори надписите по банките са на два езика – английски и китайски.
Къде видя квалификации? Цитирах официална информация в отговор на твое писание, като се надявах ако не е слух да го придружиш със също така официална информацияProsto zadadoh vapros na koito VanBC otgovori kratko, kompetentno i po sashtestvo bez kFalifikatsii...probvai i ti taka sledvashtia pat!
А думата слух я употребяваш ти а не аз
Okolo men uporito se nosiat sluhove che pri nalichie na sertificat za selektsia samo vremeto prekarano v 'selektiralata te' provintsia se priznava za pasport...Ne znam dali e viarno...
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Kоя е Aлберта?