За банковата референция

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Jean

За банковата референция

Мнение от Jean »

Изненадах се като разбрах - ЦКБ вади бенкова референция на български, с подпис от регионалния мениджър за Пловдив в рамките на 2-3 дена. Преведена на Английски трябва да чакам 7-8 дена (подписват я в София) и цените съответно са 36 лева и 36 Евро. ДСК пък въобще казаха, че преведената на чужд език представлява голям ангажимент за тях и и и ... по-добре и по-бързо било пак на български. Въпросът ми е, ако си извадя банкова референция на български и я преведа от заклет преводач същият ефект ли ще има - на документ удостоверяващ финансовото ми състояние.
ge4e

Мнение от ge4e »

Ние си извадихме от Банка Биохим за един ден и то на английски и ни струваше точно 10 лв.Върви при тях няма да имаш проблем.
pumpy

Мнение от pumpy »

DA
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Гледам че си от Пловдив,може да идеш до Райфаизен /центр. офис/ е преди тунела там ги вадят за 1 ден на англииски са и струват 10 лева
mim4eto

въпрос

Мнение от mim4eto »

Искам да попитам тази банкова референция можеш да си я вземеш от всяка банка или трябва някъде да имаш сметка. Защото преди за стунтите за чужбина издаваха едни такива неистински те дали може и сега така
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

ДСК............бати Боклук-банката!Как може да ти казват кое е по-добро за тебе,та в крайна сметка ти си Клиент!!!И разбира се ,че е по-добре да ти е издадена от самата банка на англ.,защото ти спестява ходенето по разни преводачи и т.н
pumpy

Re: въпрос

Мнение от pumpy »

mim4eto написа:Искам да попитам тази банкова референция можеш да си я вземеш от всяка банка или трябва някъде да имаш сметка. Защото преди за стунтите за чужбина издаваха едни такива неистински те дали може и сега така
всъщност за какъв документ става въпрос в тази тема ???
Аватар
Welder

Мнение от Welder »

poumpy, не знам дали правилно те разбирам, но става въпрос за банкова референция - документ с който доказваш ,че имаш пари, изисквани ти от емиг. власти. Идеята е да си финансово независим в първите месеци на канадска земя.
pumpy

Мнение от pumpy »

Welder написа:poumpy, не знам дали правилно те разбирам, но става въпрос за банкова референция - документ с който доказваш ,че имаш пари, изисквани ти от емиг. власти. Идеята е да си финансово независим в първите месеци на канадска земя.
е да де - как става това ако нямаш открита сметка с пари по нея, за които да вземеш референция ????
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

mim4eto написа:Искам да попитам тази банкова референция можеш да си я вземеш от всяка банка или трябва някъде да имаш сметка. Защото преди за стунтите за чужбина издаваха едни такива неистински те дали може и сега така
и аз мисля че референцията показава че имаш сума пари в някаква банка така че не разбрах въпроса иначе всичко е възможно можеш и сама да си напишеш референция на твоя отговорност и да си носиш последствията ако това има предвид.
NO PAIN NO GAIN
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Re: За банковата референция

Мнение от zaia »

Jean написа:Въпросът ми е, ако си извадя банкова референция на български и я преведа от заклет преводач същият ефект ли ще има - на документ удостоверяващ финансовото ми състояние.
напълно :D
mim4eto

Мнение от mim4eto »

Bily T написа:
и аз мисля че референцията показава че имаш сума пари в някаква банка така че не разбрах въпроса иначе всичко е възможно можеш и сама да си напишеш референция на твоя отговорност и да си носиш последствията ако това има предвид.

Не можеш да си я напишеш сам. Не трябва ли да се завери и от БНБ нищо, че не се легализира? Въпросът ми беше друг трябва ли наистина да имаш пари в съответната банка и колко ти искат от имиграационните там да имаш като минимум? Това питах
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Ще споделя моя опит и това, което знам, въпреки че може да се повтаря с някои неща написани до тук, искам да ви бъда полезна. Банковата референция е документ, който показва, че ти разполагаш със средства, необходими за плащане на визи, билети, разходи, които кандидата ще направи минимум първите три месеца като пристигне. Има размер на сумата, който е определен, трябва да се видят актуалните данни на официалния сайт, миналата пролет минимумът за семейство без деца беше около 3300 канадски долара. Може да имаш и повече пари в сметката, но да искаш референция само за част от тях, т.е. няма проблем, това записваш в молбата, освен това там се отбелязва: да бъде издадена на френски или английски , равностойността на сумата в канадски долари, т.е. парите могат да са в различни сметки и в различна валута, но в референцията трябва изрично да е записана тяхната равностойност в к.д., желателно е да е отбелязан и курса. Тази референция имаше вид на "удостоверение", беше на английски и ми я подготвиха за 1 ден в Булбанк-централата. Там са абсолютно наясно и с референцията и с таксата, която се плаща и за който се попълва съответния документ. Мой съвет- парите, освен всичко останало, трябва да отговарят на възможността да ги докажете документално и на възможността да излезете с тях от страната на по-късен етап. :lol: Нас ни питаха за това на интервюто :wink: Това за сега! Успех!
QUI VIVRA, VERRA
becks

Мнение от becks »

mim4eto написа:... Защото преди за стунтите за чужбина издаваха едни такива неистински те дали може и сега така
Може, ама първо прочети НПК ;)

Знам за случаи реално минали с фалшиви референции.

Става така: Откриваш си сметка, вкарваш някаква сума пари, вадиш си референция за тази сума пари (примерно 500 лв.); прави фалшива референция със същия изх. номер, печати и подписи, с но с по-голяма сума (промерно 10 000 лв.) и готово.

А ако не знаеш как да я фалшифицираш по-добре не се захващай, ами събирай пари от роднини :dent:
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

В инструкциите за попълване на Молбата за селекция относно т.14 са дадени разяснения, че е необходимо кандидат-имигрантите да декларират наличие на сума, покриваща основните им разходи през първите 3 месеца, след пристигането в Квебек, или т.нар. МИНИМУМ ЗА ВЛИЗАНЕ в Квебек. Той е определен според броя на кандидат-имигрантите и придружаващите ги деца до 18 год.

Изискваният МИНИМУМ в канадски долари, който трябва да притежавате (при влизането си в провинцията), ще откриете тук - за съжаление са сменили линка и пак трябва да се актуализира в статията. :evil: Ще го потърся.

В инструкциите споменати по-горе, също е направено и уточнението, че при посочване на сумите, с които кандидатите трябва да влязат в Квебек, те трябва да предвидят и наличието на допълни финансови средства за разходите, свързани с процедурата (такси, транспорт и други).

При наличие на възможност бихте могли да удостоверите сума, която покрива не само изискваният минимум, но и допълнителните разходи. Тогава на интервюто, на което се иска отново да се удостоверяват финаносовите ви възможности, ще можете да покажете деклариране на същата сума.

Ако в документите, които изпращате заедно с Молбата за селекция посочите притежаването само на изискваният минимум за влизане в Квебек, то в последствие (на интервюто) ще ви бъдат искани доказателства за възможностите да покриете тези допълнителни финансови разходи.

http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=81
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Заключено