Глоба за неправилно паркиране в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
c200

Глоба за неправилно паркиране в Торонто

Мнение от c200 »

Значи случката е следната - преди 2 седмици заповядах в хубавия град Торонто с цел посещение на концерт на CULT (голяма работа са, ама звука на Molson Amphiteatre не струваше).
От града много не видях, че не остана време от пиене, но затуй пък ме сурвакаха с 15$ за паркиране по-дълго от 3 часа в една забутана уличка. Това добре, в Монреал нравите са по-кръвожадни, щяха да ме думнат поне 50 кинта.
Сега се сетих за оная жълтата хартия, изрових я, и там пише да обичам да платя в 7-дневен срок - инак 'нам кво си.
Ама в приложения сайт за онлайн-разплащане мойта бележка не фигурира в системата (72 часа срок за обработка - минаха 2 седмици), въпреки че любезно ме подканят да платя колкото имам на сърце.

Та искам хора опитни да ме посъветват - да се ослушвам ли или да плащам (и взимат 1.50 $ при плащане с кредитна карта, господ да ги убий).
Струва ми се че жълтата ми хартийка ще отиде в канала, ама да видим ей тъй за спорта каква е системата ...

Излиза, че като съм я забравил за 2 седмици в колата - не щат пари , ами ще се съдим :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Лично мнение - обади им се по тел. и кажи, че много държиш да си платиш глобата, ама как да го направиш? Щото в случая с неплатените глоби, особено просрочени ти винаги си губещия. Така ще те сурвакат с лихви, че тоя чардж от долар и петдесет ще ти се стори детска играчка.
Let it go...
vanko22

Мнение от vanko22 »

prava e Ivet.potursi gi i si plati shtoto ti shte si vutre ot cialata rabota.
Na kriv emigrant,Kanada mu vinovna.I zatvariaite prozorcite,che vlizat mnogo muhi.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

eee,много сте лоши, това и сам го измислих.
Аз очаквах 10-20 души да кажат
"Пък аз познавам един дето си ги хвърля на боклука глобите и досега нищо не е платил" :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ньет, такиви познати нямаме. Колкото повече чакаш, толкова по-лошо става. Предполагам че те е глобила общината, ако чакаш ще даде беуетчето на полицията. Виж колко пари пише за 2 седмици (от 15 най-много на 20 да са станали), пиши чека и се изръси 51 стотинки за марка. Има-няма утре е тука :thumbsup:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Познавам трима човека живеещи от много години в Онтарио
Та тези хора имат глоби от Квебек (става дума за по няколко хиляди долара)
И понеже не са си ги платили навреме сега дължът много пари. Ако ги хванат в Квебек директно ги арестуват и затова те не смеят да припарят в Квебек
Като те арестуват имаш два варианта - да платиш или да седиш в ареста докато си изплатиш глобите (властите са сметнали че един ден в ареста е равен на определена сума)
Та единия го хванаха и си плати, другия си ги излежа
Третия още се измъква
Та моя съвет е - съдете се за глобите и ако все пак се наложи да платите - плащайте си
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
JoroF

Re: Глоба за неправилно паркиране в Торонто

Мнение от JoroF »

c200 написа:Значи случката е следната - преди 2 седмици заповядах в хубавия град Торонто с цел посещение на концерт на CULT (голяма работа са, ама звука на Molson Amphiteatre не струваше).
От града много не видях, че не остана време от пиене, но затуй пък ме сурвакаха с 15$ за паркиране по-дълго от 3 часа в една забутана уличка. Това добре, в Монреал нравите са по-кръвожадни, щяха да ме думнат поне 50 кинта.
Сега се сетих за оная жълтата хартия, изрових я, и там пише да обичам да платя в 7-дневен срок - инак 'нам кво си.
Ама в приложения сайт за онлайн-разплащане мойта бележка не фигурира в системата (72 часа срок за обработка - минаха 2 седмици), въпреки че любезно ме подканят да платя колкото имам на сърце.

Та искам хора опитни да ме посъветват - да се ослушвам ли или да плащам (и взимат 1.50 $ при плащане с кредитна карта, господ да ги убий).
Струва ми се че жълтата ми хартийка ще отиде в канала, ама да видим ей тъй за спорта каква е системата ...

Излиза, че като съм я забравил за 2 седмици в колата - не щат пари , ами ще се съдим :)
ta moia savet e plati si .ne si uslojniavai jivota za 15$.smetni si kolko pari shte zagubish kato ne hodish na rabota ,a se sadish ,i drugia pat vnimavai kade parkirash ,ne sa te globili za nishto
THE LAST LINE OF DEFENSE
foxxbatter

Re: Глоба за неправилно паркиране в Торонто

Мнение от foxxbatter »

c200 написа:Ама в приложения сайт за онлайн-разплащане мойта бележка не фигурира в системата (72 часа срок за обработка - минаха 2 седмици), въпреки че любезно ме подканят да платя колкото имам на сърце.

:wink: Мой съвет е да си платиш защото след това от $15 може да станат $50 и плюс. Каквото пише на бележката даже и да не е в системата си го плати. $1.50 са нормална такса за онлайн плащане, същата сума е и в Мтл.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

стига де, платих вече каквото пише на хартията, голяма работа че съм закъснял с 10 дена, най-много да ме арестуват другия път в Онтарио и да ги излежа :)
Заключено