на всички които гласуваха за консервите - честито

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

AlexAA написа:За сметка на това бих дал данъчни облекчения за семействата с деца, като например 7000 долара за първо дете, 5000 за второ и 3000 за трето дете. За четвърто дете НИКАКВИ данъчни облекчения, даже напротив - 1500 долара годишна такса докато детето навърши пълнолетие...
Забравяш че тука искат да си увеличават населението - така че това е напълно неприложимо. Що го увеличават с боклуци от третия свят обаче, ще питаш ? Ми явно не им дреме, иначе щяха да са взели мерки отдавна, а най-вероятно им е изгодно... Защо САЩ имат лотария, а не процедура - ми мноо просто, щото освен инженери и професори им трябват и чистачи на кенефи и метачи на улици. Местните бели определено не искат да го работят това, местните черни - също (щот ги мързи, а и е по-лесно да ограбиш местния конвиниънс стор). Най-вероятно по същата причина Канада имат облекчени точки за Третия свят.
Отделно стои въпроси, ако въобще не приемаха боклуци дали щяха да са склонни да ни вземат и нас с гайдите и голите тумбаци (с чифте пищови) от Източна Европа :lol:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Гледам пак чистокръвната арийска душа не трае. Да не би някой да е забравил, че Канада (пък и Щатите) са това, което са благодарение на имигрантите.
И че въпросните "чаршафи" може би са граждани на страната и техният глас се брои също за един.
Хубаво е да сме критични към държавата, но май в случая тя е по-умна от съставните си части и брои всички за хора.
На другаря с пушката от Албърта ще кажа, че в Канада все още мъжкарите с груб език и обветрени лица от романите на Джек Лондон тежат колкото гейове, комунисти, болни от СПИН и прочее сган.
И че понякога едните плащат данъци заради другите, не сме в каменната (в смисъл нефтената) ера.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

c200 написа:Гледам пак чистокръвната арийска душа не трае. Да не би някой да е забравил, че Канада (пък и Щатите) са това, което са благодарение на имигрантите.
И че въпросните "чаршафи" може би са граждани на страната и техният глас се брои също за един.
Да де, ама ти май си забравил, че имигрантите благодарение на които "Канада (пък и Щатите) са това, което са" са били предимно от Европа (да не казвам бели, че не е "politically correct") :wink:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

c200 написа: Да не би някой да е забравил, че Канада (пък и Щатите) са това, което са благодарение на имигрантите.
.
въпроса е благодарение на кой вид имигранти са такива сащ и канада и благодарение на чия култура
биндерите може да разбират от компютри тук таме ама в бангалор няма една висока сграда 'щото не им се катерят стълби като спре тока, което той прави доста често.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Освен чистички и белички протестанти тук са дошли и доста хора от майка Африка и то не по желание.
(Да не казвам негри, че е интернационална дума, сетне върви обяснявай, че в Чичо Томовата Колиба негрите са добри, а лошите им викат черни)
Също така са заповядали и бая китайци (справка - строежа на ЖП линията Транс Пасифик), почти на доброволни начала.

Отделно слагам италианци, гърци, германци и т.н.

Всички са американци обаче, ето това не бива да се забравя.
Същото и за Канада, макар че тук историята не е толкоз бурна и драматична.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

хехе,
знаех си че ще споменеш и черните и жълтите
май вече няма смисъл да го държим тоя форум щом си знаем аргументите, може би няма смисъл и аз да обяснявам моя контрааргумент...

доколкото до "всички са американци"
това се опитвам да обясня на американомразещите - там е такъв буламач че няма смисъл...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

KolioBalkanski написа:абе, за разлика от либералите, консервите НАМАЛЯВАТ таксите а не ги увеличават и гледат да не пилеят парите на народа.
Да, и всички пропускат, че данъците в/у дохода се УВЕЛИЧАВАТ от 15% до 15.5% за първите 30,000$, което засяга всички работещи. Освен това това е бюджета за 2006 година, т.е.е за по-малко от година. Очаквам да видя следващия бюджет, който ще е за по-сериозен период от време и тогава ще зашпочна да викам "ура", ако има за какво.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

beckythomas9 написа:
KolioBalkanski написа:абе, за разлика от либералите, консервите НАМАЛЯВАТ таксите а не ги увеличават и гледат да не пилеят парите на народа.
Да, и всички пропускат, че данъците в/у дохода се УВЕЛИЧАВАТ от 15% до 15.5% за първите 30,000$, което засяга всички работещи. Освен това това е бюджета за 2006 година, т.е.е за по-малко от година. Очаквам да видя следващия бюджет, който ще е за по-сериозен период от време и тогава ще зашпочна да викам "ура", ако има за какво.
Да, но въпреки увеличението, спестяванията нарастват заради различни намаления като GST, metro passes.....
по тази таблица се вижда.

How much will you save?
Budget documents prepared by Department of Finance officials estimate the tax savings by family income:
Income 2006 2007
Less than $15,000 -$51 -$96
$15,000-$30,000 -$199 -$298
$30,000-$45,000 -$367 -$509
$45,000-$60,000 -$459 -$643
$60,000-$80,000 -$562 -$797
$80,000-$100,000 -$682 -$990
$100,000-$150,000 -$795 -$1,228
Over $150,000 -$1,151 -$1,987

разместват се цифрите, но тука се вижда ясно:

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... 06&no_ads=
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

KolioBalkanski написа:аз имам мнение - субсидираните детски градини са комунистически,
най добре е който си има деца да си ги издържа сам...или с помощтта на 1200тата долара.

Много оригинално мнение. Ама нещо не разбирам какво общо имат субсидирането на градините и комунизма. Според теб цяла западна Европа, на4ело с Швеция и Норвегия са комунисти4ески дьржави. Явно ти убягват доста от фонадаманталните принципи на канадската федерация. Ощеот самото на4ало на федерациата, през 1867, с приемането на конституцията, Канада се базира на широки социални принципи, тоест разпределяне на ресурсите. 4ети конституцията на Канада и ще си дадеш сметка, 4е Канада ще бьде жинаги страна в която ще има големи хар4ове по социални програми. На който не му удисва, и реши да живее тук, или да свиква или да скьрца сьс зьби.
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

До бьлгарите, които характеризират някои хота като боклуци от третият свят. Господа, за ваше нещастие, в Канада не се прави никаква разлика между мен, вас и тези 'боклуци'. Просто срамота, 4е има все още толкова много бьлгари, които се мислят превьзходни на други нации. Просто не ми го побира ума как може някои да седят тука в Канада, да се облаготетелстват от толерантноста на това общество, а вьв сащото време да решават кой е годен и кой не за имигрант в Канада. Слава Боже Господи, 4е нито един политик не споделя вашето мнение. И между другото, с какво се мислите за превьзходни от тях ?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

господин нибис,
явно ти е убягнало настроението сред масите
да, държавата е построена на социални принципи и толерантност но това е било преди да ни залее помията от третия свят.
а канада е все пак далеч от нео-комунистическите скандинавски държави с 80% данъци...
аз съм привърженик на крайностите - ако е гарга, да е рошава - тоест или истински комунизъм или истински капитализъм.
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

KolioBalkanski написа:господин нибис,
явно ти е убягнало настроението сред масите

Изобщо не ми е убягнало настроението на масите. Единственият на4ин да разбереш какво милсят масите е вьв функция от резултатите на избори. На последните избори в Канада, вси4ките партии, които влезнаха в Парламента са вьв основата си абослютно против каквото и да било дискриминиране на расова или пьк религиозна основа. Настроениете на масите се изразява 4рез образуването на полити4ески групи, които изразяват единни идеи. В Канада, група тип Атака от Бьлгария няма, и слава богу. Единственият пример за полити4еска партия на релативна етни4еска основа е Блок Кебекоа, който губи все пове4е и пове4е симпатизанти. Така 4е, това настроение на масите за което говориш или е малобройно или още не е запо4нало да се организира. Бьдещето ше покаже. Масата в която движа аз, все още никой не се е влюбил в емигрантите, но най малкото сме вьзприети като равни и като една от фондаменталните дадености на канадското общество.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

nibis, не се стягай толкова, той Кольо тъй си приказва, аз го засичам само като прекали с крайнодесни изявления, иначе си е консерва от класа и ги разбира нещата.

като стана дума, за черни и жълти, вярно ли е, че да кажеш yellow people било даже по-лошо от Whats'Up niggaz?
хайде, за черните свикнах да викам black people, за да не им обяснявам че за нас негър е добрата думичка
ама на жълтите как са им викам - china people не става, щото не са всичките оттам
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

c200 написа:nibis, не се стягай толкова, той Кольо тъй си приказва, аз го засичам само като прекали с крайнодесни изявления, иначе си е консерва от класа и ги разбира нещата.

като стана дума, за черни и жълти, вярно ли е, че да кажеш yellow people било даже по-лошо от Whats'Up niggaz?
хайде, за черните свикнах да викам black people, за да не им обяснявам че за нас негър е добрата думичка
ама на жълтите как са им викам - china people не става, щото не са всичките оттам

Не се стягам изобщо. Аз пове4е пиша за да подьржам бьлгарският, а и защото ми липсва общуването с бьлгари. Най много ме боли като гледам детето, което едва врьзва две думи на бьлгарски. Срам го е да говори. Децата се комплексират като се 4увстват разли4ни от другите. Ама ще се борим и тва е. Много ми е ясно, 4е много хора си пишат ей така, и даже много 4есто даже й не вярват в това което пишат. А това за жьлтите хора представа нямам. Може да им викаш азиатци, няма да се обиди никой.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Само не им казвай "gook" :dent:, лоши спомени ги налягат за войната във Виетнам, знам че най-дипломатично е ориентал пипъл, което на мен хич не ми се вързва, ориентал си представям Турция, Персия, нещо такова :). Аз казвам "ейжън", когато говоря за някой който не е бял, нито черен, нито хиспаник :D. Йх каква безгръбначна канадка съм станала ...
Циганите - на Сатурн !
Заключено