Какво мислите за Квебекската поп-музика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Какво мислите за Квебекската поп-музика

Мнение от ssttoo »

"Човек дори и добре да живее..." понякога му се налага да слуша квебекска музика. Какво мислите за този тип музика?

На мен ми прилича на нещо средно между естрада (от 80-те, аз си мислех, че само в БГ и Италия (Сан-Ремо) има естрадна музика) и некви лигаво-мелодични изпълнения тип "метъл балада" с гадни китарни сола. С две думи - отварат. И това дори от "млади надежди", излезли от Стар Академи (тукашния Америкън Айдъл).

Въпреки, че извън "поп"-а има доста любопитни групи и изпълнители, като Yelo Molo например. Както и други, незнайни. Имам няколко любими песни, които не знам на кой са, като например една в която се пее за:

E-mail, she-male,
sur Internet
E-mail, she-male,
I won't forget

И това с некъв бесен френски акцент, умрях от смях.

Друго любимо е edno "techno" парче, в което припева е:
Dicso maniac,
Electro-tabarnac

;)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

и каубоите :beer: :beer:

а билетите за Мадона в Монреал са били продадени за 2 мин. - 15 хил. !!! :shock:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Lyuba

Мнение от Lyuba »

The Arcade Fire са супер! Но виж, те са англофони.
Бяха подгрявваща група на Ю2 на турнето им в Сев. Америка.
За мен са откритието на 2005!
tochica

Мнение от tochica »

аз гледам да не слушам френските радиа , защото 90 % от песните са бавни , драматични , почти ми иде да се гръмна заедно с радиото .
и все се повтарят .
нешо извън темата , коя станция предава нещо по различно от роксет , ейс ъф бейз :) , американски и канадски групи , защото не мога да улуча .
иначе добре , че има онлайн бг радиа .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

... нема такава радиостанция ... и знаеш ли защо ? Защото Онова поколение, което очакваме да се гътне "бейби-бумърите" са окупирали телевизията и радиата и не пускат ... Сигурно и други работи са окупирали, но речта ми в момента е за това ... Та от най-отговорни другари :wink: научих, а и получих специален бюлетин по тоз повод, (въпреки че нямам достъп до високопоставените другари, ама сега не ми се обяснява), че статистически погледнато в Квебек, както и в Канада, това поколение е завладяло медиите и налага своя вкус и гледна точка. Това е нАучно доказано и изкритикувано ! Смех ! Къф е нашия кяр - никакъв, ще ги чакаме да се гътнат от там където са се бетонирали и си правят например "парти в сусола на радио 107,3" с музика от 70-те години, когато за пръв път са се целували и сваляли гаджета ... През това време можеш да слушаш малко по-"разкрепостените" 97,7 ... горе-долу 80-те или 90-те години ... Горките, сигурно нямат пари да си купят нещо ново.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
tochica

Мнение от tochica »

сигурно е така ,
в началото двайсетината френски песни които се въртяха ми бяха интересни .
сега направо ми иде да изхвърля радиото от офиса , защото се повтарят до припадък .
между другото кой знае Нана Мускури ?
взех си автограф от нея миналата седмица , ама май бях единствената , която беше наясно , вярно , че не най популярната певица на днешното време , но все ми се струва , че една френска провинция , трябва да познава повече от Селин Дион и чат пат Люк Пламондон .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Какво мислите за Квебекската поп-музика

Мнение от MrGeek »

ssttoo написа:...
E-mail, she-male,
sur Internet
E-mail, she-male,
I won't forget

И това с некъв бесен френски акцент, умрях от смях.

Друго любимо е edno "techno" парче, в което припева е:
Dicso maniac,
Electro-tabarnac

;)
Мухахахахахаха, верно ли има такива парчета? Я дай някакъв линк, това трябва да се чуе. :lol: :rotfl: :beer: :beer:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Тази Нана Мускури някаква местна звезда ли е ? За пръв път я чувам.
А кой е Люк Пламондон?
Аз ни местно радио слушам, ни телевизия гледам, та хич не съм в час с кебекарските звезди.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
tochica

Мнение от tochica »

ами нана мускури е от гръцки произход , но става популярна във франция , ако някой се сеща за сериала " шато валон " тя пя песента , има много интересна визия и често участва по различни френски програми .
пламондон пее една песен дето е от типа дъвка по радиото - нещо : " исках да стана артист ..." а бе от типа драми , нещастни любови и т.н. ама има един дрезгав глас , и то май само него пускат по 100 пъти денем и нощем без пощада по всяко френско радио , та затова го споменах .
то и само неговото име знам , ама щото има и сини очи.... :oops:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

krimon написа:... Защото Онова поколение, което очакваме да се гътне "бейби-бумърите" ....
Moже обаче и някои от нас да се гътнат с тях (или преди тях), защото според някаква статистика, на която попаднах наскоро, към бумърите спадат всички от 63-и набор нататак. :shock:

Аз като ви пеех преди време, че кебекарската музика е отврат и я сравних с бг-естрадата от 70-те год. (Христо Кидиков и Паша Христова примерно), някои ме изядоха с парцалите :lol:

Е, не че нямам вече любимци (като Плюм Латраверс примерно :wink: ), но това не са от "модните" им тенденции.
Обичам да преча
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

anito написа:
krimon написа:... Защото Онова поколение, което очакваме да се гътне "бейби-бумърите" ....
Moже обаче и някои от нас да се гътнат с тях (или преди тях), защото според някаква статистика, на която попаднах наскоро, към бумърите спадат всички от 63-и набор нататак. :shock:
Ани, точно това си помислих и аз ,все ги чакаме тия бейби бумари да се пенсионират,ама нещо не става ли не става :roll:
tochica написа:ами нана мускури е от гръцки произход , но става популярна във франция , ако някой се сеща за сериала " шато валон " тя пя песента , има много интересна визия и често участва по различни френски програми .
пламондон пее една песен дето е от типа дъвка по радиото - нещо : " исках да стана артист ..." а бе от типа драми , нещастни любови и т.н. ама има един дрезгав глас , и то май само него пускат по 100 пъти денем и нощем без пощада по всяко френско радио , та затова го споменах .
то и само неговото име знам , ама щото има и сини очи.... :oops:
А да сетих се май
Последно промяна от IRA на Пон Апр 10, 2006 9:48 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
alen vid

kvo ste se xvanali za radioto im be - tova da e derta

Мнение от alen vid »

PISNA MI OT FILMA : "PETIA ELEMENT" i "Batman"
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Ми аз нали преди време ви агитирах да слушате Ле 3 акор!!! Не щете вие да се просветлите!
В момента в главата ми се върти невероятното парче, което в превод звучи горе-долу така:
О, моя красавице! И аз съм красив!
И понеже съм дебел - остави ме да ям!!!
И незабравимото:
Убих любимата си крава, за да ти направя ботуши...( жалко, но на български не намирам толкова думи със звук "ц", за да запазя звученето... :lol: )
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
alen vid

tapi ste i zatova ne razbirate

Мнение от alen vid »

Elia,
tova ne e muzika be - tova e franzisazia be momi4e .........
ama kvo se xabia da Vi obrazovam egati
miko

Мнение от miko »

Les Colocs - "La rue principale"
Заключено