Въпрос към всички, които искат да сверят финансовите си часовници. Колко ви излезе (или предвиждате да ви излезе цялото начинание) с всички разходи + самолетните билети. По мои груби сметки за четиричленно семейство с деца по 18г. таксите са около 6500 USD, плюс разходите за езиково обучение, мед. прегледи, транспортни разходи (вкл. самолетни билети) са още минимум 3500 USD. Допълнително трябва да се предвидят и поне 3000-4000 USD за първоначален капитал (може и по-малко, но ще е по-трудно). Така, че според мен ориентировъчната сума за емигриране на 4-членно семейство е около 12-14 хиляди USD.
Ако някой е направил други изчисления, различни от тези, моля да ги сподели.
Спестявайте и учете френски!!!
За двама сьм чувал суми от порядька на 25 000 бг. левчета за четиричленно семеиство .В моя случаи (2 човека) си права сметка за около 13/15 000 но тва е ако всичко минава ок и не се налагат допьлнителни разходи
м да мечтите са скъпи и все пак сумата без т.нар. първоначален капиатал според мен е доста по ниска около 6-7 хил лв с билетите.
съдя по себе си а аз минах доста скъпо.
За тричленно семеиство с уроците, легализациите/правихме такива/,таксите, визите и билетите без първоначалния капитал който трябва да имаме за там ни излезе към 11500 лв.
22.10.2004г.-DSC
13.06.2005г.-Интервю
08.07.2005г.-Изпратени документи в Букурещ
15.09 .2005г.-Получени баркодове
05.10.2005г.-Медицински
26.10.2005г.-Направени медицински
17.11.2005г.-ОК
28.01.2006г.-Покана за визи
13.02.2006г.-Визи
Ренета,вие доста ще се поизпотите докато ги избиете тези 20000.Аз смятам на нас да ни излезе не повече от 6-7000 всичко,без първоначания капитал.Това е за 3 членно сем.
Ами то ако искаш първите 3 месеца парите ти да стигнат само за наеми и храна, може и с 3000$ да тръгнеш, което е 4200лв, но като имаш на предвид, че апартаментите са изцяло необзаведени, за да си купиш елементарните неща-легла, столове, маса, телевизори др.такива, то ще ти трябват малко повече парички.А ако решиш да живееш кат бял човек, и да си купиш и кола и компутър, със сигурност, сумата, която ти цитирам ще ти дойде тамън !
А за избиването на парите не се тревожи, тук пари се пестят !
Na men mi izlezna okolo4000 lv. no kandidatstvam sam tova sa taksi,viza, prevodi na dok.notarialni zaverki, samoleten bilet i dr.Bez pokypkite na drexi i kufari.Tova e bez parvona4alnia kapital.
reneta написа:Ами то ако искаш първите 3 месеца парите ти да стигнат само за наеми и храна, може и с 3000$ да тръгнеш, което е 4200лв, но като имаш на предвид, че апартаментите са изцяло необзаведени, за да си купиш елементарните неща-легла, столове, маса, телевизори др.такива, то ще ти трябват малко повече парички.А ако решиш да живееш кат бял човек, и да си купиш и кола и компутър, със сигурност, сумата, която ти цитирам ще ти дойде тамън !
А за избиването на парите не се тревожи, тук пари се пестят !
pestiat se ...vervai si.kato ne si karash kolata koiato si kupila...