За френският като основен в Квебек
За френският като основен в Квебек
Здравейте съфорумници, имам следните въпроси:
след като френският ми е напълно чужд имам ли някакви шансове за реализация, като процедура и интервю. Говоря и работя на англииски език. Моля пишете ако някой е минал по този път англоговорящ на път за франкофонски Квебек.
съществува ли възможност за процедура за Квебек и установяване във Федерална част.
Така или иначе френският ще се учи ,но на място е много по- лесно или се лъжа?.
след като френският ми е напълно чужд имам ли някакви шансове за реализация, като процедура и интервю. Говоря и работя на англииски език. Моля пишете ако някой е минал по този път англоговорящ на път за франкофонски Квебек.
съществува ли възможност за процедура за Квебек и установяване във Федерална част.
Големи надежди...
Re: За френският като основен в Квебек
Прегледай тази тема, мисля че там бяха разисквани именно въпросите които те интересуват.engi написа:Здравейте съфорумници, имам следните въпроси:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=18688
Все пак с две думи:
- за да минеш имиграционната процедура за Квебек трябва някакво ниво френски;
- ако те одобрят и получил имиграционната виза, след това няма никакъв проблем да се заселиш в английската част на Канада.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами теоретично погледнато може да се мине успешно процедурата и без никакво владеене на чужди езици. А интервюто има възможност да се проведе дори само на български език, нали затова има преводач. Какво да говорим за английският, който е официален език в Канада и всеки интервюиращ го владее по задължение.
Ето какви са моите основанията за направените твърдения. От максималния брой точки които може да получи сам кандидат, като извадим 10 -те точки по параграф 4 (давани от интервюиращия), тези по параграф 6 (за владеенето на френски и английски) и параграфи 7 и 8 (за съпруг/а и деца), то остават цифром и словом 64 т., а минимума за селекция е 58 т. За да бъда пределно ясен, ще си послужа със следния пример.
Един финансово независим 35-годишен доцент или кандидат на науките, който има втора специалност и привилигеровано образование по техните стандарти, получил е официално предложение за работа в Квебек, има баща или майка (или и двете) живеещи в Квебек и над 5 г. трудов стаж по специалността си, от които поне 6 м. работа или някакъв стаж в Квебек, може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи.
Ето какви са моите основанията за направените твърдения. От максималния брой точки които може да получи сам кандидат, като извадим 10 -те точки по параграф 4 (давани от интервюиращия), тези по параграф 6 (за владеенето на френски и английски) и параграфи 7 и 8 (за съпруг/а и деца), то остават цифром и словом 64 т., а минимума за селекция е 58 т. За да бъда пределно ясен, ще си послужа със следния пример.
Един финансово независим 35-годишен доцент или кандидат на науките, който има втора специалност и привилигеровано образование по техните стандарти, получил е официално предложение за работа в Квебек, има баща или майка (или и двете) живеещи в Квебек и над 5 г. трудов стаж по специалността си, от които поне 6 м. работа или някакъв стаж в Квебек, може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Обратна връзка:
Предполагам и ако се яви миризлив манго с милион в банка може да си псува на воля
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Мадам на интервюто определено изпитваше огромна радост да си общуваме на френски дори повтаряше с охота и потретваше ако е необходимо...на английски проговаря дотолкова доколкото искаше да види може би...дали нямам намерение да бягам в англоговорящата част...евентуално...и понеже факторите са много а и има интересни отговори по нагоре...човек решава за себе си и действа...
* * *
* * *
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
Teoreti4no e taka, no dosega ne sam 4ula niakoi da e polu4il sertifikat bez duma na frenskiЕдин финансово независим 35-годишен доцент или кандидат на науките, който има втора специалност и привилигеровано образование по техните стандарти, получил е официално предложение за работа в Квебек, има баща или майка (или и двете) живеещи в Квебек и над 5 г. трудов стаж по специалността си, от които поне 6 м. работа или някакъв стаж в Квебек, може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. Smile Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи.
A pak teia s milionite v bankata vaob6te ne gi pitat kav ezik znaiat i kolko sa darti i kolko sa u4eni - te si minavat po druga procedura i se vodiat druga kategoria.Предполагам и ако се яви миризлив манго с милион в банка може да си псува на воля Very Happy
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Vsi4ko e vapros na sabirane na to4ki, kakto e kazal Linko. Viarno e 4e frenskia e osnoven ezik v Quebec i 4e se darji mnogo za nego, no ne e zadaljitelno i edinstveno uslovie za certificat de sélection. Podavai si smelo dokumentite-horata tarsiat imigranti, koito shte mogat da se prisposobiat barzoi imat stoinost kato profesionalisti i li4nosti. A shto se otnasia do ezitzite, az sam sreshtal ne malko bulgari, koito sa doshli bez da znaiat frenski ili angliiski, no sa s dobri profesi i t.n. Kolko ot vsi4ki pristignali prez poslednite 2 godini ne sa hodili na COFI? Otgovorat e ritori4en.
-
- Обратна връзка:
Според мен един от основните фактори във всяко едно начинание е амбицията и убедеността,че това което искаме да се случи,трябва да се случи...
Преди няколко месеца, всъщност почти година незнаех нищо на френски освен "благодаря", амбицията и ината ме докараха до там, че научих френски достатъчно за по-малко от 6 месеца, за да премина успешно интервюто, както и удоволствието да знам още един език и да чета и слушам неща, които допреди време бяха непонятни за слуха ми. Така, че всичко е възможно, въпроса е искаш ли да го направиш...
Аз също владея английски доста по-добре, за френски никога не съм си мислила да уча,използвам или каквото и да е, но факт...взе,че ми хареса, и по-скоро ми хареса удоволствието да се преборя с нещо,което съм си мислела, че не ми е от полза и няма да използвам.
Така, че искаш ли да правиш нещо наистина.... то просто става:)
Успех в начинанието:)
Преди няколко месеца, всъщност почти година незнаех нищо на френски освен "благодаря", амбицията и ината ме докараха до там, че научих френски достатъчно за по-малко от 6 месеца, за да премина успешно интервюто, както и удоволствието да знам още един език и да чета и слушам неща, които допреди време бяха непонятни за слуха ми. Така, че всичко е възможно, въпроса е искаш ли да го направиш...
Аз също владея английски доста по-добре, за френски никога не съм си мислила да уча,използвам или каквото и да е, но факт...взе,че ми хареса, и по-скоро ми хареса удоволствието да се преборя с нещо,което съм си мислела, че не ми е от полза и няма да използвам.
Така, че искаш ли да правиш нещо наистина.... то просто става:)
Успех в начинанието:)