За френският като основен в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
engi

За френският като основен в Квебек

Мнение от engi »

Здравейте съфорумници, имам следните въпроси:
след като френският ми е напълно чужд имам ли някакви шансове за реализация, като процедура и интервю. Говоря и работя на англииски език. Моля пишете ако някой е минал по този път англоговорящ на път за франкофонски Квебек.
съществува ли възможност за процедура за Квебек и установяване във Федерална част.
Така или иначе френският ще се учи ,но на място е много по- лесно или се лъжа?.
Големи надежди...
nikito

Мнение от nikito »

без френски забрави за канада през квебек
и френд, що не четеш първо преди да пишеш въпроси?
целия този форум има предварително инфо, което ако внимателно се провери ще спести писане и отговаряне. ок?
така де, Господ ти е дал и акъл и очки да мислиш и четеш на БГ или на латинско БГ.
engi

Мнение от engi »

Аз мисля че всеки може да пита каквото си пожелае във форума , а ако някой се чувсства прекалено компетентен и е под неговото достойнство да отговаря просто да не го правил Сори за грубия тон
Големи надежди...
Аватар
Koko

Re: За френският като основен в Квебек

Мнение от Koko »

engi написа:Здравейте съфорумници, имам следните въпроси:
след като френският ми е напълно чужд имам ли някакви шансове за реализация, като процедура и интервю. Говоря и работя на англииски език. Моля пишете ако някой е минал по този път англоговорящ на път за франкофонски Квебек.
съществува ли възможност за процедура за Квебек и установяване във Федерална част.
Така или иначе френският ще се учи ,но на място е много по- лесно или се лъжа?.
Прегледай тази тема, мисля че там бяха разисквани именно въпросите които те интересуват.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=18688
Все пак с две думи:
- за да минеш имиграционната процедура за Квебек трябва някакво ниво френски;
- ако те одобрят и получил имиграционната виза, след това няма никакъв проблем да се заселиш в английската част на Канада.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ами теоретично погледнато може да се мине успешно процедурата и без никакво владеене на чужди езици. А интервюто има възможност да се проведе дори само на български език, нали затова има преводач. Какво да говорим за английският, който е официален език в Канада и всеки интервюиращ го владее по задължение.

Ето какви са моите основанията за направените твърдения. От максималния брой точки които може да получи сам кандидат, като извадим 10 -те точки по параграф 4 (давани от интервюиращия), тези по параграф 6 (за владеенето на френски и английски) и параграфи 7 и 8 (за съпруг/а и деца), то остават цифром и словом 64 т., а минимума за селекция е 58 т. За да бъда пределно ясен, ще си послужа със следния пример.
Един финансово независим 35-годишен доцент или кандидат на науките, който има втора специалност и привилигеровано образование по техните стандарти, получил е официално предложение за работа в Квебек, има баща или майка (или и двете) живеещи в Квебек и над 5 г. трудов стаж по специалността си, от които поне 6 м. работа или някакъв стаж в Квебек, може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. :) Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
totev

Мнение от totev »

Добре казано Linko :beer:
...мразя мастика без айрян...
nikito

Мнение от nikito »

може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи.
linko, my friend, направо заби пирона в ковчега :lol:
абе колко ти е IQ-то? сигурно е доста, за да измислиш толкова точен отговор, :beer:
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

Предполагам и ако се яви миризлив манго с милион в банка може да си псува на воля :D
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Аватар
maria.com

Мнение от maria.com »

Мадам на интервюто определено изпитваше огромна радост да си общуваме на френски дори повтаряше с охота и потретваше ако е необходимо...на английски проговаря дотолкова доколкото искаше да види може би...дали нямам намерение да бягам в англоговорящата част...евентуално...и понеже факторите са много а и има интересни отговори по нагоре...човек решава за себе си и действа... :wink:

* * *
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Един финансово независим 35-годишен доцент или кандидат на науките, който има втора специалност и привилигеровано образование по техните стандарти, получил е официално предложение за работа в Квебек, има баща или майка (или и двете) живеещи в Квебек и над 5 г. трудов стаж по специалността си, от които поне 6 м. работа или някакъв стаж в Квебек, може на интервюто да си приказва на какъвто си език иска и дори да псува интервюиращият. Smile Този човек ще получи сертификат за селекция при всичкли случаи.
Teoreti4no e taka, no dosega ne sam 4ula niakoi da e polu4il sertifikat bez duma na frenski

Предполагам и ако се яви миризлив манго с милион в банка може да си псува на воля Very Happy
A pak teia s milionite v bankata vaob6te ne gi pitat kav ezik znaiat i kolko sa darti i kolko sa u4eni - te si minavat po druga procedura i se vodiat druga kategoria.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Calimero

Мнение от Calimero »

Vsi4ko e vapros na sabirane na to4ki, kakto e kazal Linko. Viarno e 4e frenskia e osnoven ezik v Quebec i 4e se darji mnogo za nego, no ne e zadaljitelno i edinstveno uslovie za certificat de sélection. Podavai si smelo dokumentite-horata tarsiat imigranti, koito shte mogat da se prisposobiat barzoi imat stoinost kato profesionalisti i li4nosti. A shto se otnasia do ezitzite, az sam sreshtal ne malko bulgari, koito sa doshli bez da znaiat frenski ili angliiski, no sa s dobri profesi i t.n. Kolko ot vsi4ki pristignali prez poslednite 2 godini ne sa hodili na COFI? Otgovorat e ritori4en.
stephie
Обратна връзка:

Мнение от stephie »

Според мен един от основните фактори във всяко едно начинание е амбицията и убедеността,че това което искаме да се случи,трябва да се случи...
Преди няколко месеца, всъщност почти година незнаех нищо на френски освен "благодаря", амбицията и ината ме докараха до там, че научих френски достатъчно за по-малко от 6 месеца, за да премина успешно интервюто, както и удоволствието да знам още един език и да чета и слушам неща, които допреди време бяха непонятни за слуха ми. Така, че всичко е възможно, въпроса е искаш ли да го направиш...
Аз също владея английски доста по-добре, за френски никога не съм си мислила да уча,използвам или каквото и да е, но факт...взе,че ми хареса, и по-скоро ми хареса удоволствието да се преборя с нещо,което съм си мислела, че не ми е от полза и няма да използвам.
Така, че искаш ли да правиш нещо наистина.... то просто става:)

Успех в начинанието:)
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

stephie написа: Аз също владея английски доста по-добре, за френски никога не съм си мислила да уча,използвам или каквото и да е, но факт.
а попречи ли ти по-доброто знание на английски пред френски за интервюто, т.е. породи ли съмнения за мястото на кацане?
engi

Мнение от engi »

Браво на Linco отличен отговор, благодаря
Големи надежди...
mommo_bg

Мнение от mommo_bg »

Не се радвай на отговора на Линко, защото на срещата в Пловдив канадеца каза, че който не знае френски, няма как да иде в Канада. Това е практиката. На теория наистина е друго.
Трябва поне отмалко да го говориш.
Заключено