Застраховка живот

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Застраховка живот

Мнение от shnorhela »

Не знам дали някой го интересува, но аз дълго се рових за открия източници даващи изчерпателна информация за пазара на живото-застраховането. Предполагам всеки има хора под своя опека, които в случай на най-страшното ще им е трудно да се справят сами.
Та сайтове по темата много, кои като съветници, кои като калкулатори и показват съответния план на застрахователите според вашите критерии. Голяма част от тези сайтове са ЛЕКО пристрастни, т.е. почти винаги се появяват едни същи компани в различните критерии. Та предпочетения от мен сайт за даващ информация специфична за клиент е :
http://www.easyquotecanada.com/
а на този другия се може да разгледате финансовата стабилност на самата компания
http://www.ambest.com/sales/CompanyReports/
Лично по стабилност аз си избрах Индустриал Алианс и Трансамерика, но най-стабилния според отчетите Олстейт просто нямаше предпочитаната от мен програма.
п.с. Изобщо не претендирам да рабирам от тази материя, просто си представям резултата от няколкочсовото изследване и изчитане на ръководства в нета, както и моя личен избор - просто за информация на интересуващи се - ако пък някой може да каже нещо важно по темата ще съм му блаодарен.
Аватар
sofiya
Обратна връзка:

Мнение от sofiya »

Shnorhel, мъжът на братовчедка ми от 3 години работи застраховател в една канадска компания (няма да и кажа името,за да не излезе ,че рекламирам) и се занимава точно със застраховки живот. Та той обича да казва - Ние сме една банда мошенници! И казва,че от стотици застраховани до сега (говоря само за негови клиенти) само на 3-4 са изплатили парите, винаги намирали по някакво оправдание да не платят - от рода на: изниквало в медицинското досие на някои,че преди 10 години пиел по една чаша вино за вечеря и за това бил алкохолик и не можели да му изплатят парите; или пък друг -че бил болен от рак, когато си правил застраховката,ама не казал, но я помисли - нали те трябва да му изискат медицинското досие преди да го застраховат - защо са му взимали парите всеки месец,а накрая - казват : ми ти си бил болен.
Тъй че приятелски съвет от мен - когато си правиш застраховката - чети договора мноооого внимателно ;)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

София изобщо не се радвам да го чуя това, но предполагах че има нещо такова, та моля те пиши ми на лично в коя компания работи мъжът на братовчедка ти и дали това става в Канада или Бг (макар че последното едва ли има занчение). Благодаря ти за съвета все пак.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Че застрахователите са мошеници - спор няма. И в БГ, и тук, и навсякъде. Гледах тук едно предаване по темата. Например изгоряла къщата на някакви хорица, застрахователите казват "Да, ОК, имаме да ви даваме 1 млн" Така и не го дават, мотат се, увъртат, после заявяват, че поради нам-ква-си-причина не са длъжни да платят. В края на краищата хората ги осъждат и прибират (след 10-тина години) лихви и обезщетения - общо 2 млн. И казваха, че делата срещу застрахователи ставали все по-бързи и глобите - по-големи.
В БГ съм чувал, че в съда като видят застраховател и веднага отсъждат против него ;) Но може да е било пристрастно мнение, все пак от стар застраховател съм го чувал.
Само мнение - погледни и пенсионните фондове (en-RRSP, fr-REER) и това, как се връзват те с твойте планове за осигуряване на близките. Хубавото при тях е, че парите са освободени от данъци. Може и вноските за животозастраховката да са освободени - не знам, но все пак виж и пенс.фонд като опция.
А за малкото шнорхелче - RESP - Registered Education Savings Plan!
buba_
Обратна връзка:

Мнение от buba_ »

A zashto e neobhodima tazi zatrsahowka jiwot, towa nqkakwo iziskwane predi zaminawaneto li e?Kyde w koq d-wa trqbwa da seprawi?
Po princip w BG moqt sywet e ako se prawi da e w Allianc - te imat naj-dobri produlkti na pazara i winagi plashtat shteti - ot opit go znaq.
Dobre e predi da skluchite polica po kakwato i da e zastrahowka pyrwo da se zapoznaete s izklucheniqta po obshti uslowiq t.e koga nqma da platqt:) , zashtoto podhod na wseki zastrahowatelen agent e da iztykwa plusowete i towa kakwo pechelish i da propuska mnogo wajni podrobnosti ot nachina na obezshetqwane pri nastypwane na sybitie, kakto i srokowete za towa.
Заключено