Батерии АА в Монреал
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Батерии АА в Монреал
Нека ноякой ме светне, ако знае къде се продават на далавера добри алкални батерии, зашото най-евтините Дурасел съм ги виждал 4 за 3 долара. Другия вариант за мем е също евтини зареждащи се батерии пак АА формат в комбинация със зареждачка. Та който знае къде има такива в Монреал на добра цена ще се радвам да сподели (ако е за незареждащи говоря за голяма бройка към 100, ако това е от значение).
Абе, шнорхелче, вие тоя клуб го направихте на бит-пазар. Колко ще спестиш от някакви си батерийки, та си седнал да пишеш тук за тия неща ?!!! А аз си мислех, че си икономист от световна величина 

Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Bat Nicky написа:Абе, шнорхелче, вие тоя клуб го направихте на бит-пазар. Колко ще спестиш от някакви си батерийки, та си седнал да пишеш тук за тия неща ?!!! А аз си мислех, че си икономист от световна величина

- fe_ya
- Ефирна
- Обратна връзка:
Не знам дали това е най-изгодния вариант за батерии, но от време на време фармапри пуска доста добри оферти за батерии и зарядно. Само да спомена, че е хубаво да решиш какви батерии ти трябват, защото досега например всички упътвания на фотоапарати, които прочетох споменават, че не е препоръчителна употребата на алкални батерии - така че за тях определено зареждащи се батерии са най-добрия избор. Казвам го защото на мен, а и на много от познатите ми алкалните батерии са известни като по-добрия избор, но се оказва, че могат да спретнат големи поразии, затова пазете си техниката и си четете упътванията има интересни неща в тях. 

Здрасти,шнорхела 
Не мога да ти кажа откъде да вземеш батерии от Монреал,но бих те посъветвала да си купиш такива,които се презареждат.Не помня точно колко излизаше Дурасел зареждачката+комплект 2ка батерии,но е около 35-40$ някъде. И аз харчех много пари за батерии,но с тия зареждащите се се родих,сменах всеки ден и знаеш колко е дразнещо.При камерите и фотоапаратите 3ААА примерно издържат около 2 дена при активно ползване,иначе седмица някъде държат.Зареждат се за около половин час и пише,че могат да бъдат заредени над 1000 пъти.

Не мога да ти кажа откъде да вземеш батерии от Монреал,но бих те посъветвала да си купиш такива,които се презареждат.Не помня точно колко излизаше Дурасел зареждачката+комплект 2ка батерии,но е около 35-40$ някъде. И аз харчех много пари за батерии,но с тия зареждащите се се родих,сменах всеки ден и знаеш колко е дразнещо.При камерите и фотоапаратите 3ААА примерно издържат около 2 дена при активно ползване,иначе седмица някъде държат.Зареждат се за около половин час и пише,че могат да бъдат заредени над 1000 пъти.

Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.
powered by Botzo
От личен опит...
Според мен, най-изгодно алкални батерии може да си купиш в Canadian Tire - макар да е скъп магазин, аз оттам (в Plaza Cote Des Neiges) си купих RAYOVAC - пакет от 10 бройки за около 6.50 CAD + такси.
Но все пак, провери в магазин Addison - там има и "от пиле мляко".
Всъщност, в техния каталог има "Ni-Cd and Ni-MH Battery
charger. Comming with 4 “AA” battery NI-MH 1300ma" за 19.95 CAD
Не знам какво е качеството - най-добре провери сам (стр.427, артикул FO-061).
Но fe_ya е права - почти всички производители на цифрови апарати съветват вместо алкални да се ползват NiMH батерии.
Наслука!
Даниел
Но все пак, провери в магазин Addison - там има и "от пиле мляко".
Всъщност, в техния каталог има "Ni-Cd and Ni-MH Battery
charger. Comming with 4 “AA” battery NI-MH 1300ma" за 19.95 CAD
Не знам какво е качеството - най-добре провери сам (стр.427, артикул FO-061).
Но fe_ya е права - почти всички производители на цифрови апарати съветват вместо алкални да се ползват NiMH батерии.
Наслука!

Даниел
foto
Ami Shnorhele,kupi si konvencionalen aparat be maina,moga da ti kaja modela Canon Elan 7e,mnogo e gotin,s 35mm lenta snima,10 MG pix. na snimkata,niama takava digital da go stigne ot tezi v Future Shop.
Sega ste dadesh sumati pari za AA baterii i kato svarshat po vreme na snimki ste pliaskash s race
Takiva foto-aparati sa turisticheski i da se snimat rojdenni dni,sto barzash da kupuvash
Sega ste dadesh sumati pari za AA baterii i kato svarshat po vreme na snimki ste pliaskash s race

Takiva foto-aparati sa turisticheski i da se snimat rojdenni dni,sto barzash da kupuvash
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/
Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/
-------------------------------------------------------
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Здравейте!
Аз си имам зареждачка тук, в БГ, много съм доволен от нея - BASF, 5W. Може ли някой да ми каже дали ще върши работа в Канада?
И изобщо, какви ел. уреди ще работят в Канада с трансформаторче (знам, че са около 10 долара) ?
До каква мощност, т.е. до колко вата действат ефективно?
Благодаря ви и
!
Аз си имам зареждачка тук, в БГ, много съм доволен от нея - BASF, 5W. Може ли някой да ми каже дали ще върши работа в Канада?
И изобщо, какви ел. уреди ще работят в Канада с трансформаторче (знам, че са около 10 долара) ?
До каква мощност, т.е. до колко вата действат ефективно?
Благодаря ви и

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Не е така ! В МЕТРО комплект 12 батерии се продава за 10 лева с ДДС + LEGO !gez написа:Hi Shnorhel
Che tova si e super dalavera. Tuka teq bateriiki sa po 1.60lv ednichkata. 1 CAD = 1.18lvнай-евтините Дурасел съм ги виждал 4 за 3 долара.
Gez
http://www.duracell.com/goalie/
Шнорхеле, сигурно нещо съм пропуснал по темата за виното, но ние си го пием и бялото, и червеното и стана отлично вино да ти кажа, такова даже в Бг не сме правили. Нямам никакви секрети за тия неща и ако те интересува нещо конкретно питай, на драго сърце ще ти кажа каквото знам.
IvHaydu, за 10-тина долара ще си купиш 50 ватово трафче. Донасяйте ел.уреди дето могат да работят и на 110 волта, макар че някои неща си бачкат и без тая екстра
IvHaydu, за 10-тина долара ще си купиш 50 ватово трафче. Донасяйте ел.уреди дето могат да работят и на 110 волта, макар че някои неща си бачкат и без тая екстра

Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
shnorhela, kupi si zariadno plus 4 akumulatorni baterii za 10 cad plus taxi. tova mojesh da go napravish v magazina na dolarama po STE CATHERINE, namirasht se tochno shtreshtu FUTURE SHOP, bash v centara, kato tragnesh ot posoka metro BERRI-UQAM sledvash desnia trotoar i gledash samo na diasno. ottaam si kupi, ima vsiakakvi baterii i zariadni, evtini sa. haide.
Zdrasti Snorhele. Na St. Laurent (tragvash kam stramnoto kato izlezesh ot metrost. sas sahtoto ime)v arabskite magazincheta ima vsyakakvi bateri i zaryadni pri tova tam nyama taksi.
Podkrepyam na 100 procenta izkazvaneto za Canon Elan oshte poveche che pri dobar film poluchavash 18M a ne 10, no temata otiva v profesionalnata oblast i nyama smisal da ya zachekvame tuka.
Shto se otnasya do tvoya sluchai ne si kupuvai baterii - vsyaka investiciya v zaryadno shte se varne mnogokratno. I edin savet kato ot profesionalist - ne si polzvai ekrana kogato snimash - zatova horata sa ti napravili vizyor. Izpolzvai go kato pravish pregled na snimkite za da mahnesh shkarta - po tozi nachin shte uvelichish jivota na bateriite.

Podkrepyam na 100 procenta izkazvaneto za Canon Elan oshte poveche che pri dobar film poluchavash 18M a ne 10, no temata otiva v profesionalnata oblast i nyama smisal da ya zachekvame tuka.

Shto se otnasya do tvoya sluchai ne si kupuvai baterii - vsyaka investiciya v zaryadno shte se varne mnogokratno. I edin savet kato ot profesionalist - ne si polzvai ekrana kogato snimash - zatova horata sa ti napravili vizyor. Izpolzvai go kato pravish pregled na snimkite za da mahnesh shkarta - po tozi nachin shte uvelichish jivota na bateriite.

Ami nai-dobrata offer za zariadno plus akumulatori e v Costco. Mislia, che tam sa Rayovac. No nai-dobre e da imash Digital Camera s Li-Ion vgradena, koiato se zarajda s adapter, koito se prodava zaedno s camerata. Struvat okolo 70 CAD poveche, no se izplashta otvsiakade.
Ednata mi camera e s 2 AA acumulatora NiMH Energizer 1200 MAh - pravi okolo 50 snimki denem i 30 na svetkavica.
Drugata mi e s Rayovac NiMH 2100 MAh - pravi 70 snimki denem i 40 snimki sus svetkavica.
Nai-dovolen sum ot 3-ta s vgraden Li-Ion akumulator - s edno zarejdane 100 snimki prez denia bez problem. zarejdash za 1 chas i haide pak e gotova.
Imam i edno 3 godishno PDA pak s Li-Ion rechargable - kara me po 1 sedmica samo na MP3-ki. Goliama rabota e Li-Ion-a, da znaesh.
Ednata mi camera e s 2 AA acumulatora NiMH Energizer 1200 MAh - pravi okolo 50 snimki denem i 30 na svetkavica.
Drugata mi e s Rayovac NiMH 2100 MAh - pravi 70 snimki denem i 40 snimki sus svetkavica.
Nai-dovolen sum ot 3-ta s vgraden Li-Ion akumulator - s edno zarejdane 100 snimki prez denia bez problem. zarejdash za 1 chas i haide pak e gotova.
Imam i edno 3 godishno PDA pak s Li-Ion rechargable - kara me po 1 sedmica samo na MP3-ki. Goliama rabota e Li-Ion-a, da znaesh.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill