Mnogo dobro predavane (19/11/2005 , vecherta ot 7 pm EST, po CBC, W5) !
Ulovili sa niakoi osnovni momenti, a imenno:
1.Ikonomikata na Canada niama nujda ot visokokvalificirana rabotna raka.Ministera na imigraciata na Ontario kaza che provinciata ima nujda ot track drivers , welders i drugi "visokokvalificirani rabotnici" i che hora iskashti takava rabota vednaga ia namirat.
2.Sistemata za tochkuvane na kandidat imigrantite nabliaga imenno na tiahnata kvalifikacia i opit, a vedanj doshli tuk te ne sa tarseni za tiahnata kvalifikacia. Federalnia minister na imigraciata s neohota prizna che tazi sistema e neadekvatna i che triabva da se promeni. ne moja obache da kaje kolko vreme shte otneme tova. Mujduvremenno, kakto pravilno otbeliaza intervuirashtia, "hiliadi novi imigranti s visoka kvalifikacia prodaljavat da idvat v Canad i da ustanoviavat che niama rabota za tiah"
Toj spomena i stranicata
http://www.notcanada.com. Vprochem tam, na parva stranica ima link ot kojto moje da vidite cialoto predavane ako ne ste go gledali.
Tuk niakoj moje bi shte kaje che vsichki strani i Canada si pravi propaganda. Kakto obache se spomenava v predavaneto, strani kato Velikobritania, Germania, Nova zelandia i Avstralia ne samo "primamvat" kvalificirani imigranti ami i se vazpolzvat ot tianite znania , umenia i opit.
Predavaneto e propusnalo obache oshte niakoi vajni momenti. V nego se kazva che imigrantite ne si namirat rabota zashtoto niamat Kanadsko obrazovanie i kanadski opit. Koeto e virno no i takiva imashti i dvete pak ne sa preuspeli. Moia milost e jiv primer za tova. Imam Kanadska universitetska diploma i canadian experience, no rabotata koiato rabotia e dosta pod kvalifikaciata mi. fakt e che boshinstvoto ot kolegite mi ne samo niamat universitetsko obrazovanie , no niamat i nikakvo drugo specializirano obrazovanie v oblastta v koiato rabotim !
Mislia che tova seriozno predavane dave mnogo veren i tochen otgovor na vaprosa dali Canada e gotova da prieme kvalificirani imigranti.