INTERNETA V CANADA
- Don Tomat
- Обратна връзка:
INTERNETA V CANADA
Zdraveite na vsi4ki,
Ot dosta vreme sam v tozi hubav i strachno polezen forum, iskam da popitam tezi koito sa ottatak okeana, kak stoi vaprosa s interneta v Montreal i vav ville Quebec, kolko se plachta na mesec, kato pri nas v Bg li e? V smisal variantite: kabelen, prez BTK, prez Cabelnija operator i tn., ogranicen, ne ogranicen trafik, kakvi sa cenite i vsi4ko koeto mojete da kajete po tazi tema.
Mersi predvaritelno na vsi4ki.
Ot dosta vreme sam v tozi hubav i strachno polezen forum, iskam da popitam tezi koito sa ottatak okeana, kak stoi vaprosa s interneta v Montreal i vav ville Quebec, kolko se plachta na mesec, kato pri nas v Bg li e? V smisal variantite: kabelen, prez BTK, prez Cabelnija operator i tn., ogranicen, ne ogranicen trafik, kakvi sa cenite i vsi4ko koeto mojete da kajete po tazi tema.
------------------------------------------------------
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му!
-
Re: INTERNETA V CANADA
Edinstveno se polzva tozi prez BTK.Don Tomat написа:Zdraveite na vsi4ki,
Osven tova poneje e bulgarska kompania cenite sa v levove.

Kakto predpolagash tova ne e verno, no vsichki ostanali varianti izbroeni ot teb sushtestvuvat.
Uspeh!
Както е написал Найден по-горе наистина има различни варианти.Don Tomat написа:Zdraveite na vsi4ki,
Според мен най-добрия е да се включиш през кабелния ти оператор, така можеш да получиш някаква отстъпка за това да имаш едновременно кабелна телевизия и интернет. От друга страна така и телефона ти е свободен. Връзването е безплатно, като кабелния оператор има грижата да ти достави модема и при нужда да прокара допълнителен кабел.
В момента в Торонто като че ли най-разпространена кабелна компания е "Rogers" - при тях пълен 24 часов интернет достъп струва коло 45-50 канадски долара на месец, но имат и друг вариант с по-малък трафик да плащаш около 30-35 долара на месец.
Разбира се има и други компании които предлагат Интернет. С цел да привличат нови клиенти почти всички имат различни промоции, при които през първите 3-5 месеца може да получиш някакво намаление от цената.
Ето - прецени сам:
Скъпи Don Tomat,
По тази тема пиша вече за трети път
, но явно така ще е докато намеря време и пусна обещаната от мене статия за Интернета и телефонните услуги (стационарни, мобилни и разговори с чужбина).
А сега, ако искаш, прочети какво бях писал последния път. Единственото уточнение, което трябва да се направи е, че "моят" доставчик ASERTY въведе лимит на трафика 10 GB/месец. Така безлимитните фирми, които си заслужава човек да пробва, според мене, са AEI и Golden Triangle. Аз ще продължа да ползвам ASERTY въпреки лимита, защото си плащам за 1 Mbit/130 kbit, а получавам 1.5 Mbit/300 kbit.
Относно кабелния Интернет... Ами аз никога не бих се абонирал за Videotron (монополист в Монреал) - всички мои познати, които ползват техните услуги, се усещат прекарани по една или друга причина. Моята логика е - избирам DSL достъп, защото ако не съм доволен, просто се отказвам от единия доставчик и отивам при друг (имам си мой собствен модем). А ако си на кабелен Интернет, изборът е много ограничен.
Даниел
По тази тема пиша вече за трети път

А сега, ако искаш, прочети какво бях писал последния път. Единственото уточнение, което трябва да се направи е, че "моят" доставчик ASERTY въведе лимит на трафика 10 GB/месец. Така безлимитните фирми, които си заслужава човек да пробва, според мене, са AEI и Golden Triangle. Аз ще продължа да ползвам ASERTY въпреки лимита, защото си плащам за 1 Mbit/130 kbit, а получавам 1.5 Mbit/300 kbit.

Относно кабелния Интернет... Ами аз никога не бих се абонирал за Videotron (монополист в Монреал) - всички мои познати, които ползват техните услуги, се усещат прекарани по една или друга причина. Моята логика е - избирам DSL достъп, защото ако не съм доволен, просто се отказвам от единия доставчик и отивам при друг (имам си мой собствен модем). А ако си на кабелен Интернет, изборът е много ограничен.
Даниел
Re: Ето - прецени сам:
Дино, извинявай, а каква е цената на месец?
Цената...
Цената, която плащам, е 29.95 CAD + федерални такси (защото аз живея в Монреал, а фирмата е от Торонто) = 32.05 CAD месечно (това е според извлечението от кредитната ми карта).
Освен това, миналия месец малко си надвиших лимита (само с 0.5 GB), но не са ми начислили "наказателна такса".
Абе ако човек си прави сметката и не се олива с теглене на филми (до 12 CD-та на месец) всичко си е ОК.
Даниел
Освен това, миналия месец малко си надвиших лимита (само с 0.5 GB), но не са ми начислили "наказателна такса".

Абе ако човек си прави сметката и не се олива с теглене на филми (до 12 CD-та на месец) всичко си е ОК.

Даниел
Re: Цената...
A nishto, pitah neshto deto si go obiasnil...
Re: Ето - прецени сам:
Towa deto poluchwash 1.5 Mbit ne e samo pri teb. Az lichno plashtam 1 mbit i poluchawam 1,8 mbit. Towa e zashtoto tezi ot BELL sa se izlygali ta sa naprawili upgrade.Dino написа:Аз ще продължа да ползвам ASERTY въпреки лимита, защото си плащам за 1 Mbit/130 kbit, а получавам 1.5 Mbit/300 kbit.![]()
"As announced by Bell a few weeks ago, we will start to migrate existing 1 Meg residential customers to be up to 1.5 Meg downstream and 320K upstream"
Ne znam samo zashto az poluchwam 1,8 mbit (moje bi shtoto polzwam SpeedStream modem), kupen za 40 CAD ot Ebay. Ti kyw modem polzwash?
Moita kompaniq se kazwa Hyperfast.ca i nqmam ogranicheniq na trafik i bi trqbwalo da plashtam 29.95 na mesec. Ne znam kolko sa taksite shtoto oshte ne sym platil i 1 stotinka, wypreki za 2 meseca sym secnal nad 100 GB

AOL dial-up - 3+(1,2,3) meseca absoliutno FREE - super polezno za nowodo6li bez pretencii za telefonna linia i mnogo goliama skorostDon Tomat написа:Zdraveite na vsi4ki,
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
-
Predi iskaha kreditna karta za da ti go pusnat. Tova eventualno moje da e problem za novodoshlite.Mark написа:
AOL dial-up - 3+(1,2,3) meseca absoliutno FREE - super polezno za nowodo6l i bez pretencii za telefonna linia i mnogo goliama skorost
Drugo koeto moje da napravite e ako imate poveche ot edna kreditna karta da go polzvate bezplatno za oshste 3 meseca.
Uspeh!
W momenta stawa i s nomer na smetka samo. Zatowa, sled kato si wzemete dogowora za kwartirata, i si otkriete smetka w banka, mojete da polzwate AOL FREE 3 meseca (za na4alo). A s kreditnite karti - stawa.naydennaydenov написа:Predi iskaha kreditna karta za da ti go pusnat. Tova eventualno moje da e problem za novodoshlite.Mark написа:
AOL dial-up - 3+(1,2,3) meseca absoliutno FREE - super polezno za nowodo6l i bez pretencii za telefonna linia i mnogo goliama skorost
Drugo koeto moje da napravite e ako imate poveche ot edna kreditna karta da go polzvate bezplatno za oshste 3 meseca.
Uspeh!
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.