Относно стандарта в Канада!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Не обръщай много внимание на пропагандисти като Майкъл Муър. Пак в този филм за Колумбайн, в едно от Канадските интервюта имаше следня диалог:
- Заключвате ли вратата си?
- Не.
- Влизали ли у вас да откраднат нещо?
- Ами да, ама аз пак си я държа отключена.
- А вие? - към втори човек в бара
- Ами и аз. Аз мисля че заключването на вратите не толкова оставя чужди хора навън, а че ние се заключваме вътре самите себе си.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Коментар просто нямям!
huba

Re: HI !

Мнение от huba »

rorcho написа:Hi!

Znam che v Canada mnogo hora ne si zakliuchvat doma !?!
Interesno mi e kakvo li shte se sluchi ako tova stane v BG :rotfl: :rotfl: :rotfl:

8)
Mda , ne samo che ne si gi zakljuchvame , ami slagame otvan i tabela "Otkluchena vrata" :shock: :shock: :shock:
Vij imam spomeni , che predi 15 godini v Bulgaria redovno spiahme na otklucheni vrati .Kakvo shte se sluchi ako tova stane v Bg sega ne znam?Pak i ne iskam da znam.Taka kakto ne iskam da znam i tuk. :shock:
Аватар
perah

Мнение от perah »

Това ми напомня един документален филм за работата на жени полицайки в три различни държави.
Тази от ЮАР просто да я съжалиш по цял ден се стреля с разни организирани черни банди , жената от САЩ беше по следите на банда за разпространение на наркотици(но въпреки всичко обстановката която показваха в Маями беше доста по-спокойна от Кейптаун), а работата на третата от Сидни(Австралия), се свеждаше до това да се отзовава на повиквания за домашни скандали :) Освен това в ЮАР по време на престрелка линейката изобщо не се появи и човека умря на пътя.

Sorry, ако мнението ми е малко извън темата на dgovani
Аватар
myha

Мнение от myha »

AAAA i az da kajaaa:)
znachi v BG policai razsledvat ybiistva i ko stava ?:))
-Eto ti 1000 evro aide mlakni sega nishto ne znaesh :)
Spirat te patni policai
-Nereden si ,edi kvo edi shto si ,shte pishem aktche t/e iska da vi kage 20 lv :)))
eto i edin prost moi slycheii po vremeto na Bonev !!
-D vecher st serj .... dok za proverka !!
-Zapoviadaite
- Ooo iztekal pregledaaa
ami segaaa ???
-da vi dam 5 lv \imah samo tolkova v sebe si \
-Oooooooooo iskash da podkypish policai a ???
shashnah se !!:)
Obache drygia se prebliji i kaza
-toi ne iska da ni podkypi a iska da ni pocherpi i smigna na drygia
Eto pravete si smetkata za BG
Tova edin dreben primer momcheta .A kakvo li stava po drygite etaji na vlasta na gore a ?
Prez kriv makaron shte se opravi BG :(
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

абе муха, като те спрат в Канада за неносене на колан и после ти дигнат застраховката на 500 кинта на месец може друга песен да заплачеш...методите са различни но крайния резултат е същия - да го духат бедните.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
myha

Мнение от myha »

Kolioooooooooooooooooooooo
oneia te spirat za kolana a teia te spirat za parite !!!!!!!
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

myha написа:Kolioooooooooooooooooooooo
oneia te spirat za kolana a teia te spirat za parite !!!!!!!
м незнам
колко често са те спирали тази година?
мен - 2 пъти за колан
2 пъти за да проверяват за алкохол
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
myha

Мнение от myha »

kolioooo nali si v Canada ia kaji oneia iskat li ti pari tam?:))
a bi li im predlojil ?:)))
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

myha написа:kolioooo nali si v Canada ia kaji oneia iskat li ti pari tam?:))
a bi li im predlojil ?:)))
с удоволствие бих им дал 100 кинта на спиране за да не се разправям ама не щат..
иначе и тук има много корумпирани ама си правят парите по други начини за които наще може би само си мечтаят.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

dgovani, слушай хълбой какво ти казва и забележи, че хората които ти викат да си седиш в Финландия, никога не са стъпвали там
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Aha

Мнение от rorcho »

Hi ..

myha : absoliutno se saglasiavam s teb ... primeri hiliadi. Ako 100 choveka vidiat ubieca sled 2 dena shte kazvat che sa gledali ptichkite, koito letiat na nebeto i nishto ne sa vidiali i razbrali. Pazi boje da imash vzimane davane s BG sadebna sistema !

"Не обръщай много внимание на пропагандисти като Майкъл Муър" -
Marto za kakva propaganda govorish be, to cial sviat znae, che prestapnostta v USA e dosta goliama, ubiistvata tam sa N pati poveche spriamo drugo golemi darjavi okolo 10 000 na godina a v Anglia okolo 100. Propaganda obiknovenno pravi BUSH . Spriamo MICHAEL MOORE bih kazal, che negovite filmi sa mnogo stoinostni, s pokritie. No vse pak nikoga ne viarvaite 100% :wink:
Vav filma BOULING FOR COLUMBINE ima intervita s canadski policai, defakto MICHAEL MOORE okolo 5-10 min reklamira Canada :wink: :roll: :wink:
Preporachvam vi da gledate tozi film !!! 8)

Be happy
Аватар
Guinness

Re: Благодаря за бързите Ви мнения.

Мнение от Guinness »

dgovani написа: За да съм по уместен бих искал още да спмена, че имам и EU гражданство и като алтернатива разглеждам още U.K. и по конкретно Шотландия.
Джовани,това е най-разумното решение!Заминавай за Обединеното кралство и не се замисляй въобще!
Успех!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

рорчо хубавото на сащ е че има сегрегация - там ако живееш в добър квартал няма никаква престъпност а майкъл мур е пропагандист - лъжливо показва как в уол март не продавали оръжие и амуниция - продават ама не в всички, той просто е избрал къде да отиде

тук в канада дадоха 2 милиарда и отгоре за тъпа регистрация на оръжие ама престъпниците пак си го имат
Аватар
Koko

Re: University of Saskatchewan

Мнение от Koko »

dgovani написа:
Значи Джовани, в Канада няма щати, а провинции – провинция Саскатун или Саскачуан (името може да се произнесе по различен начин) е една от относително ненаселените и по-бедни канадски провинции, която не е от предпочитаните дестинации за имигриране. Доколкото знам от Саскатун има отлив на хора по посока основно провинция Албърта, доколкото в Албърта има повече възможности за работа. Може би и заради това тамошния университет се опитва да привлича студенти отвън чрез по-добри финансови условия за следване.
За самият университет нищо конкретно не мога да ти кажа, но мисля че ако се конкурираш за работа с човек завършил университет в някой от по-големите канадски градове, дипломата от Саскатун едва ли ще бъде особено конкурентна.
По принцип човек със студенска виза няма право да работи извън университета, друг е въпроса и колко време за работа би имал предвид че самото учене си е достатъчно натоварващо.
Идеята да опиташ да имигрираш през Манитоба не е лоша, но бих те посъветвал да проучиш тяхната провинциялна програма за имигриране по-подробно - те имат по-специфични изисквания, освен това и тяхната процедура все пак отнема време. Във форума има доста информация по въпроса, можеш да видиш и тази тема
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=16238

Ако кандидастваш по общия ред за следване в Канада - а не на база някаква exchange student - имай предвид че за чуждестранните студенти таксите по принцип са по-високи отколкото за легалните имигранти. Това какви са възможностите за стипендии в такъв случай би зависило от доста фактори – каква степен искаш да получиш, в коя провинция, кой университет, каква учебна програма и т.н.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Ne che sam mnogo kompetentna po vaprosa (jiviala sam v Dania samo za malko, a Dania saFsem opredeleno ne e Finlandia), no sled n na broi godini iz Germania i Anglia, moga da kaja slednoto...

Po moi nabliudenia povecheto hora jiveli v Zapadna Evropa, koito sa dovolni ot premestvaneto si v Kanada sa takiva zashtoto:

a) Ne sa imali vazmojnost da vzemat ili da se nadiavat da vzemat v obozrimo badeshte EU pastort i im e pisnalo da gi podmiatat na dogovori. Na tova miasto Kanadski PR za godina e manna nebesna.

b) Doshlo im e do gusha da gi tretirat kato beli robi (tia deto se oplakvat che tuk imalo diskriminatsia da idat da vidiat kak stoiat neshtata na Staria kontinent i pak shte govorim). V Kanada ako si izigraesh kartite kakto triabva mojesh da stanesh chast ot obshtestvoto sravnitelno barzo. (Pod chast ot obshtestvoto imam predvid naprimer, koreniak kanadets da doide da te vzeme ot edinia krai na grada, da te zakara do drugia na niakakvo meropriatie i da te varne posle, shtot vidite li niamash kola...i tova bez toi da ima KAKVATO i da e polza ot tsialata galimatsia)

c) Imali sa vazmojnost da si nemeriat rabota po spetsialnostta v Kanada oshte predi da doidat ili vednaga sled pristiganeto. (Inache se pochvat edni prekfalifikatsii, edno hodene po makite, ne si e rabota - samo nai-uporitite uspiavat)

d) Lichnostnite im harakteristiki vkliuchvat gavkavost i adaptivnost tai kato kakvoto i da si govorim Kanada ne e Evropa i nikoga niama da bade (ejednevnia luks na koito se radva edin Zapadno Evropeets tuk e dostapen samo za bogatite). S tova izkazvane ne iskam da kaja che v Kanada e losho, prosto e mnogo razlichno i za da priemesh i obiknesh tukashnia nachin na jivot se iziskva otvoreno saznanie, kakvoto po edna ili druga prichina malko balgari pritejavat.

Ti si pretseniavash na kolko ot tezi pokazateli otgovariash i dokolko ti e pisnalo da te tretirat kato biala otrepka.

Po vaprosa za Universiteta na Saskachan ili toia na Winnipeg...ako mojesh da izbirash samo mejdu tezi dvata - idi v Saskachan...U of W saFsem za nishto ne stava. Saskatun obache e mnogo malak drad, ama NAISTINA malak, koeto moje da ti sazdade masa problemi ot vsiakakvo estestvo...Ako mojesh da izbirash universitet: U of T, McGill ili UBC. Ili s dve dumi - kolkoto po-hubav uni i v po-goliam grad - po-dobre.

V reziume...ako naistina MNOGO, ama MNOGO ne ti haresva tam kadeto si - ela v Kanada.

Sas zdrave.

P.S. Za da ne bada razbrana pogreshno - az sam v Kanada ot godina i polovina i sam shastliva s izbora si.
Заключено