Здравейте,
Отдавна четем сайта, по-рядко пишем, но решихме да се обърнем с молба за съвет.
Подадехме DCS на 4.05.05 и ни отговориха, че искат да изпратим свидетелство за брак, за да продължат да разглеждат документите. Тъй като бяхме изпратили писмо, че сватбата ни така и така е планирана за 4.09.05 в тяхното писмо пишеше, че правят компромис и трябва да изпратим сертификата най-късно до 12.09.05
Ние разбира се побързахме да изпратим дубликат от сертификата със съответния му превод още на 7.09.05 с UPS и видяхме през интернет, че получиха пратката ни на 8.09.05
От тогава нямаме никакъв отговор дали продължаваме процедурата и сме ужасно притеснени защото вече 41 дни нямаме идея какво става.
Помислихме, че се бавят защото сега подготвят интервютата ноември/декемврии, но мина все пак доста време...
Повечето от вас пишат в сайта, че получават потвърждение или отказ на DCS в рамките на 2 до 4 седмици. При нас минаха 6...
Смятате ли, че е уместно да напишем е-мейл до Виена или да чакаме?
Много благодарим предварително
slick & dairymaid
Молим за съвет
Здравейте,хм..... незнам какво да ви посъветвам ,защото ние сме в почти същото положение. На нас само, че ни искаха копие от личната карта на приятеля ми като доказателство за съвместен живот (кандидатстваме като conjoint de fait ) и живеем заедно от 2 години. От Виена ние също нямаме вести вече над месец и също не знам дали ни разглеждат досието. Аз също мисля да изпратя писмо другата седмица , въпреки че знам , че не искат да ги безпокоят . Аз също незнам как да действаме