Размер на Аватара
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Razmerat niama znachenie, po-vajni sa sadarjanieto i chestotata!
Ili, kazano s drugi dumi, pod malak avatar goliam um se krie!
Ili, kazano s drugi dumi, pod malak avatar goliam um se krie!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- Sneji
- Най-любезен форумец
Ми тя и тази си е хубава Влади. А откъде бях взела старата не помня. Но няма значение, защото съм решила в скоро време и аз по примера на някои съфорумци от мъжки пол, да си сложа моя снимкаvladi написа:Ama Sneji, tvoita kartink beshe mnogo hubava. Ako mi pokajesh adresa i moga da se opitam da ia fitna kam novite standarti bez da postrada kachestvoto mnogo...Sneji написа:И аз се поправям веднага, прав е Влади - картинки бол.

- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Az puk nai-nakraia razbrah kakvo znachi 'Ombudsman"!!
Iglika e izbrala nai-podhodiashtia psevdonim za takova miasto kakvoto e foruma!
Iglika,friend otne mi okolo 4 meseca ,ama poluchih kompetentno i profesionalno obesnenie ot moiata daskalka po english.
A inache ne spodeliam kakvo mi kaza ,zashtoto tova moje veche da e komentirano v foruma i sega da se povtariam.
Aide

Iglika,friend otne mi okolo 4 meseca ,ama poluchih kompetentno i profesionalno obesnenie ot moiata daskalka po english.
A inache ne spodeliam kakvo mi kaza ,zashtoto tova moje veche da e komentirano v foruma i sega da se povtariam.
Aide

-
- Администратор
- Обратна връзка:
Само да кажа, че ако някой има голяма картинка или иска да ползва нещо от хард-диска си, а не знае къде в интернет да го публикува (тури) - нека свирне с ЛС или на ssttoobg@yahoo.ca и все ще измислим нещо.
Аницата, ето нещо в помощ на етимологията и на учителката по английски:anicata написа:Az puk nai-nakraia razbrah kakvo znachi 'Ombudsman"!!![]()
![]()
![]()
Aide![]()
![]()
![]()
OMBUDSMAN
Domaine(s) :
- administration publique
- appellation de personne
- appellation d'emploi
français
protecteur du citoyen n. m.
[Québec]
Équivalent(s) English ombudsman
Sous-entrée(s) :
forme(s) féminine(s)
protectrice du citoyen n. f.
synonyme(s)
ombudsman n. m.
médiateur n. m. [France]
Note(s) :Le Protecteur du citoyen fait enquête à la demande de toute personne chaque fois qu'il a raison de croire que dans l'exercice d'une fonction administrative, le titulaire d'une fonction, d'un office ou d'un emploi relevant du gouvernement ou de l'un de ses ministères ou organismes a lésé cette personne. Il fait également enquête, à la demande de toute personne, sur la procédure suivie par un organisme du gouvernement ou l'un de ses membres dans l'exercice d'une fonction quasi-judiciaire, chaque fois qu'il a raison de croire que la procédure suivie est entachée de quelque irrégularité grave et que justice n'a pas été ou ne pourra être rendue. Il peut aussi faire enquête de sa propre initiative dans tous ces cas.
Pronunciation: 'ombûdz`man
Definition:
Noun 1. ombudsman - a government appointee who investigates complaints by private persons against the government
investigator - someone who investigates
Скандинавски произход. Многобройни приложения в областта на защитата на гражданите. Принципно - надинституционална, наддържавно-структурна, надпартийна, надорганизационна - извън всякаква форма. В Канада омбудсмани има от ниво на банки, училища до ниво провинция, държава. Трудно е да се разбере откъде идват доходите им. Целта на омбудсмана е да защитава правата на гражданите СРЕЩУ официалните институции, тогава когато има проблеми с лоши закони и нарушаване на личното пространство от някакъв вид институция. Омбудсманската институция е определена и се играе само от 1 човек /за разлика от президентската/. Благодарение на личните си познания и контакти той преговаря за промяна в закони, лобира за изменения на различни статуква.
Моята скромна личност претендира да бъде омбудсман само на този форум. Ако имате проблеми с админите, с официално поддържаните мнения /придобили почти законови очертания/, ако ви липсва правилната информация и настоявате да я намерите .... Скромно, нали ? Ще се боря за вашите права с позволени и непозволени средства.

Забравих най-важното: предложенията му нямат задължителна сила.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... c&start=15
Ms Pauline Champoux-Lesage
Québec Ombudsman
http://www.ombuds.gouv.qc.ca/fr/index.asp
After obtaining a classical education at Collège Jésus-Marie in Sillery, Ms Pauline Champoux-Lesage continued her studies at Laval University where she received a Bachelor’s Degree of Pedagogy, a teaching licence and a Master’s Degree of Arts. She also studied psychology at the University of Strasbourg and completed a one-year internship at a speech therapy centre connected with the Université de Nice. Lastly, she holds a Master’s Degree in Public Administration from ENAP.
After teaching young handicapped students and working as a remedial speech therapist, she began her public service career in 1980, first as a professional and later as Head of Services and Director of School Adjustment and Ancillary Services. Promoted to Chief Executive, Private Education, she was appointed, in 1991, as Assistant Deputy Minister for Human Resources of the elementary and secondary education network. In 1993, she was named Assistant Deputy Minister for College Education. In 1996, she became a Deputy Minister, first with the Ministry of Municipal Affairs and then in December 1996, for the Ministry of Education.
On 20 December 2000, the National Assembly nominated her for the role of Québec Ombudsman, a position she has held since January 3, 2001.