pomoshtta i priatelstvoto

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Ciphas

Мнение от Ciphas »

Здравейте приятели,

бай Кольо, добра е идеята която тури.
Според мен един зрял човек, каквито сме тук, не би трябвало даже и да обръща внимание на хората които са неблагодарни или не оценяват това което във всички случаи е ценно все за някого. Егоцентричността кара хора да мрънкат на много неща незнам що.

Съжалявам че все още не съм в позиция да помагам от Канада, но все пак ви съветвам че като споделяте каквото и да е, понеже толкова много хора сме се запътили към Канада и все някой ще се зарадва и ще бъде вътрешно благодарен, ще му бъде полезно, най-малко заради обогатяването на информацията като цяло. Макар и да не намират време всички специално да благодарят във форума за всичко, а то практически не е възможно даже да четеш всичко (особено за много заетите хора) тук, па камо ли да отговаряш и благодариш на всички по отделно. Не е възможно.

Ето аз например съм благодарен за неизброимо много неща от този форум на много хора и косвено освен пряко, които е невъзможно да изброя даже и да запомня.

Кey-Keeper, присъединявам се към G_Rosi че съвсем не си писал напразно. Аз мога да засвидетелствам например че тъй като съм получил много от този форум, аз постепенно съм се настроил вече много по-позитивно към канадските българи и с много приятели споделям че канадските българи (тия в Канада и в процедура за Канада) като че ли не приличат на българите тука, съвсем различни са, на много по-високо ниво някак си в сравнение с тези които ни заобикалят тук в БГ :krila: . И смятам че много хора са се прибавили да участват във форума понеже са открили нещо много добро, безкористно са получили и желаят реципрочно безкористно да дават. Аз също желая това и се надявам да мога по-скоро, живот и здраве, също да споделям позитивен опит от Канада в полза на други.

Та не се кахърете че имало паразити които не дават нищо на "тялото". Нека да си помагаме просто щото и на нас са ни помогнали и щото все на някои ще помогнем и повлияем благотворно в бъдеще та и те да помагат по-нататък. Ами че то това няма ли да даде положително отражение step by step на цялото общество да стане по-добро в бъдеще? "Тялото" все пак е по-важно от паразитите.

А да не забравяме най-важната презумпция която е заложена от самосебе си - че информацията която споделяме тук е субективна и от добра съвест от страна на човека който я споделя, не задължава никого насила да я приема 1 към 1 за себе си. С други думи ако на някого трябва инфо за нещо много важно, нека да чете повече от 1 мнение от форума, а също и други източници според важността. В крайна сметка пък никой не бива да очаква и да иска хората от форума да носят неговата отговорност и да решават проблемите му вместо него. Всеки трябва да е наясно дали няма погрешни очаквания от форума тъй като това е средство от голяма помощ, но не може да е панацея.
Заключено