vapros za vaksinite
-
vapros za vaksinite
niakoi moge li da mi kage kakvo ozna4avat vaksinite mumps,measles(rubeola),rubeola(german measles),haemophilus influenza b? zashoto doktorka da znae kakvo da popalni ot kartona na bebeto za napraveni vaksini tuk. osobeno kakva e razlikata megdy (rubeola)measles i rubella(german measles).mersi.
Здравей,
ВСЯКО БЕБЕ ТРЯБВА ДА ИМА ИМУНИЗАЦИОНЕН ПАСПОРТ ПРИ ЛИЧНИЯТ СИ ЛЕКАР.В определена възраст им се слагат тези ваксини. Аз съм от София и имам дете на 2 год. и имаме този ИП, т.е. книжка.Това май трябвало да се носи на медицинските.Ние сме още далече от тези неща.Мисля, че е така, но все пак и други ще си кажат мнението, минали през тази процедура.
Re: vapros za vaksinite
mumps е заушка, measles=rubeola е дребна шарка, german measles=rubella е пак някаква подобна на шарката вирусна инфекция (много опасна за бременни). haemophilus influenza не нам кво е.mariana koleva написа:niakoi moge li da mi kage kakvo ozna4avat vaksinite mumps,measles(rubeola),rubeola(german measles),haemophilus influenza b? zashoto doktorka da znae kakvo da popalni ot kartona na bebeto za napraveni vaksini tuk. osobeno kakva e razlikata megdy (rubeola)measles i rubella(german measles).mersi.
Митето ти е казал превода, като разликата м/у двете дребни шарки не разбрахме каква е нито ние, нито лекарката.
Моята дъщеря беше на 2г. и половина и до тази възраст имахме тези ваксини, за които попълнихме и датите на поставянето им в Imunization record:
Diphteria
Pertussis (Whooping Cough)
Tetanus
Polio
Mumps
Measles(rubeola) , като същата дата писахме и на Rubella (german measles)
B.C.G.
Other - hepatitis
А като дойдете тук ще ви ги изравнят. Лошото е, че с това изравняване се налага да се поставят по няколко имунизации наведнъж, което е доста стресов момент за детето, на нас ни биха първия път 3 едновременно- голяма трагедия бяхме, а искаха и четвърта да ни сложат, но аз не дадох, за нея си изчакаме културно 3 месеца!
П.П. Значи сега погледнах какви ваксини сложиха на дъщеря ми тук, та да ти кажа те имат ето тази ваксина- DTap-Polio-Hib, която включва:
Diphteria
Tetanus
Pertussis(Whooping Cough)
Polio
Hib - ей те това е haemophilus influenza B
И сега се сещам, че на нас тук ни я биха, като отделна ваксина, защото ние сме я нямали в нашите си ваксини, така че няма да ви се наложи да я описвате. Ако някой е по в час да сподели и той !
Моята дъщеря беше на 2г. и половина и до тази възраст имахме тези ваксини, за които попълнихме и датите на поставянето им в Imunization record:
Diphteria
Pertussis (Whooping Cough)
Tetanus
Polio
Mumps
Measles(rubeola) , като същата дата писахме и на Rubella (german measles)

B.C.G.
Other - hepatitis
А като дойдете тук ще ви ги изравнят. Лошото е, че с това изравняване се налага да се поставят по няколко имунизации наведнъж, което е доста стресов момент за детето, на нас ни биха първия път 3 едновременно- голяма трагедия бяхме, а искаха и четвърта да ни сложат, но аз не дадох, за нея си изчакаме културно 3 месеца!

П.П. Значи сега погледнах какви ваксини сложиха на дъщеря ми тук, та да ти кажа те имат ето тази ваксина- DTap-Polio-Hib, която включва:
Diphteria
Tetanus
Pertussis(Whooping Cough)
Polio
Hib - ей те това е haemophilus influenza B
И сега се сещам, че на нас тук ни я биха, като отделна ваксина, защото ние сме я нямали в нашите си ваксини, така че няма да ви се наложи да я описвате. Ако някой е по в час да сподели и той !