vapros za vaksinite

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mariana koleva

vapros za vaksinite

Мнение от mariana koleva »

niakoi moge li da mi kage kakvo ozna4avat vaksinite mumps,measles(rubeola),rubeola(german measles),haemophilus influenza b? zashoto doktorka da znae kakvo da popalni ot kartona na bebeto za napraveni vaksini tuk. osobeno kakva e razlikata megdy (rubeola)measles i rubella(german measles).mersi.
kalia

Здравей,

Мнение от kalia »

ВСЯКО БЕБЕ ТРЯБВА ДА ИМА ИМУНИЗАЦИОНЕН ПАСПОРТ ПРИ ЛИЧНИЯТ СИ ЛЕКАР.В определена възраст им се слагат тези ваксини. Аз съм от София и имам дете на 2 год. и имаме този ИП, т.е. книжка.Това май трябвало да се носи на медицинските.Ние сме още далече от тези неща.Мисля, че е така, но все пак и други ще си кажат мнението, минали през тази процедура.
miteto
Модератор

Re: vapros za vaksinite

Мнение от miteto »

mariana koleva написа:niakoi moge li da mi kage kakvo ozna4avat vaksinite mumps,measles(rubeola),rubeola(german measles),haemophilus influenza b? zashoto doktorka da znae kakvo da popalni ot kartona na bebeto za napraveni vaksini tuk. osobeno kakva e razlikata megdy (rubeola)measles i rubella(german measles).mersi.
mumps е заушка, measles=rubeola е дребна шарка, german measles=rubella е пак някаква подобна на шарката вирусна инфекция (много опасна за бременни). haemophilus influenza не нам кво е.
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Митето ти е казал превода, като разликата м/у двете дребни шарки не разбрахме каква е нито ние, нито лекарката.
Моята дъщеря беше на 2г. и половина и до тази възраст имахме тези ваксини, за които попълнихме и датите на поставянето им в Imunization record:
Diphteria
Pertussis (Whooping Cough)
Tetanus
Polio
Mumps
Measles(rubeola) , като същата дата писахме и на Rubella (german measles) :?:
B.C.G.
Other - hepatitis
А като дойдете тук ще ви ги изравнят. Лошото е, че с това изравняване се налага да се поставят по няколко имунизации наведнъж, което е доста стресов момент за детето, на нас ни биха първия път 3 едновременно- голяма трагедия бяхме, а искаха и четвърта да ни сложат, но аз не дадох, за нея си изчакаме културно 3 месеца! :D

П.П. Значи сега погледнах какви ваксини сложиха на дъщеря ми тук, та да ти кажа те имат ето тази ваксина- DTap-Polio-Hib, която включва:
Diphteria
Tetanus
Pertussis(Whooping Cough)
Polio
Hib - ей те това е haemophilus influenza B
И сега се сещам, че на нас тук ни я биха, като отделна ваксина, защото ние сме я нямали в нашите си ваксини, така че няма да ви се наложи да я описвате. Ако някой е по в час да сподели и той !
Заключено