Някой купувал ли си е цигари по интернет? Гледам аз тук един сайт http://www.yesmoke.ch/ и ме сърбят ръцете за стек Малборо по 15щ.д., ама чудя се тук на митницата какво мито ще друснат и следователно има ли смисъл...
Та има ли някой, който да го е правил?
Това май за 3-ти път ще го казвам:
Миналата година си поръчахме от там с половинката по един стек, дойдоха за 1 седмица, но каква беше изненадата ни, когато ни накараха да платим 74$ мито за да ни ги дадат. В общи линии цената им излезе същата като на тукашните. Ако ще рискуваш, пробвай само с един стек ( де да знам, може и да платихме мито, защото стековете бяха 2, макар и на различни имена) и после разказвай. За мен вече няма значение, спрях ги преди година, но пушачите във форума ще са заинтересовани.
Imam edin poznat koito go prave6e i to mesten, no toi se opitva6e da vurti turgovia. Na nito edna pratka ne mu nalojiha mito, po princip zigarite idvat ot bezmitni zoni.Toi li4no kupuva6e po edno vreme ot indiancite ot usa.Poru4va6e po 2 kartona sedmi4no i mu idvaha okolo 20$ us, kartona za marlboroto.Problema doide posle kogato re6i da se otkaje ot poru4kata. Te ne spriaha da mu chargat credit card, makar i striktno da poduljavaha da mu i izpra6tat cigarite vsiaka sedmica. Taka 4e toi se prinudi da anulira creditnata si karta V posledstvie razbrah 4e e zapo4nal da kupuva ot drug sait, kudeto po negovi dumi bili po- korektni, kakvo 6te re4e tova ne znam.Ako te interesuvat podrobnosti 6te pitam, no spored men e po-dobre ako ima6 niakoi v bg, koito moje da ti pra6ta po po6tata, da se oburne6 kum nego za usluga
ОК, мерси, значи няма смисъл. Аз веднъж платих $50 мито на 1 стек Виктори и повече мита не ми се плащат.
Или пък да рискувам ... Те на сайта пишат, че като получиш цигарите и ти поискат мито, имаш два варианта - да платиш митото и да си ги пушиш със здраве или да върнеш поръчката на техни разноски и да ти върнат парите. Т.е. нищо не рискуваш. На теория.
Иначе доколкото разбрах "безмитна" е операцията да тръгнат цигарите от страната износител (Швейцария), а вече страната/провинцията-приемник се саморазправя както намери за добре.
Нещо хич не са ми ясни тия неща с митата. Един приятел пък не знам от кой сайт пазарува комп чарколяци от Щатите и плаща само 1 такса, за разлика от негов приятел в Онтарио, който плаща две. Иди ги разбери!
Цигарите са акцизни стоки тоест при внос на тях се начисляват законните мита, акциз, ДДС и други такси определени от местното законодателство. В Квебек положението не е много приятно защото се прилага двустепенна система, както и в цяла Канада, при която акцизните продукти се облагат веднъж на федерално и веднъж на провинциално ниво. Естествено, че при получаването ще платите солено. В случай, че пресичате държавната граница можете да се възползвате от правото си да закупите безмитни стоки в определни количества. Макар, че ако влизате от САЩ и сте пазарували евтино цигари от Ню Хемпшир може да вкарате и цял мастер бокс и да го обявите, че е за домашна употреба, според клаузите на НАФТА.
ЗАЩО БЕЕЕЕЕЕЕ? ЗААЩО ВСЕ ТРЯБВА ДА СМЕ ГОЛЕМИ ОТВОРКОВЦИ ПОМЕЖДУ НАС БЕ? ВСЕ ДА СЕ ПОКАЗВАМЕ КОЛКО СМЕ ВЕЛИКИ, С КАКВИ ТЕРМИНИ БОРАВИМ И КАК НАКРАЯ ПАК ГЛУПОСТИ ДРЪНКАМЕ -------- ЗАЩО???!!!!
ЕЙ, ДАВАХ МИЛО И ДРАГО ЗА БЪЛГАРИ СЕГА КАТО ГЛЕДАМ КАКВИ СА ВСЕЗНАИКОВЦИ ВСИЧКИ И НЕ ИСКАМ ДА ЧУЯ ЗАА БЪЛГАРИН ВЕЧЕ ЕИ!
последното мнение е типичен пример. обяснения, високопарност , компетентност, надменност, открехнатост в промишлени количества - ГАДИ ми се от такива ВСЕЗНАЙКОВЦИ които накрая много плямпат и се оказва че сати загубили времето.
Ти ми дължиш 15 секунди, които зазгубих от живота си да ти чета демонстрацията на познаване на какви закони и какви такси има тук, заради еи такива ще скъсам скоро всички контаки с отворени Българи.
АЗ НЕ ЗНАМ КАКВИ ТАКСИ ИМА!!!
НЕ ЗНАМ КАКВИ ЗААКОНИ ИМА!!!
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА И ДА ЗНАМ ДА ТИ КАЗВАМ!!!
И без много обяснения ще кажа едно простичко нещо КОЕТО ЩЕ Е 1000 пъти по полезно за интересуващите се отколкото БРЪЩОЛЕВИЦИТЕ ТИ!
Мито (акцизи и пр. не ги разбирам - питаите по-гореизказалия се) на цигарите ще ви жулят докато не кажете че не сте съгласни!!!
Два птъи съм плащал мито 1ви път 60$ за 2 стека 2ри път 45$ заа 2 стека. Тази разлика нещо ми намириса отидох в пощата и казах КАК ТАКА????
Отговориха ми кратко и ясно (без обяснения за АКЦИЗИТЕ) - Ей така! Ние не знаем ние сме пощи, но ако не сте съгласен пишете тук че не сте съгласен с наложеното мито.
ПИСАХ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН !!!
СЕД 1 СЕДМИЦА И НЕЩО СИ ПОЛУЧИХ СТЕКОВЕТЕ БЕЗ ЦЕНТ МИТО, ОТТОГАЗ ПО СТЕК ИЛИ 2 СЪМ ПОЛУЧИЛ НА НЯКОЛКО ПЪТИ НЕОБМИТЕНИ.
КРАИ!!!!!
това е моя опит (а за справка със законите и всичко друго което е в отвеяната сфера на ДЪРВЕНОТО ФИЛОСОФСТВАНЕ питаите онзи г-н Всичко Знам и мога), смятам ще е полезен и на други.
SHHHH Majna Cenzura ti gi nasra chestno sega ostava i da gi oburshesh. Kefish ma pich ako ne biah jenen veche shtiah da se ti predloja a puk ako mi otkajesh ne mi dreme da ne sum obraten ia.
I aj stiga s tia cigari vuv foruma veee ej. Omirisahte mi jivota na tutiun v Bg i tuk produljavate. Ama gusto mi pravi kato gledam pushachite po pochivkite na studenoto da pushat. Aaaa nali sa vi sladki lajnata. Cenzura a ti brat mi da zviniavash. Kazvam ti brat mi zashtoto sigurno si brat mi nadushvam ta ot tuk - zagubih brat si ;, -( lani zimata v dulbokia sniag. Ne mojaha da go nameriat samo stuklenoto mu oko otkriha, daj a sa sreshnime a ti go vurna da zamiazash na chovek a ne a sa pulish kato na kokoshka zadnika i da sa chudish shto ne te vzimat na rabota i se napikavat na interviutata. Ta brat mi tuk pichovete sa mnogo otvoreni a poniakoga i sushtite takiva ot jenski pol, ta ti predlagam ta provedem kampania po zatvarianeto im. Az ne seshtam mejdu drugoto toaaa zakon za akcizite koa godina e izliazul. Sha mi kaite li i koia kamara go e pusnala gorna donla sredna ili e visiasht, apuk moje prezidenta s ukaz i normativen akt da go pusnal. Ama nie maj prezident niamame. Iiiii basi nie nishto si niamame. Ej hora tuk prezidenti niamat i care niamat marsh obratno v kochinata oops Buglaria sorry na vsichki tia koito ia obichate i mileete za neia i vi boli kato govoria protiv neia. Ama kvo sori ve ai shvi sa zvianiavam na vas plashtajte 5 kinta za kajmata i si pravete kifteta s yufka che e polzna. Brat mi mani gi cigarite kaji neshto za rakiata i vinoto znaesh li kak moga da si importvam v po-goliamo kolichestvo che tusta me snabdiava s ogranicheno klichestvo v koletite za da ne im zamirishe na narkomaniziranite nemski offcharki i offchari i da ia izlochat drislivite mastii. Preduprejdavam otvorenite da ne mi otgovariat shtoto niama da gi slusham, pitah brat mi.
Чак пък толкова емоции. Споко бе пич!
Цигарите са ти минали защото някой не си е свършил работата. Рано или късно ще се сетят и ще те одрусат. Дупки в спазването на законите има навсякъде включително и в Канада.
А що се отнася до митническата материя - ами като си се хванал за цигарите е добре да понаучиш два три термина, които ги знаят всички, междудругото.