ot usa v canada
ot usa v canada
zdraveite,interesuva me dali e vazmogno sled nelegalno prebivavane v usa da polu4a studentska visa za canada.Pitam ,zashtoto podrazbrah,4e canada i usa imat spogodba spored koqto horata ostanali nelegalno v usa ne mogat da polu4avat visi za canada,a taka li e ???molq vi pishete! predvaritelno blagodarq!

- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: ot usa v canada
mogatkub4e написа:zdraveite,interesuva me dali e vazmogno sled nelegalno prebivavane v usa da polu4a studentska visa za canada.Pitam ,zashtoto podrazbrah,4e canada i usa imat spogodba spored koqto horata ostanali nelegalno v usa ne mogat da polu4avat visi za canada,a taka li e ???molq vi pishete! predvaritelno blagodarq!![]()
![]()
niama takova sporazumenie
ima dogovor za first safe countryspored koito si vrashtat refugeetata
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Ne mojesh, ako niamash status v US da podedesh za viza, kakvato i da e tia. Tova ne e sporazumenie na Canada i US, a iziskvane na CIC. Varvi na sita na Canadian Consulate v NY ili Buffalo naprimer i shte vidish, 4e za da podadesh za viza shte triabva da si pratish originala na I-94.
Ot li4en opit shte ti kaja, 4e az dokato 4akah udaljenie na statuta v US, iskah da podam za student viza v Buffalo i ne mi prieha dokumentite, zashtoto ne mojeh da dokaja status v US, ne biah polu4il oshte novoto si I-94.
Ot li4en opit shte ti kaja, 4e az dokato 4akah udaljenie na statuta v US, iskah da podam za student viza v Buffalo i ne mi prieha dokumentite, zashtoto ne mojeh da dokaja status v US, ne biah polu4il oshte novoto si I-94.
За да ти дадат виза от консулство в САЩ, канадците искат да са напълно сигурни, че си легално в Щатите. Ако картончето, което ти го дават на границата, I-94, не е с отминала дата, тогава си добре. Ако е изтекъл срокът и нямаш уведомение I-797 Notice of Action, което ти удължава законния престой в САЩ, тогава ще ти откажат. И не ги интересува това, че визата ти е от еди-кой си тип, гледат само на I-94 i na I-797.
Също така, ако си в процес на кандидатсване за extension/change of status, пак няма да ти помогне.
Също така, ако си в процес на кандидатсване за extension/change of status, пак няма да ти помогне.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
bre, izvinete, znachi sa promenili zakona
poznavam dosta hora doshli ot us s iztelki vizi che dori i nelegalni takiva ama iavno sa spreli krancheto...
poznavam dosta hora doshli ot us s iztelki vizi che dori i nelegalni takiva ama iavno sa spreli krancheto...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Mozje...
Mozje. Samo ne kazvai na kanadtsite che si nelegalno v US. Ako ima grafa kudeto triabav da populnish neshto, pishi "awaiting status adjustment" naprimer. Az taka si vzeh viza minalata godina i dori ne me vikaha na interview, nito me karaha da davam obiasnenia kakuv mi e statusa v momenta i kakuv status await-vam. Predstavi si go ot tiahna gledna tochka che si porednata formichkai che ako vsichki grafi sa ti populneni shte te butnat s oblekchenie v chekmedgeto.
Кубче, виж, има и друг момент.
Значи има два типа нелегални - тези, които са влезли нелегално и винаги са били нелегални и тези, които са влезли по легален начин, но им е изтекла визата.
За първите няма спасение, освен ако пак направят някоя амнистия, като при Рейгън през 80-те. Макар че дискутират по въпроса в момента, даже и да направят някаква амнистия, тя ще е само частична и сигурно ще е само за мексиканците. Тоест не и се надявяй.
За такива като тебе (ти нали си от втория тип), винаги има шанс. Макар че си си нарушил(а) статута, поне си имаш статут, макар и нарушен. Лошата новина е, че сега може да ти помогне единствено американски гражданин, не човек със зелена карта, чрез сключване на брак.
Наскоро някой беще обяснил проблемите свързани с фиктивен брак, но прибързан нефиктивен брак със сигурност ще донесе други проблеми... Ти ще си решиш.
Значи има два типа нелегални - тези, които са влезли нелегално и винаги са били нелегални и тези, които са влезли по легален начин, но им е изтекла визата.
За първите няма спасение, освен ако пак направят някоя амнистия, като при Рейгън през 80-те. Макар че дискутират по въпроса в момента, даже и да направят някаква амнистия, тя ще е само частична и сигурно ще е само за мексиканците. Тоест не и се надявяй.
За такива като тебе (ти нали си от втория тип), винаги има шанс. Макар че си си нарушил(а) статута, поне си имаш статут, макар и нарушен. Лошата новина е, че сега може да ти помогне единствено американски гражданин, не човек със зелена карта, чрез сключване на брак.
Наскоро някой беще обяснил проблемите свързани с фиктивен брак, но прибързан нефиктивен брак със сигурност ще донесе други проблеми... Ти ще си решиш.
митрино, първата ми реакция беше, че това е бил сляп късмет, защото моят личен опит беше коренно различен..
После се размислих, и без да се правя на баба Ванга, подозирам че визата която си взел е била емигрантска.
Кубчето, от друга страна иска (предполагам) да си вземе някаква туристическа временна виза, което за Канадците на теория означава да влезе от САЩ в Канада и да се върне в САЩ. Ако няма статут в САЩ, как да се върне? Тази е причината за хора като Кубчето (и за мен) да им искат доказателство.
Ти като си влизал в Канада за да станеш Landed Immigrant, не е трябвало да се тревожат дали ще можеш да се върнеш в САЩ, щото нали отиваш да живееш в Канада перманентно.
После се размислих, и без да се правя на баба Ванга, подозирам че визата която си взел е била емигрантска.
Кубчето, от друга страна иска (предполагам) да си вземе някаква туристическа временна виза, което за Канадците на теория означава да влезе от САЩ в Канада и да се върне в САЩ. Ако няма статут в САЩ, как да се върне? Тази е причината за хора като Кубчето (и за мен) да им искат доказателство.
Ти като си влизал в Канада за да станеш Landed Immigrant, не е трябвало да се тревожат дали ще можеш да се върнеш в САЩ, щото нали отиваш да живееш в Канада перманентно.