Deveti Septemvri ! Kakvo beshe "tova"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
janyz

Deveti Septemvri ! Kakvo beshe "tova"

Мнение от janyz »

Imashe edna "svetla" data v BG. istorija- Deveti Septemvri 1944 :oops: :?: :?: g.!! ??Kakvia e tja za vas ! Spodelete s kakvo ja svarzvate ! ??????
survivor

Мнение от survivor »

Само съжалявах, че не ни бяха освободили от фашистите след 15 септември, че да пропусна един ден от училище :D
tochica

Мнение от tochica »

ииии пак ми се приходи на манифестация , почти като през май месец.
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
rorcho
Обратна връзка:

Amin

Мнение от rorcho »

Hi !

9 septemvri e cherna data za BG, ot tazi data na tatak darjavata navliza v komunisticheskata sitema pod kontrol na Rusia, i ot tam natatak se zaeba s desitiletia napred.
Rusia vaobshte ne ni e osvobojdavala ot fashizam ama tova e edna ogrooomna tema za govorene, po skoro se obarnete kam istorik, toi shte vi go obesni mnogo tochno, daje i v uchilishte se obesniava kakvo v deistvitelnost e napravila Rusia kogato neinite voenni chasti navlizat v BG teritorii. Po tazi tema predi edin mesec imashe predavane po BTV.

Abe imam edin mnogo tochen laf : "Ot kadeto mine komunizam treva ne raste" Garcia beshe hiiiiper zle, mizeria i taka na tatak predi 1945. Sega brutnia vatreshen prodult na Garcia e nad 12000E a na BG okolo 2000E, bagarina otiva tam da varshi mrasnata rabota za da si spestiava niakoi drug lev.

Balgaria mojeshe da bade vtora Shveicaria sas standart na jivot, s koito sega mojem samo da mechtaem i zatova hiliadi balgari emigrirat v cial sviat. Sega nad 1 800 000 balgari jiveiat izvan BG i srednostatisticheski nad 50 000 balgari emigrirat vsiaka godina, sled 15 g v BG shte jiveiat okolo 6 000 000 dushi i darjavata veche shte se naricha MANGALIA :oops: :smhair:

Tova si e moe mnenie ! :shock:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Re: Deveti Septemvri ! Kakvo beshe "tova"

Мнение от anito »

janyz написа:Imashe edna "svetla" data v BG. istorija- Deveti Septemvri 1944 :oops: :?: :?: g.!! ??Kakvia e tja za vas ! Spodelete s kakvo ja svarzvate ! ??????
Правене на лютеница :evil: : мъкнене на чували с чушки, торби с домати и с патладжани и каквото там още се слагаше, безкрайно печене и белене на чушките, мелене на всичките тия неща и после огън и голямата тава с голямата бъркалка до припадък. Промишлени количества! Така си отиваха почивните дни около тая "светла дата".
Обичам да преча
bateto

Мнение от bateto »

Ау ,ама само ква лютеница става ,слюнки да ти потекат.
А на 9 септември се е родила баба ми Кристина,а и ква лютеница правеше и какви други чудесии. :(
todor++

Мнение от todor++ »

А мойта баба се родила на 10.09 и каква лютеница правеше......
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Знаех си аз, че имаме някой роден на тая дата от форума ! :D

ЧРД на eva-vet-eva !!! :partytime: :beer2: :partytime:

По-добре късно вечерта, отколкото утре ! :D
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Айде стига сте се бъзикали със светлия празник.
Да не си отварям устата ама повечето от нас по-големите бяхме така наречената тодорживкова младеж.Изобщо няма да се учудя ако н/у нас има и бивши комсомолски секретари и натегачи.
Те галиба първи се опиентираха накъде духа вятъра и докато ние си играехме на митинги те се изнесоха в чужбина и изпраха парите на Партията и си оправиха животеца.
Док........
П-С.
Имаше си и хубави страни живота тогава.........по бай Тошово.
TROUBLEMAKER
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Moyata baba ne e rodena na 9 septemvri, no tova ne y prechi da pravi chudna lyutenica. :lol: :lol: :lol:

A, inache po temata- tova e den, tova e den na koyto e pogrebana Bulgaria. A, kolkoto do dobrite strani na komunizma, nyakak si nelepo mi se struva da govorim za dobri strani na edna antichoveshka sistema, koyato takova maykata na polovin Evropa. GDR-FRG e jivo dokazatelstvo na tova kakvo moje da napravi komunizmat ot edna razvita strana i kakvi sa negovite "predimstva."
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Канък,защо не попиташ Батето по този въпрос.Той може и да пожелае да те осветли по някои въпроси.
А колкото до комунизма:
-Образованието и здравеопазването бяха на много високо ниво!
Нещо да имаш против?
Док........ :beer:
TROUBLEMAKER
bateto

Мнение от bateto »

Батето 1981 година го изключиха от комсомола и му намалиха поведението с няколко единици защото пиеше ,пушеше и изчука една датчанка на международната бригада.Ако бях изчукал Наташа от трети отряд сигурно щяха да ме повишат на заместник комсомолски секретар .Така се случваше навремето ,ако не се придържаш към правилната линия на партията.Дет виакаше баба ми лека и пръст -от теб човек няма да стане докато не почнеш да мислиш с горната си глава.
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

bateto написа:Батето 1981 година го изключиха от комсомола и му намалиха поведението с няколко единици защото пиеше ,пушеше и изчука една датчанка на международната бригада.Ако бях изчукал Наташа от трети отряд сигурно щяха да ме повишат на заместник комсомолски секретар .Така се случваше навремето ,ако не се придържаш към правилната линия на партията.Дет виакаше баба ми лека и пръст -от теб човек няма да стане докато не почнеш да мислиш с горната си глава.
Значи аз докато се уволнявах ти датчанките чукаше,така ли Батка.
Ти кво си мислеш,че правехме ние като спасители на морето в ММЦ-то?
Док......
TROUBLEMAKER
todor++

Мнение от todor++ »

Виж сега Бате, и аз бях поизключен от кУмсУмола, а също бях с НЕзадоволително поведение без да съм опъвал датчанка или шведка. Това не е определящо за линията на Партията!
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Dok, medicinskoto obrazovanie e bilo dobro, no v socialnite nauki obrazovanieto e bilo gola voda, samo diva propaganda. Takova neshto kato political science prosto lipsvashe. Istoriyata sashto beshe parodiya.
Vsichko tryabvashe da pochne i da svrshi s citati ot Lenin, Dimitrov i Jivkov, a taka nauka ne se pravi. Da ne govorim za zabranenite za chetene knigi, zabranenite radiostancii i kup oshte podobni absurdi. Az kato chuya komunizm vinagi sravnyavam samo za mig na um FRG i GDR, Yujna i Severna Korea i vednaga si pripomnyam za kakvo stavashe vapros.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено