Документи за Квебек, сертификат за френски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
priest

Документи за Квебек, сертификат за френски

Мнение от priest »

Здравейте скъпи съфорумници.
Имам един въпрос, които ме мъчи от ен броя дни и не мога да намеря нищо по въпроса.
Смятам да подам документи до Квебек и тук там прочетох за това, че хората пращат разни сертификати за знаене на френски.
Аз нямам такъв и за това проблема ме измъчва, дали да пиша, че знам френски на някакво ниво(в момента нямам никакво) без да давам сертификат. А после ако трябва на интервюто(дай боже да стигна до там) ще покажа сертификата от курса, на който смятам да се запиша след 2 седмици. Четох някъде и за изфабрикуван сертификат от един съфорумник. Аз не съм по лъгането, но ако някои си дава труд да го прави то сигурно е важно при подаването на документите.
Ако някои има опит ще ви бъда много благодарен да го сподели.

Само моля ви не ми пишете, че истината е сърч енджина. И в момента не спирам да сърчвам. Ако бях намерил това, което ми трябва нямаше да си правя труда да пиша.

PS Много благодаря на всички за инфото, вече почнах полека лека да събирам документите.
Човек сам си избира пътя по който да тръгне, и не може да вини никого за грешките които допуска...
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Засега никаде в документите не се изисква сертификат за език!!!Ако пратиш :Добре,но ако нямаш не е проблем!!!Аз не съм пращала такъв!!!А когато си пуснах документите незнаех Френски,учех го но в началото!!!На интервюто носех сертификати от френски 7,8 и англииски ,но не ми ги искаха!!!Важното е да се подготвиш добре и наистина да защитиш писаните нива !!!Ако не ти достигнат точки те ще те уведомят от виена и ще ти искат тогава сертификат за взети часове и нива!!!Така, че учене му е майката!!!!Успех! :D
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
priest

Мнение от priest »

Много ти благодаря за инфото. Така и смятам да направя. Успех и по нататък с процедурата.
Човек сам си избира пътя по който да тръгне, и не може да вини никого за грешките които допуска...
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Пуснато на Пон Авг 22, 2005 12:45 pm Заглавие

--------------------------------------------------------------------------------

Тъй като предполагам,че френския не го приказваш все още на ниво(както и повечето които кандидатстват)....горещо ти препоръчвам даи изкараш тези 200 часа предварителни,защото в крайна сметка залога е още една година пропуснато време ,ако те върнат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСВЕН ТОВА НИщО НЯМА ДА ЗАГУБИш ОТ ЕДИН ТАКЪВ КУРС ,ще си подобриш нивото на езика,ще намериш и много хора които като теб са се запътили към Канада.Разбира се ,ако нивото ти на френски е много добро-няма смисъл от този курс,но да ти кажа то нивото се оценява от интервюиращия т.е ти можеш да смяташ че си супер,а той не.Освен това зависи и какво ниво си посочил в документите си
А забележи че Petia4444,която така уверено те съветва да не си правиш труда за сертификати,самата тя е отишла на интервю СЪС сертификати и то за 7,8 ниво....е извинявай!!!!По-добре се подсигури за да не си губиш още една година после като мене.
Относно идеята ти да се запишеш на курс след 2 седмици.....направи го ама имай напредвид че ако пишеш в документите 7 ниво например,а ти дойде покана за интервю за след 3 месеца(както беше при мене) няма да иамш време да си изкараш нужните часове за да покриеш 7 ниво. и е почти сигурно че ще те върнат заради това.
На твое място аз бих изкарал 2-3 нива и тогава да си пусна документите.
Успех!!!!!!! 8)
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Е разбира се с документите за Виена не се изисква сертификат,той е нужен после за интервюто!!!
Аватар
priest

Мнение от priest »

Разбирам те Kwon-Do и мисля да послушам съвета ти. Курса по френски сте го карам само за да имам накрая и някаква документация. Но ще карам и интензивно при частен учител за ниво. Смятам, че ако човек иска да постигне ниво в даден език то само упоритост и постоянство могат да помогнат. Аз така научих английски с шоково учене до полуда и с англииско радио и телевизия за да почнеш да чуваш думите. Успех на всички и благодаря ти за инфото.
Искрено ваш Лудия пастор.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

Kwon- Do,neshto ne si razbral poztinga mi!!!Ne suvetvam choveka da ne uchi ezik......a prosto otbeliazax che ne se iziskva sertifikat!!!OK???Vijdam che posle si se popravil....Interesno zashto???Chetete be xora!!!Vse pak e na bulgarski ezik!!!
Всичко идва ,за да си отиде!
Остава само кристалната форма на онова,
което е било и никога няма да се върне!
Аватар
priest

Мнение от priest »

petia4444 прекрасно те разбрирам ни най малко не се притеснявай за това. ще се постарая докато стигна до интервюто да знам сносно френски. не се впрягай на Kwon-Do човека просто иска да помогне.
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

:lol: Петя4444,не се ядосвай ....не съм искал нищо да кажа за тебе,просто преди време имаше едни хора от форума които твърдяха ,че сертификат дори и на интервюто е ненужен....та за момент ми се стори че и ти така съветваш,после видях че всъщност въпроса е за документите преди интервюто.......още веднъж sorry. :oops: Имаш едно уиски от мен в Монреал. :D :wink:
Priest,успех ти пожелавам в по-нататъшните ти преживявания по емигрантската процедура!!! :wink:
Аватар
priest

Мнение от priest »

Мерси Kwon-Do, нека силата бъде и с теб.
Заключено