sasho71 написа:Kolio,
да не би от двете паници таратор с чесън дето изяде да ти е станало нещо??? Гледам на кирилица пишеш
аз се кирливизирах бе братче
и викат вълка кожата си менял но нрава не
аз 12 години писах на латиница ама сега се научих заради една другарка от БГто.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
KolioBalkanski написа:сървайвър, аз смятам за нечестно някой който не е платил един цент да взима за да се научи как да е по добър от честните работливи хора.
Аз за това имам големи проблеми с тая социална държава. За мен държавата би трябвало да им дава само хляб и вода и тук таме сирене а не пари на ръка.
Taka e Kolio, prav si. Tezi horica, koito sa igrali po pravilata na igrata, ne sa rabotili na cherno i ne sa lagali, a sa se trudili, ostavat precakani. Tova e moralnata strana na vaprosa, drugata e ikonomicheskata. V krajna smetka dvojkata ot Montreal, koito estestveno podrabotvaha na cherno i pak sa bili materialno ne po-zle ot kolegite im ot Toronto, shte platjat poveche danaci i shte otgledat po-spokojni i shtastlivi deca. Zashto stava taka v zhivota - che koito igrae po pravilata na igrata - gubi :nenam:
BabaPena написа: ... Navremeto (v BG) nakarah togavashnia mi shef da me sakrati i poluchavah pomoshti za bezrabotni (6m) ...
Само да направя едно уточнение:
Помощите за безработни в България нямат нищо общо със социалните помощи в Канада. Помощите за безработни са еквивалента на канадския Employment Insurance. И двете се получават след като си работил определено време и си си внасял осигурителните вноски (за България - ДОО, за Канада - EI).
survivor написа:... Dvojkata ot Montreal parvo nauchiha ezika, ... Dvojkata v Toronto - i dvamata po fabriki i to dosega, dori anglijski ne sa uspeli da nauchat kato horata ...
Затова езика трябва да се учи преди да се емигрира :idea:!