Pazete si kartite za mesets Noemvri

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Plamen

Pazete si kartite za mesets Noemvri

Мнение от Plamen »

Za vsichki koito tozi mestes sa polzvali gradski transport s mesechni karti shte ima otstapka 5 dolara ot kartata za mesets fevruari. Tova e predizvikano ot prichinenite neudobstva ot stachkata na obslujvashtia personal.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

super dalawera :wink:
Обичам да преча
Аватар
Dino
Модератор

Благодаря, Пламене!

Мнение от Dino »

То това си е хубава новина, ама заради тази стачка от 01.01.2004 като вдигнат цената на картите с поне 5 долара пак ще си е като отстъпките при разпродажба в магазините. Първо вдигнат доста цената, после сложат табела "Голямо намаление". Тези номера още от България си ги знам, но все още ме дразнят - явно още не съм се адаптирал и се дразня когато ме правят на балък.
А иначе бях чул от една приятелка, че трябва да си пазя всички карти от тази година, защото съм щял да получа отстъпки или някакво намаление на данъците. Не ми се вярва, но нищо не ми пречи да си ги запазя, нали? ;-)

Хайде със здраве!

Даниел
Joy

Re: Благодаря, Пламене!

Мнение от Joy »

Dino написа:То това си е хубава новина, ама заради тази стачка от 01.01.2004 като вдигнат цената на картите с поне 5 долара пак ще си е като отстъпките при разпродажба в магазините. Първо вдигнат доста цената, после сложат табела "Голямо намаление". Тези номера още от България си ги знам, но все още ме дразнят - явно още не съм се адаптирал и се дразня когато ме правят на балък.
А иначе бях чул от една приятелка, че трябва да си пазя всички карти от тази година, защото съм щял да получа отстъпки или някакво намаление на данъците. Не ми се вярва, но нищо не ми пречи да си ги запазя, нали? ;-)

Хайде със здраве!

Даниел
И аз така още не съм се научила да не забелязвам като ме правят на балък...И се чудя на какво се радвате...Та то си личи гадната им стратегия-всичко е шито с бели конци.Това не беше никаква стачка,а умишлена имитация на такава за да оправдаят второто повишаване на картите за една година.Да им се....и намаленията и чудото...Това е за да не спровоцират този път истинска стачка.

Това с пазенето на картите май беше при условие,че си останат на власт пекистите,ама те се смениха...Но не съм сигурна-ти си ги пази за всеки случай-аз всичко пазя,че с тези идиоти никога нищо не се знае...
Знаете ли,че само преди 5 години картите са стрували 40 дол. и срещу нея човек получавал страхотни намаления в Мак Доналдс и други заведения...А тук,за една година,второ повишение...Ама че темп,а?
Потребител
Местоположение: Канада, а след следващия референдум - в Свободен Квебек

Мнение от Потребител »

Предстоящото увеличение ще бъде ТРЕТО за тази година (в Монреал поне)
anitsa

Мнение от anitsa »

namalenieto ot 5 dolara trqbwa da otidete da si go poluchite w perioda ot 8 do 19 dekemwri na stanciya B- UQAM /izwinete za prawopisa/ w nqkakaw centar za karti ili transport. Obyawata ya ima w dneshniya westnik METRO
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

anitsa написа:namalenieto ot 5 dolara trqbwa da otidete da si go poluchite w perioda ot 8 do 19 dekemwri na stanciya B- UQAM /izwinete za prawopisa/ w nqkakaw centar za karti ili transport. Obyawata ya ima w dneshniya westnik METRO
С две думи правим нещо, ама го правим по толкова неудобен начин, че 90% хората въобще да не се възползват, защото забравят или решават, че не си заслужава усилието. Хитра тактика, използвана постоянно, справка: Mail rebate.
Eeex, l'Amérique, l'Amérique...
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

ssttoo написа:С две думи правим нещо, ама го правим по толкова неудобен начин, че 90% хората въобще да не се възползват, защото забравят или решават, че не си заслужава усилието. Хитра тактика, използвана постоянно, справка: Mail rebate.
Eeex, l'Amérique, l'Amérique...
Aaaa ssttoo, az ne se vrazvam na tova...vreme bol...shtom e za niakoi i drug dolar...inache si prav, tia pcheli vse slagat meda niakade na visoko. Ama mecho za tova si ima lapichki i nokti :lol:
Аватар
Гой

Мнение от Гой »

ssttoo написа:
anitsa написа:namalenieto ot 5 dolara trqbwa da otidete da si go poluchite w perioda ot 8 do 19 dekemwri na stanciya B- UQAM /izwinete za prawopisa/ w nqkakaw centar za karti ili transport. Obyawata ya ima w dneshniya westnik METRO
С две думи правим нещо, ама го правим по толкова неудобен начин, че 90% хората въобще да не се възползват, защото забравят или решават, че не си заслужава усилието. Хитра тактика, използвана постоянно, справка: Mail rebate. Eeex, l'Amérique, l'Amérique...
Какво имаш впредвид?Да не би като си купиш нещо с "мейл рибейт", да не можеш да си го получиш??? :?
Mtl Гой
Аватар
Dino
Модератор

Ами може и да го получиш...

Мнение от Dino »

И от личен опит, и от опита на мои приятели съм стигнал до извода, че покупките с mail-in rebate са си "далавера", ама не за тебе (т.е. прекарване). Има няколко български израза, които го описват - "човекът взе парите и каза 'Ще видим'...", "чакай от умрял писмо"...
Те фирмите не че са умрели, ама дори и 3 месеца след покупката това писмо все още го няма. Абе въпреки перфектните пощи и комуникации тук, всичко става муууудно и се работи калпаво. Ама "такава е системата" - лошото е, че все още ми е трудно да се адаптирам към нея...

Даниел
MechoPuh

Re: Ами може и да го получиш...

Мнение от MechoPuh »

Dino написа:Ама "такава е системата" - лошото е, че все още ми е трудно да се адаптирам към нея...

Даниел
Dani, pich si. Ama zashto ne mojesh da se adaptirash? V Bulgaria po-lesno li ti beshe. Da. Zashtoto tam imashe priateli. Ili pone az taka si mislia. Ako tuka si sam shte ti e tejko. Ako neshto tuka okolo mene jiveiat niakolko samotni metsani...vse shte te uredim s niakoia :wink:
A inache za po chasha medovina i burkanche med vse shte se nameri vreme :wink: :beer:
Аватар
sofiya
Обратна връзка:

Мнение от sofiya »

Dino, ти от къде си купувал с mail rebate и не си получил чека? Защото от Future Shop аз си купих монитор и след 1 месец си получих 50$ без никви проблеми. Обади се във фирмата, от която чакаш чека.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Гой написа:Какво имаш впредвид?Да не би като си купиш нещо с "мейл рибейт", да не можеш да си го получиш??? :?
Ами, сигурен съм че можеш. Но трябва да си добре организиран, силно да го желаеш, да четеш внимателно (и да спазиш) условията и да се въоръжиш с търпение. С две думи да загубиш време. Скритата цел е да те накарат да си кажеш "Абе аре, бе, 10-20$ къде не отишли".

Аз скоро направих първия експеримент с нещо подобно. Просто за да видя дали ще стане. За целта пожертвах поне 1 час от вечерта си, вместо да "олабя" пред телевизора, гледайки реклами на перални, които се предлагат с $20 мейл рибейт (на френски "рабе") :)
Значи булката си купи новия диск на Дидо от Фючър Шоп и в него имаше лъскава реклама, че печелиш билет за кино. Как точно ще получиш билета и за кой филм - to be determined. Попълваш една формичка, избираш си 1 от два неизвестни за мен киносалона, прилагаш и касовата бележка, изръсваш се за пощенска марка и плик, запечатваш плика с целувка и го приготвяш на другия ден да го пуснеш някъде по път. Браузваш из интернет (хабиш bandwidth ;) ) за да разбереш все пак кой киносалон е по-близо до теб, или по-скоро по-малко далече, за да го посочиш във формата. Лягаш си с чувството за добре свършена работа.
На другия ден ставаш, виждаш плика, викаш си "ех, далаверка" и го пъхаш някъде из дебелото яке. На вечерта пак го намираш там. Естествено, че си забравил да го пуснеш. Както и да е, след два дена носене и мачкане на плика, все пак го пускаш в пощенската кутия. Преди това отново целуваш плика-ветеран и му пожелаваш "на добър път". Не пропускаш да целунеш и пощенската кутия. Все пак.
Кога ще дойде отговора, какъв ще е, ще ходиш ли на кино на майната си вместо в киносалона отсреща, кой филм ще гледаш, добър ли ще е, колко пари ще дадеш за транспорт, пуканки и втори билет, ще знае ли касиерката в киното, че има такава промоция ... предстои да се види. Ще го направиш ли пак? Съмнително.
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

Az redovno si pazaria s remise postale i ne za6toto gi tursia estestveno, a prosto slu4aino. Nikoga ne mi se e slu4valo da ne si polu4a otstupkata. Kakto i ne mi se e slu4valo da zabravia da si pusna plika s neobhodimite danni. A tova puk se slu4va na canadcite, to4no nikoga, smiatam o6te po- riadko puk na evreite. Canadeca, taka si planira budjeta i tolkova suvestno si izpra6ta talon4eto za remise postale, 4e 6te kaje6 4e tova sa poslednite mu pari. No prosto taka sa nau4eni i obiknoveno nie bg sme tezi koito kazvame, aide kude ne sum gi dal tia 5 leva .
aza nameliniata po razprodajbi ne sum zabeliazala stokata na niakoia cena da e zavi6ena i namalena v posledstvie, tova koeto be6e v bg. No ima ne6ta koito i s 30% namalenie sa si skupi prosto za6toto sa markovi , ka4estveni ne6ta.Neka ne govorim kolkoto da kajem ne6to.
P.S: Imam poznat canadec, koito si be6e kupil carta za razgovori, koiato oba4e be6e nevalidna. toi si sloji kartata v edno plik4e, prati si ia do proizvoditelia i te mu ia smeniha!Ako be6e bg prosto 6te6e da ia hvurli i da kaje aii da vi e.. i mo6ennicite i da si kupi nova, 5 lv kude ne gi e dal :wink:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Права си имализна4ение, рано или късно и ние ще се научим на тукашните порядки, демек да си правиш сметката за (да планираш) всеки цент. Ще забравим българския маниер:
- Имам нова кола.
- Кога ще черпиш?

- Имам ново гадже.
- Трябва да почерпиш!

- Кога ще черпиш за рождения си ден?

- Ейй, днеска имаш имен ден, няма ли да черпиш?

Тук не само, че не черпиш никой за рождения си ден, ами той (купона за рождения ти ден като такъв) бива организиран от близки и приятели и ти само се появяваш в кръчмата или където и да било.

Но засега май ни е още рано (година и нещо). Та по повод темата за 5-те долара за карта за метрото - в момента имам огромно желание да си ги взема, но съм 99% сигурен, че между 9 и 18 дек. няма да имам път към Бери Юкам, няма да имам време или просто ще съм забравил :(

А за "5 лева къде не отишли" не мисля, че е до българщина, а до темперамент. По-така южняшки един вид. "На живота" един вид.
Заключено