Klechka, tuk koj e savetval drugite da ne se kachvat na 12-ia etazh?Клечка За Чистене На Уши написа:След като сам си решил да не ги натискаш обаче, не би следвало да се оправдаваш с външни фактори. Още повече да съветваш другите да не се качват на дванадесетия етаж. Всеки си преценява за себе си.
На колко високо се целите
- Клечка За Чистене На Уши
Никъде в цитираното мнение не е споменато, че някой тук е съветвал някого дали да се качва или не на някой етаж. Казано е, че не би следвало някой да дава такива съвети при посочените по-горе обстоятелства, като това е изразено мое лично мнение. Мисля, че мнението ми е достатъчно ясно.survivor написа:Klechka, tuk koj e savetval drugite da ne se kachvat na 12-ia etazh?Клечка За Чистене На Уши написа:След като сам си решил да не ги натискаш обаче, не би следвало да се оправдаваш с външни фактори. Още повече да съветваш другите да не се качват на дванадесетия етаж. Всеки си преценява за себе си.
Mdam...s tebe opredeleno ne gorim edin i sashti ezik...ne stava vapros za 40K na semeistvo, mislia che ot konteksta na mnenieto mi stava iasno che AZ ne moga da postigna Survivar life style-a s 30-40K NA GLAVA...kakto tia (Survivor) madro posochi, tova moje da ima neshto obshto s frioziorkata mibeckythomas9 написа: Е, аз да не съм казала, че можеш да го докараш с 40,000$?! Естествено, че не можеш! Изприщи ми се устата да повтарям, че става въпрос за 200,000$ годишно на семейство от 4 души. Това го каза ти, не аз! Сега всички ми говорят за 30,000-40,000$. И когато споменах за реализма имах предвид точно хората като теб - специалисти с добра езикова подготовка и постдокторал експириънс. За тях става реч и за тях твърдя, че освен ако не са лекари, стоматолози или фармацевти не ги докарват тези доходи!

A za tavana i kolko moje ili ne moje da poluchava (v kompania naprimer) edin biolog s Ph.D. s adekvaten post doc opit zad garba si shte diskutirame samo ako se okaje che ti samata si biolog s Ph.D....inache se poluchava situatsia v stil 'BabaPena uchi Bgmonreal kolko i kakvi pari moje da izkara ot schetovodstvo' koiato, suglasi se, e leko absurdna, da ne izpolzvam po-silna duma...
Sas zdrave i pojelavam na vsichki da postignat mechtite si!
Aaaaa...az si misleh che v Ca e prieto da se obiaviava zaplatata/dohoda predi danatsi? (t.e. imam pred vid 200 predi danatsi).survivor написа:Babo Peno, abe tezi 200 000 sled danaci ili predi danaci![]()
Zashto si mislya che kato se smetnat danacite, s Bechythomas mozhe bi ne govorite za tolkova razlichni sumi
За максимума не знам ама на старата ми работа биохимик с PhD от Калгари и 2 години постдок в Торонто У. започна пробно първите 3 месеца на 90 000$. Така че предполагам след известно време ще ги докара до поне 120 000$.BabaPena написа:A za tavana i kolko moje ili ne moje da poluchava (v kompania naprimer) edin biolog s Ph.D. s adekvaten post doc opit zad garba si shte diskutirame samo ako se okaje che ti samata si biolog s Ph.D....!beckythomas9 написа: Е, аз да не съм казала, че можеш да го докараш с 40,000$?! Естествено, че не можеш! Изприщи ми се устата да повтарям, че става въпрос за 200,000$ годишно на семейство от 4 души. Това го каза ти, не аз! Сега всички ми говорят за 30,000-40,000$. И когато споменах за реализма имах предвид точно хората като теб - специалисти с добра езикова подготовка и постдокторал експириънс. За тях става реч и за тях твърдя, че освен ако не са лекари, стоматолози или фармацевти не ги докарват тези доходи!
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Misalta mi beshe, che v Canada kolkoto po-visoki sa dohodite, tolkova po-goljama e danachnata stavka. Ta zatova si mislja, che s Beckythomas sporite za sumi, koito sled oblaganeto s danaci veche njama da sa chak tolkova razlichni.
BabaPena написа:Aaaaa...az si misleh che v Ca e prieto da se obiaviava zaplatata/dohoda predi danatsi? (t.e. imam pred vid 200 predi danatsi).survivor написа:Babo Peno, abe tezi 200 000 sled danaci ili predi danaci![]()
Zashto si mislya che kato se smetnat danacite, s Bechythomas mozhe bi ne govorite za tolkova razlichni sumi
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
2 zakluchenia
1. danacite sa gadni
2. goliamata zaplata ne e = na shtastieto
3. malkata zaplata e oshte po ne + na shtastieto
4 - imalo niakav asansior i niakvi butoni ama taka i ne se razbra kakvo koe e i dali asansiora e Otis ili niakoia kitaiska kompania - podrajatel
1. danacite sa gadni
2. goliamata zaplata ne e = na shtastieto
3. malkata zaplata e oshte po ne + na shtastieto
4 - imalo niakav asansior i niakvi butoni ama taka i ne se razbra kakvo koe e i dali asansiora e Otis ili niakoia kitaiska kompania - podrajatel
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Shvanahsurvivor написа:Misalta mi beshe, che v Canada kolkoto po-visoki sa dohodite, tolkova po-goljama e danachnata stavka. Ta zatova si mislja, che s Beckythomas sporite za sumi, koito sled oblaganeto s danaci veche njama da sa chak tolkova razlichni.

Kolkoto do spora

Kakto i da e...ia ti po dobre kaji kakvo si struva da se vidi v Boston, che ako ne mi mine kotka pat mislia da realiziram edno hodene do tam v obozrimo badeshte...
Babo Peno, da te predupredja che za Boston si chakam kanadskija pasport i shte go posetja dogodina. No moga da ti kazha otsega - MUZEITE! Znaesh li s kakvo go svarzvam Boston oshte ot krehka uchenischeska vazrast
S ogromnoto kolichestvo na izvestni kartini v bostonski muzei. Imah edin album s reprudukcii na kartini na impresionistite i oshte togava mi napravi vpechatlenie, che pone polovinata bjaha ot Boston. Kak tochno se kazva naj-izvestnata im hudozhestvena galerija shte vidish v Internet, ama otsega da te predupredja che za museite ti trjabva mnogo vreme.
Mezhdu drugoto nedalech ot Boston e Montreal, a ako minesh ottuk obeshtavam, che shte ti bada dobar excurzovod

Mezhdu drugoto nedalech ot Boston e Montreal, a ako minesh ottuk obeshtavam, che shte ti bada dobar excurzovod

Nai-obicham predlojenia v pismen vid napraveni pred svideteli!survivor написа: Mezhdu drugoto nedalech ot Boston e Montreal, a ako minesh ottuk obeshtavam, che shte ti bada dobar excurzovod

-
Най-после стигнахме до консенсус!BabaPena написа:Shvanahsurvivor написа:Misalta mi beshe, che v Canada kolkoto po-visoki sa dohodite, tolkova po-goljama e danachnata stavka. Ta zatova si mislja, che s Beckythomas sporite za sumi, koito sled oblaganeto s danaci veche njama da sa chak tolkova razlichni.Vazmojno e... (drug vapros che tia s pachkite naemat kogoto triabva i danatsite im izvednaj stavat edniii maaaalkiiiiii
)
Kolkoto do sporane sporia...samo se opitvam da zastapia mnenieto che ne e izlishno da se otnasiame (vkl. i sebe si v kiupa) malko po uvajitelno kam mechtite i tselite na drugite, kakto i da se vazdarjame da davame otsenki osven ako ne se schitame osobenno kompetentni po daden vapros...
Kakto i da e...ia ti po dobre kaji kakvo si struva da se vidi v Boston, che ako ne mi mine kotka pat mislia da realiziram edno hodene do tam v obozrimo badeshte...
Бабо Пена, аз ЗНАЯ какво говоря, защото съм ти един вид колежка, но с малко повече стаж зад гърба си.

А за Бостън си приготви по 300$ (американски) на вечер, защото преди 2 месеца цените в нормалните хотели бяха от този характер. За по-луксозните не зная. Не са ми по джоба.

Aaaaa...ako sam se izkazala malko po zaiadlivo...molia za izvinenie, kategorichno ne sam iskala da prozvucha visokomerno (prez jivota si sam bila bez pari, rabotila kato sekretarka, raznasiala vestnitsi i vaobshte rabotila kakvoto tam se nalaga za da si zavarsha obrazovanieto i da sabera pari za izpiti, kandidatstvane po chujbina i t.n. ta ne bih si pozbolila saznatelno da razdavam otsenki) ...no vse pak, kolejke, nali ne ochakvash da te galiat s pertse kato obiasnivash na horata kak niamat realna predstava za jivota i kak se stremeli kam himeri...kakvoto povikalo, takova se obadilo...ele pak kato stava vapros za Balgari, a i kato slojish XX-a otgore
...
Sega po vaprosa za parite , ne znam kakvo znachi 'edin vid kolejka', no priemam che si s biologichesko obrazovanie i Ph.D... Uchudva me fakta che sme na razlichno mnenie. Moje bi ne si gledala skoro job bankite ili ne ti se e nalagalo da si tarsish nova rabota?...Da podchertaia: NE iskam da se zaiajdam...vazmojno e da imash pred vid neshto koeto sam nedogledala/nedorazbrala...vse pak sam v Kanada samo ot godina...
Kakto kolegata (Sasho71, Ph.D.) kaza startova zaplata ot 90 bona za biohimik s Ph.D. v kompania ne e himera, a postijima realnost s malko kasmet (pri jeliazno CV that is). Za protokola: ot okolo 20 choveka zavarshili SU/BF s men na vremeto pone 10 sa s jeliazno CV t.e. zapadno Ph.D. i saotvetnia broi publukatsii v nad sredni spisania. Mojesh da pitash kolegata kolko mu predloji Apoteks edva li ne na letishteto minalata godina kato doide v Kanada. (Da ne izlaja, 25 na chas li beshe, Sasho? Stava vapros za chovek bez gram kanadski opit!!!).
Srednata zaplata za biolozi v Alberta za 2003 god (dannite za 2005 izlizat prez septemvri) e 58 400 (za Ontario i BC sa po-visoki, v nashe selo sme malko nadolu). Ako te interesuva moje da poglednesh tuk (tova e ofitsialna darjavna statistika):
http://www.alis.gov.ab.ca/wageinfo/Cont ... &Page=Home
V momenta v tuk Monsanto nabira izsledovateli za laboratoriata si po kanola zapochvashti na 60-75K. Kato kolejka znaesh che v kompaniite se davat bonusi koito chesto sa mejdu 10 i 50% ot zaplata, che ti se dava kola i ima drugi ekstri, koito spokoino dokarvat zaplatata do 100K predi danatsi. Govoria za hora koito se zanimavat s izsledvania (i sa ot godina dve v kompaniata), a ne za tezi koito prodavat aparatura ili konsumativi ili za tezi koito imat patenti (tam nebeto e tavana)...
Moga da dam oshte dosta primeri v tazi nasoka...Taka che ne razbiram zashto smiatash tsitiram 'И когато споменах за реализма имах предвид точно хората като теб - специалисти с добра езикова подготовка и постдокторал експириънс. За тях става реч и за тях твърдя, че освен ако не са лекари, стоматолози или фармацевти не ги докарват тези доходи!' che ako jenata v semeistvoto e biolog i e na, haide da badem konservativni, 80K godishno, a maja e (kakto e, Slava bogu, v nashia sluchai i kakto se poluchava pri povecheto Bg dvoiki) pechelesht poveche, s mnogo po-dobro polejenie i perespektivi ot edna laboratorna mishka (kato men) ne mogat da se dokarat 200K??? S udovolstvie shte procheta vijdaniata ti za pazara na biolozi s Ph.D. v Kanada (osobenno kato se ima pred vid che imash goliam staj)...
V kraia na kraishtata kogato chovek tvardi neshto e redno da moje da go obosnove s fakti ili (nai-malko) da se izvini za neumestnoto izkazvane...
Sas zdrave!

Sega po vaprosa za parite , ne znam kakvo znachi 'edin vid kolejka', no priemam che si s biologichesko obrazovanie i Ph.D... Uchudva me fakta che sme na razlichno mnenie. Moje bi ne si gledala skoro job bankite ili ne ti se e nalagalo da si tarsish nova rabota?...Da podchertaia: NE iskam da se zaiajdam...vazmojno e da imash pred vid neshto koeto sam nedogledala/nedorazbrala...vse pak sam v Kanada samo ot godina...
Kakto kolegata (Sasho71, Ph.D.) kaza startova zaplata ot 90 bona za biohimik s Ph.D. v kompania ne e himera, a postijima realnost s malko kasmet (pri jeliazno CV that is). Za protokola: ot okolo 20 choveka zavarshili SU/BF s men na vremeto pone 10 sa s jeliazno CV t.e. zapadno Ph.D. i saotvetnia broi publukatsii v nad sredni spisania. Mojesh da pitash kolegata kolko mu predloji Apoteks edva li ne na letishteto minalata godina kato doide v Kanada. (Da ne izlaja, 25 na chas li beshe, Sasho? Stava vapros za chovek bez gram kanadski opit!!!).
Srednata zaplata za biolozi v Alberta za 2003 god (dannite za 2005 izlizat prez septemvri) e 58 400 (za Ontario i BC sa po-visoki, v nashe selo sme malko nadolu). Ako te interesuva moje da poglednesh tuk (tova e ofitsialna darjavna statistika):
http://www.alis.gov.ab.ca/wageinfo/Cont ... &Page=Home
V momenta v tuk Monsanto nabira izsledovateli za laboratoriata si po kanola zapochvashti na 60-75K. Kato kolejka znaesh che v kompaniite se davat bonusi koito chesto sa mejdu 10 i 50% ot zaplata, che ti se dava kola i ima drugi ekstri, koito spokoino dokarvat zaplatata do 100K predi danatsi. Govoria za hora koito se zanimavat s izsledvania (i sa ot godina dve v kompaniata), a ne za tezi koito prodavat aparatura ili konsumativi ili za tezi koito imat patenti (tam nebeto e tavana)...
Moga da dam oshte dosta primeri v tazi nasoka...Taka che ne razbiram zashto smiatash tsitiram 'И когато споменах за реализма имах предвид точно хората като теб - специалисти с добра езикова подготовка и постдокторал експириънс. За тях става реч и за тях твърдя, че освен ако не са лекари, стоматолози или фармацевти не ги докарват тези доходи!' che ako jenata v semeistvoto e biolog i e na, haide da badem konservativni, 80K godishno, a maja e (kakto e, Slava bogu, v nashia sluchai i kakto se poluchava pri povecheto Bg dvoiki) pechelesht poveche, s mnogo po-dobro polejenie i perespektivi ot edna laboratorna mishka (kato men) ne mogat da se dokarat 200K??? S udovolstvie shte procheta vijdaniata ti za pazara na biolozi s Ph.D. v Kanada (osobenno kato se ima pred vid che imash goliam staj)...
V kraia na kraishtata kogato chovek tvardi neshto e redno da moje da go obosnove s fakti ili (nai-malko) da se izvini za neumestnoto izkazvane...
Sas zdrave!

Hey, momicheta (i momcheta evetntualno, stiga da znajat), a mozhete li da mi kazhete kak vi izglezhda zaplata na assistant-researcher - mezhdu 35 000 i 50 000 $ spored opita
Pitam, zashtoto znam che vav vsjaka oblast, a i vav vsjaka provincija de, zaplatite sa razlichni, da imam po-dobra baza za sravnenie.
A, osven tova, ako chovek s Master's zapochne kato assistant-researcher, tova kak mozhe da mu se otrazi na CV-to i na perspectivite za rabota sled tova? Blagodarja vi predvaritelno

Pitam, zashtoto znam che vav vsjaka oblast, a i vav vsjaka provincija de, zaplatite sa razlichni, da imam po-dobra baza za sravnenie.
A, osven tova, ako chovek s Master's zapochne kato assistant-researcher, tova kak mozhe da mu se otrazi na CV-to i na perspectivite za rabota sled tova? Blagodarja vi predvaritelno