V Quebec ne sam hodil na lekar i vapreki che chuvam loshi neshta ne samo ot foruma, no i ot drugi mesta, nyama da komentiram, shtoto nyamam preki vpechatleniya.
Vchera reshih da ida na lekar. Otivam az v universitetskata klinika i na registraturata vednaga me pitaha dali jiveya v Ontario, shtoto ako ne jiveya, kofti, shtyaha da me prekarat da hodya v Quebec. Izobshto v Ontario nikak ne si padat po les quebecois, kakto i po kvebekskite adresni registracii i drugi podobni. No, az kato jitel na Ontario preskochih tova kapanche

Kato cyalo medicinskite slujiteli mi izglejdat lyubezni, no sa dosta mudni i opredeleno ima po kakvo da se raboti za podobryavane na medicinskoto obslujvane v Canada. Obache, ne e tolkova zle, kakto go opisvat nyakoi hora. Edin poznat mi razkaza za nyakakvi kvebekski nekadrnici, koito gipsirali rakata na sina mu pod lakatya, a tya bila schupena nad lakatya, no kato otishal v Children's Hospital of Eastern Ontario v Ottawa, greshkata bila brzo poravena i mu slojili na deteto daje olekoten gips, koyto ne se useshta. Osven tova sa chakali samo 20 minuti. Taka che yavno zavisi kade shte popadne chovek. I do drug izvod stigam, vajnoto e da se jivee v golyam grad, kadeto ima poveche vazmojnosti za trsene na varianti, shtoto kato znam kakva e situaciyata v zabutanite sela i gradcheta v Severno Ontario i izobshto Severna Canada, kakto i v drugi po-otdalecheni rayoni na Canada, nikak ne mi se iska da jiveya tam. A, i drugo e vajno da si permanent resident ili kanadec, inache ako stane neshto seriozno stava kofti. No, na men ne mi puka, kakvoto shte stava, shte stane!