Vpechatleniya ot kanadskata medicina

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Canuck
Непукист

Vpechatleniya ot kanadskata medicina

Мнение от Canuck »

Zdravo, dragi saforumnici! :lol:

V Quebec ne sam hodil na lekar i vapreki che chuvam loshi neshta ne samo ot foruma, no i ot drugi mesta, nyama da komentiram, shtoto nyamam preki vpechatleniya.
Vchera reshih da ida na lekar. Otivam az v universitetskata klinika i na registraturata vednaga me pitaha dali jiveya v Ontario, shtoto ako ne jiveya, kofti, shtyaha da me prekarat da hodya v Quebec. Izobshto v Ontario nikak ne si padat po les quebecois, kakto i po kvebekskite adresni registracii i drugi podobni. No, az kato jitel na Ontario preskochih tova kapanche :wink: Kazah, che sluchayat mi ne e speshen i mi dadoha chas za drugiya den, toest dnes, za 2:20. Otivam az dnes v 2:15 i mi vrchiha tri hvrchashti lista za popalvane na registraturata. Po ime me povikaha v 2:45. Izmeri mi edna med. sestra krvnoto, popita me usmihnato i lyubezno za kakvo sam doshal i mi kaza da chakam lekarkata, koyato se poyavi v 3:10, usmihna se, razsmyah ya s edin-dva lafa v moy stil, a tya mejduvremenno mi izpisa nyakakv mehlem za alergiya, koyto se okaza, che struva 10 kinta i tay kato ne sam Permanent resident tryabva da si go kupya, shtoto zastrahovkata mi ne go pokriva, no tova ne e tolkova skapo.
Kato cyalo medicinskite slujiteli mi izglejdat lyubezni, no sa dosta mudni i opredeleno ima po kakvo da se raboti za podobryavane na medicinskoto obslujvane v Canada. Obache, ne e tolkova zle, kakto go opisvat nyakoi hora. Edin poznat mi razkaza za nyakakvi kvebekski nekadrnici, koito gipsirali rakata na sina mu pod lakatya, a tya bila schupena nad lakatya, no kato otishal v Children's Hospital of Eastern Ontario v Ottawa, greshkata bila brzo poravena i mu slojili na deteto daje olekoten gips, koyto ne se useshta. Osven tova sa chakali samo 20 minuti. Taka che yavno zavisi kade shte popadne chovek. I do drug izvod stigam, vajnoto e da se jivee v golyam grad, kadeto ima poveche vazmojnosti za trsene na varianti, shtoto kato znam kakva e situaciyata v zabutanite sela i gradcheta v Severno Ontario i izobshto Severna Canada, kakto i v drugi po-otdalecheni rayoni na Canada, nikak ne mi se iska da jiveya tam. A, i drugo e vajno da si permanent resident ili kanadec, inache ako stane neshto seriozno stava kofti. No, na men ne mi puka, kakvoto shte stava, shte stane! 8)
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Няма никакво значение дали си от съответната провинция, ако търсиш лекар! Нееднократно сме ходили в детската болница в Торонто с кебекска здравна карта - никакъв проблем. Аз съшо ходих в най-близкото спешно с кебекската карта, в началото ме гледаха странно, но това не им попречи да си свършат работата. Вярно е обаче, че те гледат с други очи ако идваш от Квебек, някакси все едно си друга категория човек.
Заключено