Детски помощи за деца родени в БГ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Al Bundy

Детски помощи за деца родени в БГ

Мнение от Al Bundy »

Здравейте,
Имам всъщност няколко въпроса но ще ги събера в една тема за да не се налага да пиша отделни теми за всички въпроси.
Първия ми въпрос е свързан с детските помощи за децата. Полагат ли се детски за деца родени в БГ и до каква възраст се изплащат. Става въпрос за Онтарио.
Втория ми въпрос е за социалните помощи. Какъв е реда за подаване на документи, какви са изискванията и каде се подават в Торонто? Знам по въпроса че, е необходимо да минат 3 мес. от стапването на кан. земя и мисля че искали да се докаже че са изразходени парите декларирани на летището. Всяка информация по въпроса ще ми бъде полезна.
И третия ми въпрос е свързан с един медицински формуляр, който получих заедно с големите чаршафи и визите, който беше придружен с едно обяснително писмо, на което пише че съм имал неразвиваща се туберкулоза и в 30 дневен срок след кацането трябвало да се свържа с някаква болница, даден е номер. Проверих в архива, коментиран е този въпрос, но имаше няколко неясни мнения относно това дали този преглед се плаща и какво е необходимо да се направи за да стане безплатен. Някой беше коментирал, че е платен, струвал 300 $, някой каза че бил безплатен, но като ти пратели формуляр. Кой от каде да ми го прати. За инфо ще кажа, че този формуляр трябва да се представи пред имигр. на летището, така пише на него.
Благодаря предварително за информацията.
Аватар
Kuma Lisa

Re: Детски помощи за деца родени в БГ

Мнение от Kuma Lisa »

Al Bundy написа: Първия ми въпрос е свързан с детските помощи за децата. Полагат ли се детски за деца родени в БГ и до каква възраст се изплащат. Става въпрос за Онтарио.
Полагат се разбира се, стига да пуснеш такси. Процедурата отнема около 3 месеца докато получите първия чек.
На вторият ти въпрос не знам отговора. :(
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
Al Bundy

Мнение от Al Bundy »

Kакво означава да пуснеш такси, ще те помоля за по-подробен отговор. Разбира се ако знаеш какъв е размера на детските ще се радвам ако споделиш.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Ами малко след като пристигнете трябва да пуснете такси, тоест да обявите доходите си. Вие като новодошли можете да пуснете 000.00, докато се обработят данните минават около 3 месеца и после си получавате детските на посочена от вас банкова сметка или с чек в пощата. Детските различни за всяка провинция, аз в БС получавам 544 за две деца, на всяко 20 число в месеца.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Botzo

Мнение от Botzo »

В Квебек освен федералните които са 240$, на всеки 3 месеца се получават 500$ допълнително от провинцялното правителство.
Говоря за едно дете.
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Споделете и до каква възраст се получават детски?
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Не ти препоръчвам да декларираш 0-ла доходи! В декларацията за доходите се описват подробно и за теб и за жена ти получените доходи по месеци, считано с две години назад. Спокойно си описвате реалните доходи от БГ - най-вероятно не са били особено високи. На базата на тази декларация се определят детските - 98% от новопристигналите взимат максимални суми.
За Онтарио - аз имам две деца и взимам общо почти 500$. За деца под 7 години максималната сума е с 20$ по-голяма от за тези над 7.
Виж тук за детските: http://www.cra-arc.gc.ca/benefits/cctb/menu-e.html
По идея, би трябвало още на летището да ти дадат комплекта с документи, които да попълниш и изпратиш.
За помощи, ами аз лично не познавам нито един българин, редовен емигрант на помощи в Онтарио. Познавам едно семейство бежанци, които бяха на помощи, но вече не са.
Виж този линк за новопристигащи: http://canadabenefits.gc.ca/faeclist.js ... d=27&geo=5
За туберкулозата - не знам дали се заплаща или не, но те съветвам експерименти със здравето си да не правиш. И 1000$ да струва - плащай и се лекувай, за да не се наложи в бъдеще не само да плащаш повече, ами и да се мъчиш в някоя болница - лично мнение.
Изображение
Botzo

Мнение от Botzo »

Valdi написа:Споделете и до каква възраст се получават детски?
Ми не съм много сигурен, но май е до 18 г.
Снежи е права, никога не декларирайте 00.00 доходи. И без това доходите в БГ са толкова ниски че нама как да не ви ги дадат тия пари.
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Sneji написа: Виж тук за детските: http://www.cra-arc.gc.ca/benefits/cctb/menu-e.html

.
Аха, значи границата е 18 години! Мерси! :D
А изплащането, уреждащо се след около 3 месеца, със задна дата ли е? :wink:
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Аватар
Koko

Re: Детски помощи за деца родени в БГ

Мнение от Koko »

Al Bundy написа:Здравейте,
Втория ми въпрос е за социалните помощи. Какъв е реда за подаване на документи, какви са изискванията и каде се подават в Торонто? Знам по въпроса че, е необходимо да минат 3 мес. от стапването на кан. земя и мисля че искали да се докаже че са изразходени парите декларирани на летището. Всяка информация по въпроса ще ми бъде полезна.
По повод социала в Онтарио - това е цитат от тази тема от миналата година. Не мисля че нещо се е променило оттогава.
написа:
Преди месец ходих да превеждам на една позната, която кандидатстваше за социал. Разказвам ви това, което знам от моя опит:
Пръво се обадихме по телефона в района, в който живееше момичето. (Срока преди който не ти отпускат соц. помощ наистина е 6 мес. ) Една служителка ни проведе телефонно интервю в което питаше за лични данни, къде и с кого живее, работи ли и т.н.... След това ни записа час за интервю.
На уреченият ден отидохме и след кратко чакане ни повикаха в една стаичка, където една много недружелюбна китайка Чен (или нещо от сорта беше) започна да води кръстосан разпит. Къде живее, колко плаща за наем (каза, че нейният наем от 500$ е прекалено скъп) и накрая поиска касови бележки за всички суми, които е похарчила, за да докаже, че вече няма пари. Освен това девойката беше казала, че има апартамент в Бг и китайката я посъветва да го продаде и като си изхарчи парите пак да иде да пита за помощи. Не мина номера, че родителите и живеят в жилището. Каза й да си намерят друго жилище.
Дадоха й едни бумаги как да си търси работа и й поискаха още куп документи, които моята позната просто нямаше как да набави и от къде за минималния срок от 5 работни дни.
В крайна сметка момичето се отказа да кандидатства за социал, но ако все пак беше продължила процедурата съм сигурна, че щяха да й откажат...
Като изисквания, които са факт:
1. Мнинмум 6 мес. в Канада (защото по закон трябва да имаш средства да се издържаш през това време)
2. Да си похарчил (И ДА ДОКАЖЕШ С ДОКУМЕНТ!!!) всичките си пари до последния цент
3. Да нямаш никъде по света никаква собственост или доходи
4. Да имаш здрави нерви и голямо дебелоочие (аз полудях по време на двучасовия разпит, а за мота позната мога да кажа само, че като излязохме се разрева)
Социалната помощ е 539$ на месец и ако ходиш да работиш доброволно някъде ти дават още 100-тина долара да си купиш Метропас.

Това е моят скромен опит със социалите...

А........забравих...
по отношение на банковите извлечения:
Искаха й банкови подробни разпечатки за цялото време (6 мес.) през което е била в Канада.
Godis

Мнение от Godis »

Valdi написа: А изплащането, уреждащо се след около 3 месеца, със задна дата ли е? :wink:
Да. Аз си ги получих на 8мия месец накуп. Не че те ги забавиха толкова, аз си пуснах документите по-късно.
Заключено