САЩ vs. КАНАДА

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

За какво им е на канадците да живеят в Америка, след като в Канада живота е много по-добър. А това, че много боклуци от Америка имигрират тук е вярно. Аз казах в предните си постове, че Канада в момента се опитва да ограничи пропускането на такива боклуци от Щатите, които идват тук.
И друго, с което явно също не си запознат, е че голяма част от богатите евреи имигрират в Канада, по ред причини, спокойствие и сигурност.
А Speedy, прочете ли добре, какво аз написах за небостъргачите, нима няма американци-евреи.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Jane написа:Моля да бъдат разгледани и следните теми :

Б-я vs САЩ
САЩ vs Австралия
Канада vs Австралия
Торонто vs Монтреал
Монтреал vs Ванкувър
Калифорния vs Флорида
Европа vs Б-я
Ямбол vs Сливен
Бургас vs Варна
с. Долно Езерово vs с. Горно Езерово
Б-я vs себе си

Ако има и други предложения, моля не се срамувайте, казвайте! :twisted:
Забравихте най-болната тема:
Жигули vs Москвич :briah:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Москвич търся дванйстак да си купя ама в Мтрл няма въобще никъде извън соц лагера не съм виждал москвичи - мноо ме кефят дванайстаците трябва да си внеса един - ще съм най-големиия секси пич у кебешко
tochica

Мнение от tochica »

ej интересна тема ,
Тутанкамон , виждам знаеш много за Щатите . Къде си живял там ?
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Jane написа:Моля да бъдат разгледани и следните теми :

Б-я vs САЩ
САЩ vs Австралия
Канада vs Австралия
Торонто vs Монтреал
Монтреал vs Ванкувър
Калифорния vs Флорида
Европа vs Б-я
Ямбол vs Сливен
Бургас vs Варна
с. Долно Езерово vs с. Горно Езерово
Б-я vs себе си

Ако има и други предложения, моля не се срамувайте, казвайте! :twisted:
Меден рудникvs всички останали :lol:
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Никога не съм живял в Щатите, но това неозначава, че нетрябва нищо да знам, нали така.
tochica

Мнение от tochica »

не , не означава .
просто исках да разбера дали мнението ти се базира на лични впечатления или на чуто-прочетено .
:)
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Botzo написа:Ми тук в Монреал има един много хубав милионерски квартал и над 90% от живеещите там са еврей. Явно богати има и тук.
Боцо, кой е тоя квартал?
bateto

Мнение от bateto »

да си дам иаз моите 5 лева по темата .не съм живял в УСА,но я обикалях в рамките на няколко месеца ,като съм бил в 42 щата ,липсва ми само уест коуст и Флорида .Е не ми хареса УСА и американските градове и това е .Не изразявам позиция относно изкарване на пари,социална система и др. бла бла ,не ми хареса като место и начин за живеене .До този момент бучах в Ка. градовете какви села са ,колко са грозни,хората колко зле изглеждат ,но това ми сравнение явно подсъзнателно е било с Европа и България.Сега обаче след като имах възможност да пообиколя ,Мтл.То ,От,Ван. ми се струват европейските градове на континента .И не се заблуждавайте ,че това са бедни градове.Мога да ви кажа ,макар и да има някои изключения ,че канадските големи градове са много по наточени и лъскави сравнение с американките от същия калибър.В щатските градове има цели квартали с трейлъри/това са дървени тип бригадирски бараки/,каквито в Ка можеш да видиш в някое забутано селце или къмпинг.,има толкова бедни хора ,че ви е бедна фантазията и ,ако си мислите ,че средната ръка вземат по вече пари от тук дълбоко се заблуждавате.
Ще ви задам един риторичен въпрос -Задавали ли сте си въпроса защо в Торонто например наемите са толкова високи .
По тази тема мога да изпиша 300 страници в полза на Ка. ,но не ми е целта да ви убеждавам в личното си мнение.В УСА никога няма да отида да живея освен на гурбет,ако си мислите че е голям купон да живееш в няколко милионен град без тротоари и животът ви да протича по схемата работа -мола-колата-магистралата-дървената къщурка,за мен не е и някой долар в по вече не би ме стимулирал да сменя далеч по цивилизования начин на живот тук.
Единствен недостатък като сравнение ,който касае пряко мен е климата на Канада,но и Ка. ако имаше климата на калифорния нямаше да е 30 ,а щеше да е 300 милиона.
Абе кво ви обяснявам идете и вижте ,с изключение на няколко града УСА е едно огромно село и една огромна пустош
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bate, da minavash ot tam s kamiona i da jiveesh tam e razlichno
v US ima mesta koito praviat Westmount da izglejda kato geto.

po princip Kanada se kvotira kato po strana za jiveene zashtoto tuk ima welfer i bezplatna medicina no ako si sredna raka i nagore s dobro zdrave US e dobra strana
a v US za vazrastni hora ima bezplatno lechenie sashto - neshto koeto mnogo hora propuskat
i tova lechenie e na mnogo po dobro nivo ot tova v Canada.
Mislia che shte spra da pisha tuk zashtoto hora koito sa si sazdali mnenieto ne slushat kakvo drugite im kazvat. Az sam jivial nad 6 godini v US i vchera navarshih 7 v Canada i mislia che imam obektiven pogled varhu dvete strani
vsiaka si ima plusove i minusi
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
tochica

Мнение от tochica »

аз искам да живея в Сан Франсиско , и затова мисля да отида да видя как е .
ако някой има впечатления , ще се радвам да прочета .
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

tochica написа:аз искам да живея в Сан Франсиско , и затова мисля да отида да видя как е .
san fran e po gotino ot montreal i ima krasivi malki tramvaicheta i prilicha malko na evropeiski grad
mnogo e skapo i ima mnogo pederasi

men mi haresva raiona na sever ot nego valley of the moon, napa valley
moschino ...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
tochica

Мнение от tochica »

:)
значи трябва да си намеря един богат мъж и да развея байряка от другата страна на реката и ще се впиша чудесно .
щом като е скъпо и живеят само п...си , се потвърждава теорията от по-горе , че богатите американци са се преместили в канада .
ако някой може да ми каже къде да ги намеря , също ще съм ви благодарна .
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Таратор написа:
Меден рудникvs всички останали :lol:
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

На това се надявах - ти да го напишеш ! :beer: :D
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

tochica написа:аз искам да живея в Сан Франсиско , и затова мисля да отида да видя как е .
Гледал съм го от филма "Булит" със Стив Макуин презкрая на седемдесетте Точице и други филми разбира се.Красив град.Прилича на анаглийския Бристол.
Оценката на Балканския Кольо е най-точна щото той го е видял с очите си.
Док....
TROUBLEMAKER
Заключено