Днес, 25.07 и ние се справихме успешно с интервюто при мадам Бодоан. Бяхме записани за 9ч., в 8:55 слязохме в приемната,чак към 9:10ч се появи преводачката и ни поиска дипломите и трудовите книжки. Ние упорито се опитахме да и дадем и всички останали документи- паспорти, свидетелства и сертификати, но тя учтиво ни отказа и взе само тях. Разглеждаха ги около 15 минути, след което ни поканиха вътре. Мадам Бодоан е много симпатична и фина дама, усмихва се мило и се държи добронамерено и предразполагащо. Преводачката е любезна, също склонна към съдействие, въпреки, че не ни се наложи да я ползваме. Останахме с впечатлението, че е там, за да превежда и съдейства по-скоро на изпитващия, отколкото на кандидатите. Основната и роля в нашия случай беше да ни обясни след заветната фраза "Vous etes accepte" каква е процедурата по-нататък. Въпросите бяха само по документите и данните в тях- обучение, месторабота, планове за бъдещето и нищо друго. На английски- нито дума. Цялото събитие продължи общо около 45 минути. Тук е мястото да благодарим на всички участници в този форум за ценната информация, без която нямаше да се справим така добре. СТРАХОТНИ СТЕ!
Относно нас: водещия кандидат е съпруга ми. Той е на 34г.,лекар, но в момента работи във фармацевтична компания, аз съм на 30, социален работник, имам и диплома за мед.сестра. Хлапета-2 броя, на 4и половина и бебок на 10 месеца. Ниво на френски за него 8/7 , за мен 8/7, за английския за него 8/8, за мен 6/6. Реално неговите знания по английски значително надхвърлят тези, но решихме, че щом кандидатстваме с Френски не е добре да изтъкваме знанията си по други езици. Относно френския- започнахме го от нулата преди 9 месеца с частни уроци. Съпруга ми ходи на 2 нива във френския културен институт, но никак не беше доволен от нивото и преценихме, че е неефективно. Мисля, че все пак избрахме по-добрия вариант. Изпратихме DCS на 9.03.2005, потвърждение получихме след 10 дни, и на 18 април с изненада видяхме в пощата писъмцето с датата за интервю. До всички, на които интервюто предстои пожелаваме успех, бъдете спокойни, уверени и се усмихвайте, изпитващият ще го оцени!
P.S Сините папки бяха свършили! Дадоха ни заветните сертификати голи-голенички, така че ако искате сини папки- носете си ги!