Moje li da se otide na interview, kogato ne si izkaral kazarma (za myje razbira se) - i ako moje dali ima smisyl vyobshte da se hodi, t.e. shte byde li nqkakva golqma prechka za izdavane na certifikat. I predi eventualno da se zamine za Canada, trqbva li da se izkara?
Mersi predvaritelno za pomoshtta,
Assya
По-назад във форума имаше поставена подобна тема, касаеща мъжете, които не са минали казарма. Можеш да пуснеш търсачката и мисля, че ще получиш отговор на въпроса си.
Успех!!!
...zavisi kakvo celi6 priatelu! Az samia biah v 4ujbina i se vurnah za da sluja! Povdiga mi se kato si spomnia:-(. Moje6 da se iavi6 na intervuto i da si vzeme6 sertifika bez problem. Tova oba4e e dokument, koito te pravi jitel a ne grajdanin na Canada. V edih hubav moment sled 2,5 g 6te si podade6 molbata za grajdanstvo /da e jiv i zdrav Jelio Jelev, 4e razre6i dvoinoto grajdanstvo/ ...ta idva ti molbata v Sofia i na6ite hora ustanoviavat 4e ima6 neizpulneno zaduljenie kum stranata, 4iito grajdanin si! Ta taka...preceni i uspeh!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Sven написа:...zavisi kakvo celi6 priatelu! Az samia biah v 4ujbina i se vurnah za da sluja! Povdiga mi se kato si spomnia:-(. Moje6 da se iavi6 na intervuto i da si vzeme6 sertifika bez problem. Tova oba4e e dokument, koito te pravi jitel a ne grajdanin na Canada. V edih hubav moment sled 2,5 g 6te si podade6 molbata za grajdanstvo /da e jiv i zdrav Jelio Jelev, 4e razre6i dvoinoto grajdanstvo/ ...ta idva ti molbata v Sofia i na6ite hora ustanoviavat 4e ima6 neizpulneno zaduljenie kum stranata, 4iito grajdanin si! Ta taka...preceni i uspeh!
Свен, подаването на документи за канадско гражданство няма нищо общо с българските чиновници - определено молбата за канадско гражданство не се подава в София, освен това срока не е 2.5, а 3 години.
Анджи, канадските власти не ги интересува дали кандидата си е отбил военна служба, така че от гледна точка на имиграционната процедура и сертификата за селекция казармата няма никакво значение.
От гледна точка на българските военни обаче е по-добре човек някак да си оправи нещата - ако не сега, то в бъдеще това че не си си изкарал казармата може да създаде проблеми.
Angie1 написа:Moje li da se otide na interview, kogato ne si izkaral kazarma (za myje ..,...a se zamine za Canada, trqbva li da se izkara?
Assya
ако вземеш сертификат направо се отказвай от българско гражданство. И без това човек само си пати от него. Защото реално погледнато държавата(втч. и армията) гледда на хората като на дойни крави от които краде време, пари, здраве и т.н
Иначе се чува че казармата до 3-4 години ще я премахват. (:wave2: bye, bye)
Иначе е романтично гаджето да ти идва на свиждане или да прескачаш оградата за пиене и някои girl Цената за тия мигове е изгубени 6(9)месеца, студ,пек и наслушване и нагледване на невероятни простотии. И ще те командват хора които не са много наред.
Kakvi po-tochno problemi moje da sazdade tova, che ne sam hodil v kazarma, Koko? Az iskam da mina nyakakvo voenno obuchenie ismyatam da go napravya kato dobrovolec, no v Canada. Stana li grajdanin shte namerya nyakoy voenen kurs tuka. A, inache v bg armiyata ne bih slujil po razbiraemi prichini, no mi e interesno kakvo razbirash pod problemi, Koko? Ako stava vapros, che nyama da moga da hodya v bg, tova ne e problem za men, nay-mnogo krokodilski salzi da ronya za tova.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Angie1 написа:Moje li da se otide na interview, kogato ne si izkaral kazarma (za myje razbira se) - i ako moje dali ima smisyl vyobshte da se hodi, t.e. shte byde li nqkakva golqma prechka za izdavane na certifikat. I predi eventualno da se zamine za Canada, trqbva li da se izkara?
Assya :-)
ako si nad 30 godini kazarma ne te lovi
a inache predi za da vzemesh mejunaroden pasport triabvashe da vneshesh niakva garancia za da ti go izdadat - az lichno nai dovolno ia vnesoh makar che beshe dosta visoka
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
ООО КАНУК! СКАТАВАШ КАЗАРМАТА АААА? ПАДНИ ЗА ДВАЙСЕ... ВСИЧКОТО КЕЧ НА БАЛАМАТУМА... КОЙ ИЗЯДЕ НА СТАРОТО КОНТИФЮРА... ПРОПУСКАШ МНОГО ТАКИВА ИНТЕРЕСНИ СЛУЧКИ ДА ЗНАЕШ....
Canuck написа:Kakvi po-tochno problemi moje da sazdade tova, che ne sam hodil v kazarma, Koko? Az iskam da mina nyakakvo voenno obuchenie ismyatam da go napravya kato dobrovolec, no v Canada. Stana li grajdanin shte namerya nyakoy voenen kurs tuka. A, inache v bg armiyata ne bih slujil po razbiraemi prichini, no mi e interesno kakvo razbirash pod problemi, Koko? Ako stava vapros, che nyama da moga da hodya v bg, tova ne e problem za men, nay-mnogo krokodilski salzi da ronya za tova.
Да, точно това имах предвид - ако някой ден се прибереш до България, да не те подгонят военните за казарма. Но явно в твоя случай, щом няма да се връщаш в България изобщо - няма да имаш проблеми.
:beer2: