...
Re: Аржентина - Квебек - с каъв паспорт? Молим за съвет !
Откъде ви хрумна, че заради аржентинските паспорти някой ще ви вземе за цигани? Това с какъв паспорт ще влезете в Канада няма никакво значение. Действайте смело и не се кахъретеBotzo написа: Та въпроса е какви проблеми можем да имаме ако блезе с различно изписано име и ако влезем като аржентинжци дали наистина ще сме като цигани![]()
![]()
!

Iskreni pozdravi Botzo i ot oshte edin star priyatel ot foruma.Po problema ti , imeto na gena mi po stariya pasport se izpisvashe Rositca,zapochnahme procedurata s nego ,a ya zavarshihme s noviya i pasport v koyto ya byaha prekrastili na Rosika/za bukvite tichno ne si spomnyam dali byaha tochno taka /.po toya povod byahme pravili zapitvane do kanadskoto posolstvo i si spomnyam ,che otgovorat im beshe da ne se pritesnyavame,tova ne bilo problem ,imali dostatachno danni ot drugata dokumentaciya ,koito dokazvali identichnosta na liceto,byahme pritesneni,no im se doverihme i vsichko mina normalno,dage go byah zabravil ,sega ti s tvoya problem mi go napomni.a nay interesnoto e ,che tya veche ima novo ime ,tuk nali znaesh ,che nyamat zvuka C i veche e Rosika ,otnachalo se sardeshe i bucheshe kato gena ti ,no veche tolkova svikna ,che dage i taka se predstavya ,ako ne e v balgarska sreda.hayde deystvay i uspeh.
Botzo написа:Та сега трябва да подаваме документите обаче възникна малък проблем.
Ние в арж. дойдохме със старите БГ паспорти и там името на жена ми беше изписано NEDIALKOVA. Така е и изписано във всички издадено документо от тук, така е взела гражданство, така и е изписано в арж. паспорт, и така го изписахме като подавахме и документите.
В новия БГ паспорт обаче името е изписано NEDYALKOVA т.е. със - Y.
Сега знам ще кажете да си пътува с аржентинския така както си е ама тя не иска да влизаме като аржентинци за да не ни мислят за цигани.
Та въпроса е какви проблеми можем да имаме ако блезе с различно изписано име и ако влезем като аржентинжци дали наистина ще сме като цигани![]()
![]()
![]()
Благодаря много !
И какво излезе сега: аржентинците - цигани, а българите - бели хора.
Иначе на канадците според мен им е все тази дали си аржентинец или българин - все като циганин /не си от нашите/.

Botzo, da ti imam problemite
Patvo chestito za vizite
Dokolkoto si spomnyam, pri popalvane na dokumentite imashe tochka: pod kakvi oshte imena ste izvesten? Shto ne napisahte za razlikata?
Balgaria e vtorata mi rodina
i imeto mi e napisano po razlichen nachin, pa hich ne se pritesnyavam.
Taka ili inache shte nosite i dvata pasporta, ta nyama da gi hvarlite ili ostavite v Argentina.
V Kanada vsichki sa doshli ot nyakade...

Patvo chestito za vizite

Dokolkoto si spomnyam, pri popalvane na dokumentite imashe tochka: pod kakvi oshte imena ste izvesten? Shto ne napisahte za razlikata?
Balgaria e vtorata mi rodina

Taka ili inache shte nosite i dvata pasporta, ta nyama da gi hvarlite ili ostavite v Argentina.
V Kanada vsichki sa doshli ot nyakade...
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
- emyangels
- Обратна връзка:
В новите BG карти с английска транслитерация са приели, че я=iy! Невроятно умноBotzo написа:Та сега трябва да подаваме документите обаче възникна малък проблем.
В новия БГ паспорт обаче името е изписано NEDYALKOVA т.е. със - Y.
.....
Та въпроса е какви проблеми можем да имаме ако блезе с различно изписано име и ако влезем като аржентинжци дали наистина ще сме като цигани![]()
![]()
![]()
Благодаря много !

Интересно,аз доколкото си спомням когато си вадих новия паспорт,в документите съществуваше специална графа,където да укажеш своето желание за изписване на името ти.Ние указахме френския вариант,въпреки,че имаше разминаване с другия паспорт на мъжа ми.Всички документи се водеха точно с този вариант и пристигнахме с този паспорт...Но си мисля все пак,че дори да има разминаване в изписването в някоя или друга буква,канадците са много разбрани в това отношение и не го правят на проблем.Да не казвам,че процедурата по смяна на името не е чак толкова сложна.Някъде в руски форум бях чела точно как се процедира в такъв случай.
Въпросът ми беше защо толкова се притеснявате да влезете с аржентинските паспорти. А иначе, ако толкова държите, можете да влезете и с българските. Няма проблеми, не се тревожи. Такива разминавания с 1-2 букви се случват доста често и канадските граничари са свикнали с тях.Botzo написа:Ми де да знам, нали знаеш женски историй.
Ама се заинатила ........ а пък на сертификата за селекция е изписано със И с точка. Според мен ако мого държи да пътува с българския, това може да и довлече неприятности ........
Боцо, честито и от мене.Botzo написа:
![]()
![]()
Благодаря много !
Защо да сте като цигани, я малко повече самочуствие.
В Канада идват имигранти от цял свят, едва ли ще направите впечатление на имиграционния служител с това от къде идвате или какви паспорти притежавате. Важното е че имате имиграционната виза и документите ви са съвсем редовни.
Emyangels,vsashtnost я= Ya i tova spored men ima obyasnenie.
Ako napishesh Maria,shte go prochetesh nyakak si ,ama napishi Стоян i probvai da go prochetesh Stoan
A noviyat variyant pozvolyava tova da bade Stoyan,i Мария,da bade Mariya.
Ако Я=ia,togava Емилия=EmiliIA(stavat dve и-та edno sled drugo,oshte po-obarkvashto,ne mislish li?
I men vse me pitat kakav e tozi tolkova interesen spelling na Mariya
Botzo,ne se pritesnyavaite,tova ne e tolkova golyam problem.
s takav golyam izbor na pasporti...
Pozdravi
Ako napishesh Maria,shte go prochetesh nyakak si ,ama napishi Стоян i probvai da go prochetesh Stoan

A noviyat variyant pozvolyava tova da bade Stoyan,i Мария,da bade Mariya.
Ако Я=ia,togava Емилия=EmiliIA(stavat dve и-та edno sled drugo,oshte po-obarkvashto,ne mislish li?
I men vse me pitat kakav e tozi tolkova interesen spelling na Mariya

Botzo,ne se pritesnyavaite,tova ne e tolkova golyam problem.
s takav golyam izbor na pasporti...

Pozdravi

Аз пук си бях извадила уверение от общината, че Илиеа и Маринова са едно и също лице, защото една част от документите ми са на моминскто ми име. Супер глупост! Никой тук не го интересува, никой не ме е питал защо дипломамата ти така, а пъ паспорта ти - иначе. И да ми оспорват самоличност. А какво да говорим за 1-2 различни букви, и то със сходно произнасияне...
А за БГ или Аржентина - не знам. Тук обичат испански и даже и да не го говорят, го разбират, музиката им е позната, и ходят в Лат. Америка, но на почивки, а не защото искат да се женят. Обаче понеже местните искат и явно полагат всички усилия... А относно наемане на работа, чувам, че дискриминацията към латиносите (както към китайците) е по-голяма. А и вси4ки всички знаят, че са недисциплинирани, закъсняват и т.п.
Докато за нас почти нищо не знаят. Нямат нито положително, нито отрицателно отношение.
Та защо не вземе6 да послушаш жената?
Очаквам противоречия, не сам сигурна че това, което пиша, е вярно. Само лично мнение.
А за БГ или Аржентина - не знам. Тук обичат испански и даже и да не го говорят, го разбират, музиката им е позната, и ходят в Лат. Америка, но на почивки, а не защото искат да се женят. Обаче понеже местните искат и явно полагат всички усилия... А относно наемане на работа, чувам, че дискриминацията към латиносите (както към китайците) е по-голяма. А и вси4ки всички знаят, че са недисциплинирани, закъсняват и т.п.
Докато за нас почти нищо не знаят. Нямат нито положително, нито отрицателно отношение.
Та защо не вземе6 да послушаш жената?
Очаквам противоречия, не сам сигурна че това, което пиша, е вярно. Само лично мнение.
Обичам да преча
- emyangels
- Обратна връзка:
"IY" си има обяснение, ама като заявиш да ти бъдат документите на френски и като си подал един куп документи с преводи и легализации чак и ти излезнат някакви други имена е ужасно!!! Но наистина са разбрани канадските служители - веднага ми смениха името и нямаше никакъв проблем. Само нерви от моя страна!!!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ne se pritesniavai
tuk na den idvat po takova kolichestvo cigani che argentinci ili balgari im se struvat napravo kato dah ot planinski vazduh ( i bukvalno shtoto nie ne mirishem).
A argentincite sa evropeicite na Ujna America.
A argentincite sa evropeicite na Ujna America.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.