Zdraveite, tema za bagaz otnovo!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
AzLi

Zdraveite, tema za bagaz otnovo!

Мнение от AzLi »

Znachi az ot kakto zapochnah procedurata pochti ne picha tuk, no sledq nai redovno!

Podurzam vruzki s poznati v Montrl, no vse pak iskam da polucha po pulna informaciq i vpechatleniq otnosno slednoto.

Kato nachinaecht i chesten polzvatel na windows si kupih edin pc s edin 19 inch LCD ecran. Sumata q spestqvam chtoto e seriozna

:evil: :evil:

Ta znachi, kato imam chastieto da doida v Québec, moga li da vzema PC-to i lcd to s samoleta /tegloto na 2 te e okolo 12 kg/, kato se ima v predvid che imam emballaga i na dvete. Chtoto ako da rechem trqbva da gi kupq tam tiq dve gluposti chte mi trqbvat 1000 2000 CAD, a tova mi se struva mnozko.

Cheta che imalo problemi s bagaz i tn. , suchto che ima i nasolen bagaz ot purgavi dokeri ili mitnichari, ta taka merci da mi otgovorite dali moze da se prenasqt takiva tovari ot putnici i kakuv e nai dobriq embalaz za tova.

PS Picha temata zachtoto se pribiram do BG za lqtoto i ako nqma smissul da mukna takiva gluposti v CA da si gi zanessa v Bulgariq podaruk na roditelite mi!

mersi i sorry za tupata tema , no vseki s problemite si!
kosciuszko

Re: Zdraveite, tema za bagaz otnovo!

Мнение от kosciuszko »

edin P4 2.8-3.0MHz s 512MB i 19" LCd e okolo $750-800
Аватар
mitko pitko

Re: Zdraveite, tema za bagaz otnovo!

Мнение от mitko pitko »

kosciuszko написа:edin P4 2.8-3.0MHz s 512MB i 19" LCd e okolo $750-800
Вземам го! Кажи само къде е това чудо. Пък и ако е и с таксите...
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Аз си донесох от БГ компютъра разглобен, така няма да се повреди (особено ако куфара е с твърди кори). Също си донесох и LCD монитора 17 ин4а в ръ4ния багаж без никакав проблем.
На мене ми беха потрошили нещата вторият път като пътувах, ама тогава бях със сакове от плат (а не с куфари с тварди кори) и сам сам си виновен.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
tochica

Мнение от tochica »

това , което Стойнев е написал е точно , най-добре монитора в ръчния багаж - ако става .
иначе гаранции няма и за твърдите куфари , разтоварването ( offload ) на Монтреал например се прави от машини на някой места , на други контейнерите се разтоварват от хора .
освен това няма гаранция , че и тук няма да чопнат нещо от багажа . ако багажа се изгуби , попълвате декларация , в която посочвате какво имате , защото след като пристигне , се отваря на митницата и се прави проверка . така заминават много цигари , луканки и т.н. неща , които не са декларирани . :) оставят една бележка , че или трябва да се плати мито или любезно се конфискува .
казвам го от опит , принципно на летище Монтреал , митничарите обикновено отварят куфари от екзотични дестинации , но ако пристигате от начално летище в Европейския Съюз , куфара само ще мине визуална проверка . Това не е правило , но решението е на митницата на Дорвал .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
AzLi

Мнение от AzLi »

merci purvo!

nai veroqtno taka chte stane lcdto v ruchen a pcto v edin plastmassov kufar i edna molba za qki sglobgki i taka.

To po princip vuprossa be po obcht za chuplivi predmeti/el technika i tn. no dolu gore dobih predstava za kakvo stava na vupros.

A, i da pitam ima li veroqtnost da rovqt v hardiska za pirtaski filmi igri programi i tn? Che ako da trqbva da se formatira vsichko :) .

A inache, ako imam vachiq shans chte patuvam ot france, luxembourg belgique ili germaniq / moze i ot holandiq/ ta vqrvam nqma da rovqt bagazite tolkova.

Tuka v France vseki kolet ot Bg veche e otvoren ili skaniran, i mitoot za stek cigari e 44€ /samo!/ , no i taq cifra varira tui kato na drugi sa im iskali razlichni sumi /neprovereni danni/
tochica

Мнение от tochica »

za hard diska не проверява никой . , CD ако носиш също .

:)
AzLi

Мнение от AzLi »

Pardon no propusnah da pitam, kakuv e amperaga(nqmam si ideq dali e vazno tochno tova), po skoro volataga v Québec?

Da ne e kakto po mesta v USA 110w ?

Il si e kato v Evropa i Bulgariq?
tochica

Мнение от tochica »

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=3105

тука има някои разяснения , не само волтажа - 110 , но и честотата , ако така се нарича , е различна .
темата е за трансформатори / адаптори , но по коментарите става ясно .
:)
AzLi

Мнение от AzLi »

merci mnogo za infoto!

chte vidq vednaga!
:beer: :)
Заключено