zdravejte

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
jivka

zdravejte

Мнение от jivka »

Аз съм нова тук и сега запо4вам процедурата за имиграция.
Ако имате някакъв съвет към мен - ще съм Ви благодарна.
Танцът е живот!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Re: zdravejte

Мнение от KolioBalkanski »

jivka написа:Аз съм нова тук и сега запо4вам процедурата за имиграция.
procheti lekciite na glavnata stranica
zadavai konkretni vaprosi
reshi zashto iskash da emigrirash
ostavi si patechka za vrashtane
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

KolioBalkanski написа: ostavi si patechka za vrashtane
Ako si ostavish patechka za vrustane, budi sigurna che kato idesh v Canada ste si vechno ot nesto nedovolna i vechno ste mrunkash kato povecheto veche tam.

Taka che izbora e tvoj. Spored men za vrushtane na zad zabravi, inache ste si suzdadesh problemi. Ste si razkusana i ste se chudish na kude? No niama da ti stiska i da se vurnesh.

Zatova Priemi Canada kato EDINSTVENA vuzmojnost i deistvaj.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Godis

Мнение от Godis »

bis написа: Ako si ostavish patechka za vrustane, budi sigurna che kato idesh v ....
Хмм....bis предполагам че не мога да усетя нюанса в отговора ти.

Адски недалновидно ще е човек да си отреже пътечката за връщане назад. Е, зависи какво оставя тук, разбира се, и всичко е индивидуално :

Съвсем различна е ситуацията при тези, които оставят тук родители на 60 години и тези, чиито родители са на 50. Да чукна на дърво , всички да са живи и здрави, но представи си че се наложи да се върнеш и да ги гледаш ?

Това е само една от причините, може да се намерят и за други. Предполагам че мисълта ти е - като няма как назад, в Канада ще драпаш нагоре със зъби и нокти. Лошото е, че понякога на човек му падат и зъбите и ноктите и пак не се получава.

А за мърморенето....то си е в реда на нещата :) не знам някой да не мърмори за нещо.

А ти Jivka седни и да попрочети туй-онуй и после питай по неясните и завъртяни моменти :)
Аватар
Sven
Обратна връзка:

Мнение от Sven »

...zaredi se s mnogo, mnogo turpenie! :) ...uspeh!
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

Винаги трябва да има пътечка за връщане - ние сме в 21 век и вече много държавни граници са отворени - не е задължително Канада да ти хареса! А и не се знае живота какви непредвидени изненади ще ти поднесе!
Отиди, виж, а ако можеш ПОБЕДИ! :D
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Godis написа: Съвсем различна е ситуацията при тези, които оставят тук родители на 60 години и тези, чиито родители са на 50. Да чукна на дърво , всички да са живи и здрави, но представи си че се наложи да се върнеш и да ги гледаш ?
И казва е разликата между родители на 50г и родители на 60г? Нали все са родители? И какво значи да се върнеш да ги гледаш? А кой ще работи тогава? Тези мисли ми се струват доста закостенели.

Не става въпрос за временно връщане разбира се.
Всеки може да си се връща за малко и дай боже всекиму само хубави поводи.

Мисълта ми беше да не се тръгва с нагласата "ами ако не ми хареса, ще се върна"

Аз лично за себе си съм решила да живея в Канада , а не да отида, да видя и ако не ми хареса да се върна.

Нима повечето хора тръгват и с децата си само на гурбет?
Адски глупаво.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Godis

Мнение от Godis »

bis написа: И казва е разликата между родители на 50г и родители на 60г? Нали все са родители? И какво значи да се върнеш да ги гледаш? А кой ще работи тогава? Тези мисли ми се струват доста закостенели.
Разликата е примерно такава : ако родителите ти са на 50 и заминеш, до 10 години ще си се установил някак си и ще може те да дойдат в Канада ако закъсат нещо. Но ако заминеш когато са над 60, тогава нямаш много време. Ако пък не дай си боже нещо стане и се окаже че някой от двамата е прикован на легло, какво да се прави тогава ???
Какво като човек е решил да живее еди-къде си, щом има болен родител?

Както и да е, това с родителите беше само пример. Основното беше че човек никога не знае как ще се извъртят нещата и затова не трябва да си реже мостчетата назад.
Гост

Мнение от Гост »

Има огромна разлика между 50 - 60 - 70 години. Знам го защото нашите родители вече са над 70. :( По такъв начин за родителите си може да говори само млад и безотговорен човек. Има явно и огромна разлика между имигрант на 20 - 30 - 40. То се вижда с просто око. Младежите тук нямат грижи, нито отговорности. Живота е прекрасен.
Аватар
emyangels
Обратна връзка:

Мнение от emyangels »

jivka написа:Аз съм нова тук и сега запо4вам процедурата за имиграция.
Здравей!
Аз бих те посъветвала да се въоръжиш с достатъчно търпение за цялата процедура и да заложиш много сериозно на ученето на езика!!!
Пожелавам ти много късмет и успешна процедура!!!
Аватар
titi
Обратна връзка:

Мнение от titi »

Здравей!!!
Този форум е създаден точно с тази цел : да помага на всички българи, които са решили да емигрират в Канада с необходимата информация. Ако имаш въпроси, питай, ще ти отговорим.
Трябва да се заредиш обаче с много голямо търпение, защото процедурата като цяло е доста дълга и тромава.
Желая ти успех в процеса на емиграция! :lol:
Joy

Мнение от Joy »

А какво всъщност значи "пътечка за връщане"? На мен ми се струва,че пътят назад винаги е отворен. Ако нямате собствен дом там,винаги има родителски дом,който да ви приюти...Ако и такъв няма,наемът в София не е като наем в Монреал...
С работата,ситуацията е еднаква-не можеш да си вземеш отпуска и да тръгнеш да емиграраш...Кой какво разбира всъщност под тази пътечка?
Мисля си,че обратния път е отворен за всички-за едни е по-лесно,за други по-трудно,но всичко е свързано с лични и семейни обстоятелства.
Де да беше само в това въпроса за мотивацията да се остане тук...
Всъщност,мотивацията е съвъкупност от множество фактори и ако тя е наистина силна при заминаването,има голяма вероятност да си остане такава и в последствие.
Заключено