njakoi kandidatstval li e za quebec s diploma ot institut izvyn bylgarija - ako mojhe da objasnite kak trjabva da byde oformeno kopieto na diplomata za kandidatstvane za imigracija
predvaritelno blagodarja
molja za pomosht :(
molja za pomosht :(
пак сме тук 

Az kandidatstvah po Federalnata s nebalgarski diplomi i ne mi se viarva iziskvaniata da sa tolkova razlichni. Eto kakvo napravih az:
Ako diplomata e na frenski/angliiski iskash kopie ot unito (ako e bezplatno i barzo) ili (ako ne e) fotokopirash i prashtash.
Ako e na niakoi drug ezik: namirash zaklet prevodach (jelatelno e da se napravi v stranata ot koiato e diplomata, ako si veche v BG niama problem, polzvai nashi prevodachi, no preporachvam da slojish edin pechat v posolstvoto na saotvetnata darjava), prevejdate diplomata, karash go da priloji i kopie ot registratsiata si na prevodach v mestnia sad (tova poslednoto si e prestaravane, no tai kato az imah i drugi dokumenti ot chujbinsko pretsenih che e umestno da ne mi postavi niakoi prevodite pod samnenie) i si gotova...
Sas zdrave!
Ako diplomata e na frenski/angliiski iskash kopie ot unito (ako e bezplatno i barzo) ili (ako ne e) fotokopirash i prashtash.
Ako e na niakoi drug ezik: namirash zaklet prevodach (jelatelno e da se napravi v stranata ot koiato e diplomata, ako si veche v BG niama problem, polzvai nashi prevodachi, no preporachvam da slojish edin pechat v posolstvoto na saotvetnata darjava), prevejdate diplomata, karash go da priloji i kopie ot registratsiata si na prevodach v mestnia sad (tova poslednoto si e prestaravane, no tai kato az imah i drugi dokumenti ot chujbinsko pretsenih che e umestno da ne mi postavi niakoi prevodite pod samnenie) i si gotova...
Sas zdrave!
Zdravei az sam zavar6il navan, niama6 nikakav problem, zavisi na kakav ezik ti e diplomata... ako e na angliiski ili frenski e nai dobre, pravi6 i copie / notarialno zavereno/ i e OK, ako e na niakoi drug ezik prevejda6 ia na frenski nai dobre / 6tom si za PQ/ i pak e OK 

Pravi kakvoto triabva, pak da stava kakvoto 6te !!!
Здравей, Ilka! На една информационна сесия бе зададен точно такъв въпрос (в случая дипломата беше издадена в Полша). Мосюто отговори, че в този случай дипломата триабва да се ксерокопира, завери нотариално и да се преведе единствено и само от заклет преводач от полски на френски. Ако нямало такъв в Бг, трябвало да се обърнат към института в Полша чрез нашето МО и те там знаели какво да направят. Изисква се доколкото разбрах задължително легализация. Дано да съм помогнала :)