Ecole Internationale-Разкажете малко!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Joy

Ecole Internationale-Разкажете малко!

Мнение от Joy »

Изчетох много внимателно всичко по темата от първия форум,където ме препрати Иглика.Оказа се много интересно четиво,но все пак доста неща не успях да си изясня и реших да пусна темата.Там е компилирана информация от градините и до Ун-та в едно и ако на места се споменава Интернац.у-ще,то е само с предположения и размисли по темата.Не,че не е полезно,но предполагам доста неща са се променили и сред участниците във форума и ми се иска да чуя нечий конкретен опит,ако има такъв.
Интересува ме всичко относно кандидатстването в секондер.Ако някой се е пробвал,моля разкажете за изпита,оценките,с които се минава,конкурса!
Всяка информация с конкретен опит би била добре дошла!
Нико,синът ти,предполагам е на една възраст с моята и ти се интересуваше от този вариант...Дали нямаш опит?
Предлагам да повдигнем пак тази тема и с общи усилия да се очертае горе-долу картинката като една отлична алтернатива на частните училища.
Аватар
Pia4ere

Мнение от Pia4ere »

hi
Изображение
Аватар
Niko

Re: Ecole Internationale-Разкажете малко!

Мнение от Niko »

JOY написа: Всяка информация с конкретен опит би била добре дошла!
Нико,синът ти,предполагам е на една възраст с моята и ти се интересуваше от този вариант...Дали нямаш опит?
Sinat mi sega e v 5-ti klas. Predstoi mu o6te 1 godina (6-ti klas) v primer. Do godina po tova vreme 6te se probvame na izpitite za sekunder.
Minalata godina, kogato obsajdahme s Iglika vav Foruma Ecole International, az hodih li4no do tam, no se okaza, 4e za 5-ti klas (za koito triabva6e da kandidatstva sina mi) niama svobodni mesta. Ot togava ne sam se ineteresuval po temata (nmogo sam zle otkam vreme :oops: ). Poneje dogodina nai-veroiatno 6te se probvame, to po4vam otnovo da sabiram informacia i temata mi e stra6no interesna. Sinat mi re6i, 4e iska da u4i kompiutarna animacia. Zatova izdirvam nai-ve4e U4ili6ta v tazi oblast. 6te sam mnogo blagodaren za vsiaka polu4ena informacia.
Sajaliavam, Joy, 4e ne mojah da bada mnogo polezen...

Ecole Internationale:
(514) 596-5721 (primaire)
(514) 596-7240 (secondaire)
5010, Coolbrook, Mtl
Le secondaire est au 11, Chemin de la Cote-Saint-Antoine
Mai niamat internet stranica (pone az ne moga da ia nameria). Ecole International imat paralelki i v drugi U4ili6ta. Naprimer vij tozi link:
http://www2.csmb.qc.ca/esmr/

Katalog na profesionalni u4ili6ta, koleji, Universiteti (Ecole International go niama vatre, no moje i da svar6i rabota na niakoi drug, koito se interesuva)
http://ch.monemploi.com/eta_sec/Montreal-Centre.html

Izleze (v poslednite dni na oktomvri) noviat Palmarese na u4ili6tata v Moptreal
Joy

Мнение от Joy »

Благодаря,Нико,че се отзова! И ние сме в същото положение (5-ти клас с тенденция догодина в 6-ти да кандидатстваме) Когато с Иглика обсъждахте тези проблеми на мен ми се струваше далече да мисля от рано за тези неща,но както разбирам,времето наближава,защото децата се оценяват освен по резултатите от теста,и по успеваемост от 5-ти и 6-ти клас.
Затова ми е интересно каква е минималната успеваемост за минаване.Например минават ли деца с оценка "С" по някой предмет или пълно "В" или пълно "А"? Дали критериите в различните У-ща са различни и конкурса също?Дочух също че имало различни Интернац.У-ща и по-голямата част не били лицензирани или нещо от този род,затова трябвало добре да си отваря очите човек къде записва детето.
Дочувал ли си какво представлява теста и материал от кои предмети е включен?
Нима във форума няма родител,чието дете да учи в Интернац. у-ще?Обадете се и ни ориентирайте малко!
survivor

Мнение от survivor »

Predvaritelno se izvinyavam, che tova, koeto shte kazha e mnogo malko. Tolkova znam, zashtoto nie doydohme malko kasno za Ecole internationale. Ako deteto vi ne go priemat parvata godina, sled tova mozhe pak da opita. Mozhe da vleze vkljuchitelno ot treti secondaire, no sled tova ne mozhe. Osven tova ima uchilishta, v koito ima paralelki s programata ot Ecole internationale. Tam sashto se vliza s izpit. Za tova tryabva da proverite v saita na vashata uchilishtna komisia. Sashto taka ima i drugi sravnitelno dobri uchilishta sas specializirani paralelki (naprimer kompjutar, muzika, risuvane), no i te sa s izpit. Pak se proveryava v saita na uchilishtnata komisia. Konkretno za izpitite ne moga da vi kazha, no sam chuvala, che ne sa osobeno trudni. Uspeh na uchenicite i na roditelite!
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Чет Мар 11, 2004 3:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Rosi написа: Ima mnogo po-dobri u4ili6ta, no struvat okolo 3000$ na godina.Ako moga da gi dam za minuta ne bih se pokolebala da smenia internazionalnoto u4ili6te :)
Blagodaria mnogo, Rosi.
Bi li dala pove4ko informacia za tezi U4ili6ta? Ne, 4e nie 6te gi izvadim vednaga tezi pari... no, vse pak imame o6te okolo 2 godini do sekunder
Joy

Мнение от Joy »

Блгаодаря,Роси! Много полезен разказ.Прочетох го внимателно,но пак нещо се обърках...Ако успеха се оценява на базата на средния за класа(разбрах,че става на въпрос за бившия клас,а не за кандидатстващите деца),как тогава комисията преценява това?За всяко дете още преглеждат по всеки предмет и средната оценка на класа му?Доста странно ми звучи...Май тук вечно трябва да се сравняваме с другите.Аз съм все недоволна от оценките,а на родителска среща не могат да се нахвалят.Непрекъснато казват колко по-зле били другите,на което едва се сдържам да им кажа че другите най-малко ме интересуват...Забелязвам,обаче,че оценките наистина зависят от другите.По онглийски,например оц. "А" се слага само на англофони с роден английски,"В"-на деца,които свободно общуват на английски,всички останали имат "С",между които и ние...
Предполагах,обаче,че за Интерн.У-ще се иска някакъв минимум в Бюлетина за минаване(иначе се получава,че сред колкото по-тъпи деца си учил,по-добре)
Колкото до самите у-ща,аз от както съм тук,непрекъснато се интересувам от всеки,който би могъл да има достоверна информация,и най-вече от преподаватели.Абсолютно всички са на мнение,че добро интерн.у-ще не се отличава по нищо и от най-доброто частно,а често дори дава по-добро обучение.Има се впредвид,че в Интерн.у-ще са събрани умни деца,а не просто богати и нивото е по-високо. Имам познато момиченце,което завърши с отличие и парична награда от няколко хиляди (една от седемте деца в Монреал).Аз бях писала за нея-имаше статия във вестника...Та нейната програма е наистина много натоварена,учат се и химия и физика,пишат се непрекъснато теми...Като гледах,програмата и не се отличаваше от програмата в наша елитна гимназия(с тази разлика,че английския и испанския са и на същото ниво като и френския (т.е. абсолютно свободни),отделно на ръка,практиките в чужбина-последно беше в Куба с благотворителна мисия.Мисля,че интерн.у-ще дава отлична база,но не веднъж съм чувала,че има голямо значение кое е всъщност у-щето.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Чет Мар 11, 2004 3:34 pm, променено общо 1 път.
Joy

Мнение от Joy »

Ами,впечатленията ми от материала на това момиченце са ми от преди една година...Тогава и разглеждах тетрадките и много шашнати се споглеждахме с мъжа ми... :shock: Стори ми се много сложен материала,но нямам спомени,а сега рядко я виждам...Може и да си права,все пак имаш пряко наблюдение върху нещата.Дай бог на всички един ден да го разберем от опит,а на теб,все пак честито за постъпването! :)
Не е малко достижение да се пребори детето на чужд език в конкурс с местни.
Заключено