West Island -Montreal

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
agnesa terzyiska

West Island -Montreal

Мнение от agnesa terzyiska »

Ima li jivu6ti sred vas i poznatite vi v West Island ? Daite otzivi,ako vi se namira vreme za pisane vuv foruma.
goliamo revane

Мнение от goliamo revane »

Ima ima:)))))Koe po-to4no te interesuva?
Аватар
rose

Мнение от rose »

Ами да има, поне аз познавам три, четири семейства, включително и моето... :lol:
Това е англофонско общество и много ми харесва да слушам английски около мен!
agnesa terzyiska

Мнение от agnesa terzyiska »

I na men:)))), zatova se zainteresuvah ot kavrtala. Tseni, ustoristvo, transport -vsi4ko me interesuva s dve dumi.
Аватар
rose

Мнение от rose »

Уест Айлънд е богат район и тук обикновено живеят хора, които обичат спокойствието, далеч от имигрантските квартали, което си има своите предимства и недостатъци. Първо ще започна с недостатъците:
1. Далече си от метро - имам пред вид Кот Верту.
2. Автобусите се движат на половин час през деня и на 15-20 минути през пиковите часове.
3. Разстоянията са малко по-големи и е хубаво да имаш кола, особено, когато пазаруваш :(
4. Ако живееш в Пиерфонд или Долард Дезормо имаш два автобуса, за да стигнеш до Кот Верту, а после хващаш метро, за където ти е нужно, или за да стигнеш до Down Town са ти необходими 1 час и половина, в най-добрия случай.

Но всички тези недостатъци съществуват само, ако работиш в Down Town. Обаче за тези, които работят в Центъра също е помислено като през двата квартала има две спирки на влака, а пътуването в него е доста комфортно и бързо 25 минути до центъра. Сама разбираш, че паркирането там е почти невъзможно...Така че хората си оставят колите на голям паркинг пред гарите и си хващат влака.
Предимства:
1. Навсякъде се говори на английски ( дори на стоповете пише STOP) 8) Приятно е като си пиеш кафето да слушаш английска реч около себе си.
2. Има си собствен карфур, в който можеш да си подадеш и документи за SIN.
3. Започваш да учиш КОФИ в колеж Gerald Godin и така получаваш студентска карта, после можеш да си извадиш и кредитна карта. Ако започнеш да учиш френски от първо ниво ще почакаш около 5 месеца, но второ можеш да започнеш още на втория месец. А пък колежа е много красив, стара каменна сграда. :lol:
Квартирите варират от 590 до 650 $ за 4 1/2 и няма да те накарат да си боядисваш сам апартамента... :wink:... , за другите просто не знам...
4. Има големи центрове, в които може да пазаруваш всичко каквото ти е необходимо, например аз много обичам Фервю, но там е малко по-скъпо, има и красиви паркове например в Понт Клер, където си правиш барбекю през укенда.
Ами това е, дано да съм ти била полезна! :thumbsup:
Заключено