Posdravi na vsichki ot USA (Chikago)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mitaka
Обратна връзка:

Posdravi na vsichki ot USA (Chikago)

Мнение от mitaka »

Posdravi na vsichki, koito me posnavat, a i na tesi. koito ne, ot men i Chikago. Ne e savsem po temata sa Canada, no mi se shte da raskaja parvite si vpechatlenia ot USA. Sa tesi, koito ne snaiat, as sashto kandidatstvah sa Quebec, minah uspeshno interviuto i taman da podam poslednite dokumenti sa Bukurest, amerikanzite me pokaniha na interviu (mejduvremenno biah spechelil ot lotariata selena karta. S edna duma amerikanskata visa stana po-barso i reshih, che takava mi bila sadbata.
Ta snachi minalata nedalia 02.11.2003 v 7,45h sutrinta triabvashe da isletia s balgarskite aviolinii sa Amsterdam. Samoleta sakasnia s polvin chas, a na letishteto v Amsterdam pri kazaneto s oshte petnaiset minuti. Tai kato raslikata v dvata poleta e samo chas, to triabvashe da se prekacha sa niakakvi si ima niama petnaisetina minutu. Taka che imaite edno na um kogato sa sameseni BG-aviolinii. Inache s holandzite e prosto udovolsyvie da se patuva. Neprekasnato serviraha po neshto sa iadene i piene i vapreki, che isletiahme sas sakasnenie ( saradi BG vraskata ) navaxaha i v Chikago biahme v 14.25h mestno vreme. Minavaneto pres imigreishana stana kato na shega i dokato se usetia biah pri mitnicharite, a ta samo mi pusnaha sakovete na skener i posle bes isobshto da gi otvariat gi chuh da kasvat "You are wellcome",. Niakakvi indiizi predi men napravo im obarnaha bagaja naopaki.
Ta islisam na peti terminal kadeto me chakaha moite hora i ot tam, kam severnite pokrainanini na Chikago, kadeto jiveiat drugi tehni priateli i kadeto ni biaha saangajirali kvartira na men i na oshte edno balgarche doshlo pri tiah sedmiza po-rano. Okasa se obache, che naemaneto na kvartira makar i sas preporaka ne e lesna rabota. Kogato se rasbra, che niamame osiguritelni nomera. rabota i bankovi smetki, sobstvenichkata podskochi kato ojilena, a posle liubesno ni otkasa. S trista sora namerihme druga kvartira, chres edni drugi nashi posnati i to s preporaka ot tiah. Prosto garantiraha horata che niama da ima problemi s nas. Strahovete na sobstvenizite iavno idvat ot tova, che ako ispadnesh v neplatejosposobnost prozedurata po isgonvaneto na naematelite e dosta slojna, vodiat se dela i t.n.
Na sledvashtia den si podadohme molbi sa sozialni osiguritelni nomera, koito shte islesnat sled dve sedmizi. Sled tova sledva iskarvaneto na shofiorska knijka, koeto e niakakav tam test ot chetireset vaprosa, koito sa edni i sashti t.e. ne gi smeniat, kormuvane i gotovo. Tuk kolite sa 99% avtomatizi, a pravilata sa dvijenie se spasvat ot vsichki, taka che karaneto e udovolstvie.
Ikonomikata, kato zialo e v krisa i horata koito sa ot po dalgo tuk, kasvat, che tova se e sasililo ot 11 septemvri. No rabota kato zialo se namira, stiga da tarsish. Sapochvaneto kato pravilo e s neshto nekvalifizirano naprimer chistene podrejdane na stoka v niakoi magasin ili naprimer rasnosvach ma pizi. Poslednoto v bogatite kvartali e na tvarda nadniza ot 12 USD na chas, kato sobstvenika pribira bakshisha. V po normalnite raioni ti davat 10USD sa bensin sa smiana i kolkoto si iskarash ot bakshishite. Sa pet chasa tova bilo mejdu 50 i 75 USD, spored kasmeta
Inache severnata chast na Chikago (koiato uspiah da rasgledam sa sega) e dosta krasiva, V golioamata si chast kvartalite se sastoiat ot malki kashtichki na dva , riadko tri etaja s podarjani polianki pred tiah i pochti navsiakade se veiat amerikanski snamena kato pred manifestazia....i navsiakade se rashojdat pochti opitomeni dosta ohraneni katerichki. Kasvat che se sreshtali i saizi, no as ne sa vijdal oshte.

Ami tova e sa sega! Isviniavam se ako sam dosadil na niakogo. Vse pak tova e forum sa Canada as vi dosajdam sa USA, no si pomislih, che informaziata bi mogla da bade polesna.

Uspeh na vsichki i po- skoroshno idvane na amerikanskia kontinent sa tesi, koito vse oste ne sa tuk.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Здрасти Митак! :D
Радвам се, че засега нещата при теб вървят добре.
Смятам, че е много интересно и полезно да пишеш за живота в Щатите, нищо, че сме за Канада...
Стискаме ти палци и ти желаем много щастие и късмет!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Kasmet

Мнение от miloto »

Dobre si doshal na Amerikanska zemia, nishto che ne e v Canda, a e v USA.

Pojelavam ti mnogo kasmet, otvoreni vrati i sbadnati mechti.

Nazdrave ot Montreal!!!

:lol: :beer:
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
survivor

Мнение от survivor »

Mitak, dobre doshal na kontinenta! Na men lichno tvoite vpechatleniya sa mi strashno interesni i se nadyavam che shte ima i novi. Nali razbirash, kato sme se hvanali veche vednazh da preletim okeana, kolko mu e sled nyakoya i druga godina da se pridvizhim malko po-na jug. Ne che ne mi haresva tuk, ama nali mobilnostta bila otlichitelna cherta na amerikancite (tuk vkljuchvam i kanadcite i badeshtite takiva) :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

chestito

Мнение от KolioBalkanski »

radvam se za teb
chicago e super grad
stoi daleche ot waukegan v severnata chast
vzimai si sam bakshisha - poniakoga pravish desetachka
ne goni zaicite (vidiah edni novodoshli rusnaci da go praviat ta za vseki sluchai ;-)
az ako toku shto idvah bih zapochnal rabota niakade s amerikanci za da praktikuvam ezika
probvai kato mover - moje da pravish do 200-250 na den
gledai da e v malka kompania
a mejduvremenno si tarsi neshto po dobre
uspeh
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Welcome to North America, Mitak i mnogo kasmet v USA!!!! :lol:
Az imam mnogo yaki snimki ot Chicago. :P
Ne se pritesnyavay, pishi kak e v USA, nie kanadcite da ne sme kone s kapaci da ne se interesuvame ot drugi strani. Az lichno sam golyam fan na tourisma i edin den pak shte namina kam USA, che sam vijdal samo 4 shtata. 8)
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Пон Дек 05, 2005 8:13 pm, променено общо 1 път.
todor73

Мнение от todor73 »

pozdravlenia :D mnogo optimistichno si opisal chicago za moment se zamislih da si stigam kufarite i ... pravo v chicago. :lol: maitap. vse pak kak sa naemite nesto kato 1 1/2 ili tam kakvoto se setish, zastoto v toronto tova maj beshe 600 - 800 cad, koeto hich ne mi haresva. za svedenie v nashe selo 1 1/2 e kqm 300 cad.
Maria Todorova

mitkodim zdravei, nali ne gre6a

Мнение от Maria Todorova »

mnogo se radvam 4e te vizdam v kanadskia forum:))))biahme zaedno na French- 1 nivo:)) ne mozah da ti se obadia predi da zamine6 i sazaliavam.v chicago izglezda mnogo veselo- osobeno s tezi natezali, ohraneni po4ti doma6ni kateritsi...Pi6i oste (veseli) vpe4atlenia. Kak vazpriema dasteria ti nestata tam? Aide do skoro pak ste pi6a:)))) Uspeh v rabotata na teb i priatni zanimania i nabludenia :)
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

...
Последно промяна от Blue Passion на Вто Апр 27, 2004 11:16 pm, променено общо 1 път.
mitaka
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

Blagodaria vi na vsichki sa dobrite pojelania sa uspeh i dobro nachalo. Da vi se vrashta dobrata energia i na vas. As sam optimistichno nastroen, predvid obstanovkata koiato me saobikalia. Vapreki nistojniat mi amerikanski opit, Amerika sasega nadminava otchakvaniata mi... :D
Аватар
Rosi i Bobi

Мнение от Rosi i Bobi »

Ey, Mitak! Bash ni e drago da vidzhdame, che oshte si s nas v tozi forum. Prodalzhavay vse taka da ni radvash s novini! Vse oshte se nadyavame taynichko, che mozhe da podadesh dokumenti v byuroto v NY, da znaesh! :-)

Hayde, kasmet i uspeh vav vsichko! Duhom sme s tebe.
Заключено