летене в края или началото на месеца

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Angie1

летене в края или началото на месеца

Мнение от Angie1 »

Привет на всички,
бих искала да ви попитам - около коя дата на месеца беше най-удачно да се пристигне в Канада. Беше нещо във връзка с медицинските май, че ако пристигнеш края на месеца ти се оброи от началото на същия месец.
само 1 въпрос имам: от датата на кацане в страната ли е или от датата на която съм подала документите си след пристигането. ако кацна на 30 септември например ще ми се зачете ли месец Септември въпреки че не съм си уредила документите там Септември?!
благодаря на всички вече кацнали:)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: летене в края или началото на месеца

Мнение от MrGeek »

Angie1 написа:Привет на всички,
бих искала да ви попитам - около коя дата на месеца беше най-удачно да се пристигне в Канада. Беше нещо във вразка с медицинските май, че ако пристигнеш края на месеца ти се оброи от началото на същия месец.
само 1 въпрос имам: от датата на кацане в страната ли е или от датата на която съм подала документите си след пристигането. ако кацна на 30 септември например ще ми се зачете ли месец Септември?!
благодаря на всички вече кацнали:)
Във всички документи се пише датата на кацане (влизане е Канада). За медцинското обслужване в случая предимството е да влезеш в края на месеца (така не си осигурен само два месеца и някой и друг ден, защото месеца, в който влизаш ти се брои за цял). Друго предимство е, ако нямаш договор за квартира - няколко дни на хотел, B&B, у приятели, докато на място си харесаш нещо (повечето договори за наем започват от първо число, макар да има изключения). ;)
Успех!
Angie1

Мнение от Angie1 »

mnogo mersi za barziya otgovor - zna4i i da ne uspeya da si zadvija dokumentite do kraya na Septemvri naprimer, medicinskite se broyat ot meseca v koito sam kacnala.
kasmet i uspeh ot men!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Angie1 написа:mnogo mersi za barziya otgovor - zna4i i da ne uspeya da si zadvija dokumentite do kraya na Septemvri naprimer, medicinskite se broyat ot meseca v koito sam kacnala.
kasmet i uspeh ot men!
Товя няма значение - изобщо не е нужно още първия ден да пускаш формулярите, важна е само датата на влизане.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

здр!
вярно е, брои се датата на влизане, а не на подаване на документите.
така че една застраховка да кажем за 65-70 дни покрива началния период ако се кацне към края на месеца.
Аватар
На К. Безсмъртни жената

Мнение от На К. Безсмъртни жената »

Малко Off от темата, но къде в Бг направихте здравните застраховки?
Таралежът е птица упорита, докато не го ритнеш, не излита.
Angie1

Мнение от Angie1 »

Zdr.
ne mislya 4e ot BG tryabva da si pravim zdravni zastrahovki, a tam na myasto. ako barkam neka nyakoi me popravi?!
Аватар
N a n a

Мнение от N a n a »

Angie1 написа:Zdr.
ne mislya 4e ot BG tryabva da si pravim zdravni zastrahovki, a tam na myasto. ako barkam neka nyakoi me popravi?!
По мое мнение е добре от тук да имаме застраховка за една седмица, да речем, за да покрие периода до сключване на застраховка там.
Всеки от нас може да излъчва любов, стига да си го позволи.
Заключено