Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

Ивинете,писала съм от името на мъжа ми-аз съм eva-vet-eva.
Уау,оставих ви за 5 часа и намирам огромна тема,да я чета още толкова :wink: Блатодаря ви.И моля ви,не се карайте.Който може да прави много неща наведнъж,нека ги прави,пожелавам им успех!Аз като не мога,още в понеделник/нова седмица-нов късмет/ще изприпкам да попълня необходимите молби.Пожелайте ми успех.
Още веднъж благодаря.
bateto

Мнение от bateto »

Да,съгласен съm със Снежи,при тия обстоятелства да , обаче това са страшно mного пари флат кеш за редовия канадец,т.е. за 80% от канадците,аmа къде се отвлякох,те 6К не mогат да съберат ,аз за 60К говоря
Pincher

Мнение от Pincher »

tochno taka
kogato imash v broi 60k(50kUS) estestveno che bankite ne otkazvat ipoteka. nali tova im e rabotata lihvi da sabirat. tova e iasno.
vaprosat e kakva procent imigranti idvat s 60k i poveche v broi. tova e vajen moment, zashtoto izopachava deistvitelnostta. a inache ipoteka moje da se vzeme i s $0.00 downpayment samo che triabva da imash stabilna i dohodna rabota. bankite sa zatova - da davat pari (krediti) - tova e poveche ot normalno. koito iska moje da tegli kredit - niama da mu otkajat. stiga da otgovaria na usloviata. derzaite. :beer: :beer: :beer:
:lol:
bateto

Мнение от bateto »

Успех Ева. :beer:
pumpy

Мнение от pumpy »

и от мен успех и да пишеш после да не се покриеш и дано да е правилния избор. Иво
Joy

Мнение от Joy »

c200, направо си знаех,че мама-канга ти е жена. Даже ми беше на устата да я питам дали случайно не живее на южния бряг. :D

Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа! За работа, която носи парички се искат отлични езици-желателно два + желателно местна диплома. А това не става с месец (та дори и няколко като батето) "оглеждане".

P.S. Не се нахвърляйте срещу мама канга- и преди ви казвах,че дават кредит за къща и без вноска и без доход и без кредитна история, ама вие не вярвате. Има си начини и те са български. :roll:
Друг е въпроса, мама канга (въпрос на лично виждане) хубаво ли е това или лошо...
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Re: последното mama_kenga да се чете c200

Мнение от IvHaydu »

c200 написа:...
П.С. за IvHaydu - не и се връзвай на Мама Кенга, тя ми се пада малко жена и иначе не е лоша, ама обича да се заяжда по форумите :-)
...
Да, забелязах че обича...
Дано не е така наживо; ако е, винаги можем да ти спретнем едно легълце у нас, докато си намериш по-подходящо убежище... :D :D :D
И между другото хората в Канада са усмихнати и ведри, в добро настроение и е желателно да не се държат като Баскервилското куче, особено когато не са прави... Но това си е вече до човека...
Постинга ти като цяло между другото е много балансиран и верен; Канада предлага, а ти избираш как да живееш, дали да ис на социал, докато учиш или заради ученето, или пък да бачкаш и учиш, или пък - социал + много деца - и така до пенсия. или еди какво си там...
Всеки човек е различен и всеки сам си избира пътя. Поради това няма и единствено правилен път, между другото...
Затова и винаги казвам :според мен", "аз мисля" и т.н., а не съм категоричен като жена ти, че това е пътя, защото тя върви по него; но да не се занимавам с това...
И с какво точно моята личност ви е спряла да питате за съседния апартамент? Аз лично трябва да мисля някой за голям изверг, за да не мога да говоря с него дори по работа... :nenam:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Да си дойда на думата...Вие го слушайте батето и му захваляйте, но имайте впредвид,че батето е с ЕДИНСТВЕНАТА неквалифицирана що-годе доходоносна работа! За работа, която носи парички се искат отлични езици-желателно два + желателно местна диплома. А това не става с месец (та дори и няколко като батето) "оглеждане".
да е единствената неквалифицирана доходна - не съм съгласен,а и шофьорлъка си е бая сериозен занаят. а иначе че ще се учи е повече от ясно, за 2-та езика - също. ама и да се поработва не пречи.
IvHaydu, не се хващай за думата, просто си харесахме повече южния бряг.
Joy

Мнение от Joy »

да е единствената неквалифицирана доходна - не съм съгласен,а и шофьорлъка си е бая сериозен занаят
Като не си съгласен, кажи да чуя! Може пък пристигнали преди месец да ме научат на нещо което не съм научила за 3 години... :roll:
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

mama_kenga napisa
Щом държиш на безгрешен изказ ето на :на хората са им дали кредит в размер на 60 000 кандолара.срещу този кредит те ипотекирали къщата, добавили още малко пари, които си носили от България.
Eiiiiiiiiiiiiii :shock: , koq banka dava takav kredit na novodoshal? :shock:
Znaesh li kakvo, ako nqkoi e doshal v kanada da si poizpere pari4kite e druga rabota, no az shte vi razkaja za moq opit za polu4avane na kreditna karta:
Ot edna godina i nqkolko meseca sam klient na edna ot bankite tuk, i smetkata mi ne e ostavala na minus, ta predi edin mesec reshih i az da se vleq v amerikanskiq na4in na jivot, ta podadoh molba za Viza/Moneyback/ i...mi otkazaha,nqmam kredit istoriq tuk v Kanada, i az se prinudih da podam molba za Visa/secure/, ami kvo da vi kaja, za di mi dadat kredit ot $1000 az trqbvashe da im dam depozit ot $1200,koito te shte darjat poznaite zashto,da si pokriqt plashtaniqta pri neobslujvane na kredita mi.Ta taka,dnes shte si vzema kartata. Ako nqkoi iska kredit za $5000 shte im depozira $5200, a za $60000 .....neznam koi balak shte se hvane ako neznae dali parite sa oficialno izneseni-i saotvetno vneseni? Ama moje, shtom kazvash, to i v BG si kupuvash Viza ama ne e kato tuk...
Joy

Мнение от Joy »

Лени, кредитната карта няма нищо общо с получаване на кредит за къща. По-точно по закон би трябвало да има доста общо, а на практика законите и в Канада се гледат колкото и у нас и за всичко си има начини. Банката може да бъде ВСЯКА ЕДНА!
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

az za tova sam napisala s 4erveni bukvi4ki, kreditna karta, ta da se sravnqva
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

po princip za da ti otpusnat jilishten zaem (mortgage) ako niamash kreditna istoria ti iskat 30-40% down payment

ako si vzimash zaem ot mafiata ili niakoi krupen lihvar na cherno - tam e drug vapros ama moje da osamnesh ia bez krak, ia bez raka, ia s topki kato na slon shtoto te ti uvili tel okolo tiah...(pardon za grafikata)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Joy

Мнение от Joy »

Стига,Кольо! Каква мафия, какъв лихвар? Всяка банка дава с мой и твой човек, а всеки агент си работи много близко с определени банки,които няма да му откажат. Леко подработени документи и готово! Няма вноска,няма кредитна история - стига да можеш да си поемеш разходите за къщата- воаля!
tochica

Мнение от tochica »

усещам , че БГмонреал скоро ще се включи... :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Заключено