Адреса и телефона които сме посочили в DCS вече не са същите защото си сменихме квартирата
Какво да направим да ги информираме ли и по кой начин мейл поща или факс?
Благодарим
Няма значение кой начин ще избереш, важното е да ги уведомиш.
Аз бих го направил и по двата варианта, за да използвам предимствата на всеки един от тях. Чрез е-майл става по-бързо, а от другия вариант ще си имам писмено доказателство, че съм изпратил уведомлението.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Промяната на местоработата не е от значение за имиграционните, а за самия теб. Можеш да го декларираш и докажеш документално този факт и на самото интервю, за да ти донесе евентуално 1 или 2 допълнителни точки за стаж.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ние имахме и двете ситуации - първо се наложи да се преместим и така се оказахме със семенен адрес за кореспонденция и телефон. Скъсахме посолството във Виена по ел. поща от уведомления, но нищо - и като имате предвид, че чакхме и писмото с дата за интервю, направо се подлудихме от мълчанието на Виена. Бързо им спретнахме и едно препоръчано писмо с обратна разписка и уви- пристигна заветното писмо-покана за интервю на актуалния ни адрес. От същата покана беше видно, че е адресирано до стария ни адрес, независимо от поредицата email-и, но след препоръчаното писмо, мушнали поканата в един плик и на ръка бяха написали актуалния ни вече адрес. Така, че не разчитай на email-и. Пускай писмо.
През това време съпругът ми си смени работата - преведохме новия му трудов договор и го занесохме с нас на интервюто. Като го попитаха какво работи, той им обясни, че от еди-коя си дата е вече на еди-коя си длъжност в еди-коя си фирма. Беше се подготвил за въпроси защо е сменил работата, каква е разликата между двете длъжности и тем подобни. Това е от нас.