Професия юрист и процедурата?
Професия юрист и процедурата?
Обръщам се към хората с тази професия.По очевидни причини е ясно,че това е професия,която е неприложима в Квебек.Искам да разбера все пак дали има хора сред вас,които са подали документи с тази професия и са допуснати до интервю.В конкретния случай става дума за съвместно съжителство,като и двамата кандидати са юристи 

Да, аз съм юрист и не само съм допусната, но дори го минахме доста лесно интервюто. Аз съм водещия кандидат, защото съпругът ми не е вишист и не е добре с езиците. Но защитих тезата, че ще работя там като юридическа секретарка или технически юридически помощник, защото се запознах, че с тази диплома това е възможно. Виж моят отговор по тази тема на този линк: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=12511
Ако имаш въпроси, не се притеснявай да се свържеш с мен по ЛС или електр. поща.
Ако имаш въпроси, не се притеснявай да се свържеш с мен по ЛС или електр. поща.
Аз имам познати които са в Кебек от почти 3г. и двамата са юристи от Бг.,даже и членове на адвокатската колегия. Това със списъците за търсени професии е пунта мара.Важното е да докажеш и да те уценят,че си здрав в ръцете и главата и ще можеш да гърбиш тук,а не да им легнеш на ръцете,юото и без това тука си ги имат в излишък.Постави ли са критериите за образование,трудов стаж и знание на езика за да можеш да покриеш някакви норми като доказателство,че не си все пак ологофрен,а нормален индивид които има качества да оцелее и сам да се грижи за себе си.