Как е в Квебек с перфектен френски и средно ниво английски

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mdju
Обратна връзка:

Как е в Квебек с перфектен френски и средно ниво английски

Мнение от mdju »

Здравейте всички в този форум и дано да сте изкарали добре Българския Великден!
Дълго четох форумите преди да се реша да пиша.
Знам, че всеки решава за себе си и всичко е много индивидуално, но бих била благодарна да прочета мнението на хора, които са там.
Моя случай е следния: имам карта за резидент , но не мога да реша все още дали да мръдна до Квебек. Вече знам как е в Торонто и не съм във възторг.
Френският ми е перфектен , английския ми не е много добър, средно ниво.
С такава една комбинация, намира ли се бързо работа в Квебек лесно и като начало какво основно работят жените при положение че говорят и пишат свободно френски. Образование висше, имам и ДЕСС, не мога да го напиша на латиница,да речем горе долу : бизнес администрация.

Съзнавам че малко ми е общ въпроса, но горе долу това е.
Благодаря предварително за отговорите.
Botzo

Мнение от Botzo »

Сложен въпрос. Преди един ден във форум Живот в Квебек имаше обява за работа точно с такива условия. с уточнението че рябва да разбираш от мъжка конфекция.
Та зависи какво търсиш. Иначе работа се намира и колкото по-нископлатена е толкова по-лесно става. Че дори и бе език можеш да работиш ама да не ти казвам за какви пари :wink:
mdju
Обратна връзка:

Мнение от mdju »

Мерси за бързия отговор.
Да, че има фирми за конфекция там съм чувала, но аз досега съм се занимавала с " тежка индустрия",т.е. проспекция на пазара в Бг за оборудване,производство на чужди фирми, предназначено за кариери, мини и металургия.
Т.е. от конфекция хич не разбирам.
Така да се каже търся нещо в продажбите или маркетинг, или международна търговия.
Pincher

Мнение от Pincher »

samo tova shte ti kaja. che shte ti e po-lesno da si namerish rabota po dve prichini.
znaesh dobre ezika - French-a
za jeni se namira rabota po-lesno. v ramkite na 10-14$ ne poveche. ako te ustroiva tova moje da se premestish. v qc. e dosta po-evtino otnosno kvartiri i transport.
kakvo ne ti haresva na toronto. ne e zle da ni obiasnish. mnogo ot On. prdpochitat Qc. kakto i obratnoto. zavisi kakvi sa ti prioritetite i kvalifikaciite.
soyez bien venue au Qc. depechez-vous s'il vous plait.
come on. lets go party.
mdju
Обратна връзка:

Мнение от mdju »

Merci pour l'invitation, Pincher. Je voudrais me dépêcher, mais pour le moment , je ne suis pas prête.
В Торонто не ми хареса социалния климат, очаквах там хората да са по- любезни от в Бг, но често не е така.
Там има доста негативно отношение към френскоговорящите. Като си взимах SIN numberа, съвсем в началото питам една напращяла негърка " Parlez vous francais?", а тя ми отговаря " You speek french?", аз и казвам "Yes" , а тя с удоволствие ми отговаря " But, I don't". Накрая взех хич да не се обаждам че говоря френски.
И още не ми хареса, че не се намира ама никак лесно някаква що годе приемлива работа.Наемите са адски високи, а застраховките за колите под 350-400 $/месец абсурд да намериш. Май 15 - 16 $ /h трудно ще ги надскочиш, и то след време не веднага . А късаха ме поне 3-4 пъти за книжка, на шофирането, а това са пари. А иначе карам доста добре от 6 години непрекъснато,не съм слизала от кола, а те все ме късаха.
По тези Human Ressource Centres хич не ми стана ясно с какво ти помагат, останах с впечатление че е бла-бла.
Та това е grosso modo.
Между другото прави ми впечатление , че в този форум за Канада хората са сериозни и наистина имат желание да помогнат на тези, които питат с полезна информация и това е много добре.
Впрочем има ли начин в Монтреал, човек да си подобри английския?
Как вървят наемите на апартаменти 2 bed room,например и застраховките за коли?

Bonne journée!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

V Montreal niama nachin da ne si podobrish angliiskia! prosto zashtoto niamash izbor...Ama az veche zapochvam da se plasha, shtoto tova zapochva da namaliava poznaniata mi po frenski!!! :cry:
Naemite zavisiat ot mnogo neshta - kato naprimer v koi kvartal tursish. T.e. za dve stai, hol+ kuhnia- mojesh da zapochnesh ot okolo 570-600 i da stignesh do +bezkrainost...Zastrhovkite za kolata sa prekrasni - nie plashtame za nashata troshka 39 dolara mesechno.
Po princip, ako imash niakakvo nivo na angliiski - shto ne se probvash v Montreal? ili darjish da otidesh chaaaak v Quebec?
Ogledai prosto za sporta obiavite za rabota v dvata grada i vij kade ima po-goliamo dvijenie - az lichno ot edna godina ne sum si pravila tozi experiment...No v Toronto predlaganeto e s pati po-goliamo...Sigurno e pravoproporzionalno na mesechnata zastrahovka na kolata...Znam li...
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
mdju
Обратна връзка:

Мнение от mdju »

А как е за децата в Монреал, в смисъл научават ли бързо и английски.
Знам че от известно време в училищата в провинция Квебек, задължително се преподава на френски, т.е quebecois, ама хайде да кажем че и той си има своята мелодия. Т.е децата могат ли лесно да учат английски? И въобще, някой който има деца , на възраст 13-15 год, може ли да ми каже как се адаптират те? Имат ли приятели? Това е малко сложен момент с децата.
Поздрави на всички.
Не греши само този, който не прави нищо!
Заключено