Въпрос относно документите за Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
kevin

Въпрос относно документите за Букурещ

Мнение от kevin »

Здравейте на всички,

и на мен ми дойде реда да подавам документи за Букурещ.
Имам няколко въпроса в тази връзка:

1. нужна ли е форма D21 за финансова независимост да се праща и в Букурещ

2. нужно ли е да се изпраща банкова референция за разполагаема сума

3. Ако имаш conjoint(e) de fait, но не е признато от кебекарите във Виена, да се пише, че имаш или се подразбира, че щом не е признато - де юре нямаш и поради тази причина и не трябва да го пишеш.:conf:

Благодаря за отговорите предварително.
Aries

Re: Въпрос относно документите за Букурещ

Мнение от Aries »

kevin написа:Здравейте на всички,

и на мен ми дойде реда да подавам документи за Букурещ.
Имам няколко въпроса в тази връзка:

1. нужна ли е форма D21 за финансова независимост да се праща и в Букурещ

2. нужно ли е да се изпраща банкова референция за разполагаема сума

3. Ако имаш conjoint(e) de fait, но не е признато от кебекарите във Виена, да се пише, че имаш или се подразбира, че щом не е признато - де юре нямаш и поради тази причина и не трябва да го пишеш.:conf:

Благодаря за отговорите предварително.
По т.3 - документи в Букурещ се пращат само за тези, които са получили сертификат за селекция. Щом половинката не е получила такъв - няма как да изпратиш документите й.
kevin

Мнение от kevin »

Имам предвид в моите документи дали трябва тя да фигурира по някакъв начин :shock:
pumpy

Мнение от pumpy »

kevin написа:Имам предвид в моите документи дали трябва тя да фигурира по някакъв начин :shock:
като каква ?
не
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здравей, kevin,
Ето отговорите на поставените въпроси:
1. Не се изпраща D21 във Букурещ.
2. Не се изпраща банкова референция за разполагаема сума.
3. Лично твой е избора дали да посочиш, че си фактически съжител на друго лице. Фактическото съжителство не се определя (има ли го или не) от имиграционните служби на Квебек. Ако не са го признали, не значи че го няма, а просто не са им били достатъчни представените доказателства за да го признаят. И то това признаване е само по отношение на имиграционната процедура. Тези служби нямат правомощията, каквито има един съд, за установяване на фактически обстоятелства.
Но вярно е и това, че посочването на този факт - фактическото съжителство ще има само информационен характер за посолството в Букурещ. Няма да издадат виза на лицето, с което живееш, след като не му е даден сертификат за селекция от Виена.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
kevin

Мнение от kevin »

Благодаря за изчерпателните отговори, Linko :beer: :)
Остава отворен въпроса обаче - като пиша във формулярите до Букурещ, че не съжителствам с никого, а в ASC (подадох на английски) до Виена, че имам conjonte de fait, не се ли получава "леко разминаване" :wink: :roll:
Aries

Мнение от Aries »

Ами ти може вече да не съжителстваш с никой! Да не би да тръгнат да проверяват? И това, че живеете на един и същ адрес още нищо не означава. :D
Заключено