относно ел уредите взети с нас и по-точно GSM-ите???
Леле какви сложни дискусии за тока... Аз бг зарядното го оставих в БГ, а БГ телефона тук го зареждам с канадско зарядно. Стига да е от Нокиа за Нокиа - нямате грижи.
Между другото за подписване на договор за телефон тук кредитна карта не са ми искали.
Ако подписвате такъв и ви вържат за 2-3 години, питайте непременно за 3-6 месеца безлимитни локални разговори. А подпишете ли се веднъж на договора - не можете да го променяте
Между другото за подписване на договор за телефон тук кредитна карта не са ми искали.
Ако подписвате такъв и ви вържат за 2-3 години, питайте непременно за 3-6 месеца безлимитни локални разговори. А подпишете ли се веднъж на договора - не можете да го променяте

пояснявам:
защото ти както разбирам си носиш телефона от България...
за да се възползваш от "изгодните" промоции договор+БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН винаги всички компании са ми искали кредитна карта.
за да няма объркване - като си носиш твоя си телефон - няма проблем да скючиш договор.
не знам защо е така - но тва е - личен опит
защото ти както разбирам си носиш телефона от България...
за да се възползваш от "изгодните" промоции договор+БЕЗПЛАТЕН ТЕЛЕФОН винаги всички компании са ми искали кредитна карта.
за да няма объркване - като си носиш твоя си телефон - няма проблем да скючиш договор.
не знам защо е така - но тва е - личен опит
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Моето мнение е, че няма смисъл да влачите мобилни телефони от България, ако трябва тепърва да си купувате...
За преходниците - почти във всяка Доларама и подобни магазини ги има за по 1 долар. Пчеличка е права за това, че ги има и по-скъпи - например Еър Канада продава такива пътнически комплекти на цена тип "ела ме ритни"... Но не търсете от България такива преходници - тук ги има навсякъде, а в България ще загубите доста време, ако не знаете къде ги има...
За преходниците - почти във всяка Доларама и подобни магазини ги има за по 1 долар. Пчеличка е права за това, че ги има и по-скъпи - например Еър Канада продава такива пътнически комплекти на цена тип "ела ме ритни"... Но не търсете от България такива преходници - тук ги има навсякъде, а в България ще загубите доста време, ако не знаете къде ги има...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
ТHC,
Първият ми телефон е купен от тук, на една трета от цената + договор за 1 година + безлимитни разговори за първите не помня колко (1-2)месеца, а първата си кредитна карта взех половин година след това. Но явно е според зависи. После си донесох друг телефон, после ми дадоха малко по-безплатен, сега имам цяло чекмедже с Нокии..
Както и да е, по-важно е, че подписването на договор наистина обременява, особено ако не сте доволни от услугите. Зарибяваш се с евтин апарат и 2 месеца ънлимитед локал, после обаче отърване няма.
Преди искаха до 1 година, иди-дойди търпи се, сега стават все по-нагли, видеотрон илико искат до 2, а роджърс - до 3. Лакомията им край няма, и това е малко дразнещо.
На Мтел се плаща не малко, но всичко ти вклчват и всичко е ясно. Тук като ти кажат цена 5 лева, разбирай 55. За който още не е дошъл - Бел, нашата любима телефонна компания ще ви кара да плащате отделна такса дори за това, че телефонът ви е с бутони, а не с шайба. Изобщо ще виждате по сметките си най-разнообразни и интересни изненади.
Първият ми телефон е купен от тук, на една трета от цената + договор за 1 година + безлимитни разговори за първите не помня колко (1-2)месеца, а първата си кредитна карта взех половин година след това. Но явно е според зависи. После си донесох друг телефон, после ми дадоха малко по-безплатен, сега имам цяло чекмедже с Нокии..

Както и да е, по-важно е, че подписването на договор наистина обременява, особено ако не сте доволни от услугите. Зарибяваш се с евтин апарат и 2 месеца ънлимитед локал, после обаче отърване няма.
Преди искаха до 1 година, иди-дойди търпи се, сега стават все по-нагли, видеотрон илико искат до 2, а роджърс - до 3. Лакомията им край няма, и това е малко дразнещо.
На Мтел се плаща не малко, но всичко ти вклчват и всичко е ясно. Тук като ти кажат цена 5 лева, разбирай 55. За който още не е дошъл - Бел, нашата любима телефонна компания ще ви кара да плащате отделна такса дори за това, че телефонът ви е с бутони, а не с шайба. Изобщо ще виждате по сметките си най-разнообразни и интересни изненади.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ами че то това е тръпката, мила ми Клариса!
Аз от месец и нещо съм на One Bill при приятелите от Бел (какво искаш от хора, чиято компания се казва права лопата!
) и сега с нетърпение чакам втората си комбинирана сметка - първата така я бяха оцапали, че едвам се оправих с тях...
Не ви трябва никакво КОФИ, просто им станете абонати и в тези иначе толкова приятни и най-вече подозрително безкрайно неспиращи разговори с тях ще научите не само френски, а и латински дори!
Абе какво искате - монополисти = еднополови същества = педерасти!
И то умствено-душевни, а не физическо-сексуални...

Аз от месец и нещо съм на One Bill при приятелите от Бел (какво искаш от хора, чиято компания се казва права лопата!

Не ви трябва никакво КОФИ, просто им станете абонати и в тези иначе толкова приятни и най-вече подозрително безкрайно неспиращи разговори с тях ще научите не само френски, а и латински дори!
Абе какво искате - монополисти = еднополови същества = педерасти!
И то умствено-душевни, а не физическо-сексуални...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
не знам за 1/3 от цената.
просто обяснявам какво ми се случи веднага след пристигането ми.
много мислех дали имаме нужда от телефон и какъв мобилен или домашен?
като се спряхме на мобилен и тръгнахме да проучваме офертите нвсякъде и Фидо и Роджърс и телъс и бел кънтяха от реклами "този апарат за $0 + нам колко си безплатни минути + неограничено при лунно затъмнение+взема сам децата от детската градина"
всеки път отиваме при дистрибутора - той се радва да ни види и преговаряме за цени вкючени услуги и т.н.
стигаме до подписване на договора,но на въпроса :
"а сега какъв ви е номера на кр.карта?няма проблем може и европейска!?"
казваме "нямаме - имаме дебитни само"
"ами доведете си гарант с такава или изчакайте да получите"
естествено когато получих след няколко месеца кредитна карта,вече не ми трябваше нечия"изгодна"оферта ,ама тва е друг въпрос.
Просто това е личния ни опит като съвсем новодошли пояснявам че във всяка компания се пробвахме при повече от един служител-всеки ни обясни едно и също - без кредитна карта промоциите с безплатен телефон не важат.
потвърдиха го тогава и стари емигранти.
просто обяснявам какво ми се случи веднага след пристигането ми.
много мислех дали имаме нужда от телефон и какъв мобилен или домашен?
като се спряхме на мобилен и тръгнахме да проучваме офертите нвсякъде и Фидо и Роджърс и телъс и бел кънтяха от реклами "този апарат за $0 + нам колко си безплатни минути + неограничено при лунно затъмнение+взема сам децата от детската градина"
всеки път отиваме при дистрибутора - той се радва да ни види и преговаряме за цени вкючени услуги и т.н.
стигаме до подписване на договора,но на въпроса :
"а сега какъв ви е номера на кр.карта?няма проблем може и европейска!?"
казваме "нямаме - имаме дебитни само"
"ами доведете си гарант с такава или изчакайте да получите"
естествено когато получих след няколко месеца кредитна карта,вече не ми трябваше нечия"изгодна"оферта ,ама тва е друг въпрос.
Просто това е личния ни опит като съвсем новодошли пояснявам че във всяка компания се пробвахме при повече от един служител-всеки ни обясни едно и също - без кредитна карта промоциите с безплатен телефон не важат.
Ами аз взех телефон от Бел Мобайлити на промоция без да имам кредитна карта - платих си пълната сума на телефона от която ми приспадат всеки месец стойноста на сметката и промоционалните условия не се губят.THC написа: Просто това е личния ни опит като съвсем новодошли пояснявам че във всяка компания се пробвахме при повече от един служител-всеки ни обясни едно и също - без кредитна карта промоциите с безплатен телефон не важат.
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
Opredeleno e po dobre da si kupite telefon ot BG shto se kasae do cenata.
Po zle e che ako go vzemete predi da tragnete, ako eventualno se razvali, ne znam kak she se spravite s garanciata i serviza.
Dosta zarqdni rabotiat savsem OK i na 110 V, to si pishe na zariadnite.
Ako ne ima v BG transformatorcheta koito za malkata moshtnost na zariadnoto sa ok.
Inache ima tuka prehodnici ot tipa kontakti tuka na koito dupkite sa taka
| |
kam razpolozenieto v BG taka
o o

te sa po 1$
GSM ite triabva da sa tribandovi !!!
Po zle e che ako go vzemete predi da tragnete, ako eventualno se razvali, ne znam kak she se spravite s garanciata i serviza.
Dosta zarqdni rabotiat savsem OK i na 110 V, to si pishe na zariadnite.
Ako ne ima v BG transformatorcheta koito za malkata moshtnost na zariadnoto sa ok.
Inache ima tuka prehodnici ot tipa kontakti tuka na koito dupkite sa taka
| |
kam razpolozenieto v BG taka
o o

te sa po 1$
GSM ite triabva da sa tribandovi !!!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Ако имаш пари и искаш да се изхвърляш - най-добре си купи сателитен телефон!
Не знам кой нормален човек ще си купува телефон от България при условие, че тук ги има безплатно или на смешни суми!
Е, не е трибандов, ама пък чак толкова да ви трябва мобилен телефон на 5 континента...
Абе всеки да си мисли сам...
Не знам кой нормален човек ще си купува телефон от България при условие, че тук ги има безплатно или на смешни суми!
Е, не е трибандов, ама пък чак толкова да ви трябва мобилен телефон на 5 континента...
Абе всеки да си мисли сам...
Da az imah v predvid che kato e tribandov she moze da raboti i v BG mrezite i tuka.

Shtot da ne si dadat horata parite za telefon deto da ne stava za tukashnata chestota.
Inache v BG (Europa) telefonite sa edna era napred v sravnenie s tukashnite.
Se pak Nokia i Ericsson sa evropejski firmi i sa vodeshtite v oblastta, nema kvo da se lazem.
Bezplatnoto edva li e mnogo bezplatno kato im se varzesh s dogovor.

Shtot da ne si dadat horata parite za telefon deto da ne stava za tukashnata chestota.
Inache v BG (Europa) telefonite sa edna era napred v sravnenie s tukashnite.
Se pak Nokia i Ericsson sa evropejski firmi i sa vodeshtite v oblastta, nema kvo da se lazem.
Bezplatnoto edva li e mnogo bezplatno kato im se varzesh s dogovor.