Rabota v shtatite

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Rabota v shtatite

Мнение от shnorhela »

Dnes v kursa po frenski chuh neshto koeto mnogo me iznenada. Edna ot ruskinite ni kaza che veche kanadcite imat pravo samo na 6 meseca rabota v shtatite sled koeto imat nujda ot specialno razreshitelno. Ne che imam namerenie da bachkam tam, no e hubavo chovek da go znae kato variant. Ta vuprosa mi e ima li pravo emigrant s PR carta da bachka v US ili triabva da ima razreshitelno ili stava chak kato si citizen na Canada (i kolko e maksimalnia period).
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Някой нещо не е доразбрал. Никой не може да отиде в щатите и да работи легално без работна виза, даже и канадските граждани. Щатите издават два вида работни визи:
- H1B - за граждани на всички държави от света.
- T1 - Издават се по облекчена процедура за граждани на останалите страни членки на NAFTA - Канада и Мексико.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

ahaaaa

Мнение от shnorhela »

Tova s T1 misleh che stava avtomatichno ama maj ne. Niakoj znae li neshto kak stava kude i dali niakoia firma triabva da ti sudejstva ili moje da stane samostoiatelno.
Аватар
VanBC
Модератор

Re: ahaaaa

Мнение от VanBC »

shnorhela написа:Tova s T1 misleh che stava avtomatichno ama maj ne. Niakoj znae li neshto kak stava kude i dali niakoia firma triabva da ti sudejstva ili moje da stane samostoiatelno.
Първо, да се поправя - визата не е Т1, а TN1 :oops: .
Условията и реда за получаването и са описани кратко, но много точно и ясно тука (няма да го копирам, че е дългичко):
http://www.green-cards.com/non_us/tn1_visa.htm
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Blagodaria za burzia otgovor, nadiavam se che niama da mi se naloji da si razvaliam spokojstvieto za poveche kinti ama neka da se znae. Nikoj ne znae znae li se :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

shnorhela написа:Blagodaria za burzia otgovor, nadiavam se che niama da mi se naloji da si razvaliam spokojstvieto za poveche kinti ama neka da se znae. Nikoj ne znae znae li se :)
zabaleji che tova e za canadski grajdani
s perm resident card dori i visa ti triabva za razlika ot tezi s green card v US
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Чет Мар 11, 2004 3:30 pm, променено общо 1 път.
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Neobhodima ti e rabotna visa za UK , kakto za ostanalite darzavi...
Ako si do 30 godini mozesh da opitash s "Work and Travel" Visa,kojato ti dava pravo na rabota mezdu 10 meseca i godina.
A inache s BG pasporta si mozesh da opitash chrez sporazumenieto mezdu BG i UK,no zavisi kakvo tarsish...
Az lichno ne bih se "zatochila" v UK ...no ima i takiva na koito im haresva!

:roll:
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Rosi написа:A znae li niakoi,kak stoi vuprosa za rabota v UK za kanadski grajdani?

Merci predvaritelno.
Opa,opa,a kakvo stana s krasotite na Bulgariq? Dosega gi gledahme ot Mont Royal ,a sega otkude ste gi gledame? Ot Wimbledon,ot London tower ili ot London tube :D :D :D
Rosi

Мнение от Rosi »

vladi64 написа: Opa,opa,a kakvo stana s krasotite na Bulgariq? Dosega gi gledahme ot Mont Royal ,a sega otkude ste gi gledame? Ot Wimbledon,ot London tower ili ot London tube :D :D :D
Ot terasata na4astnoto mi hotel4e vuv Varna. :lol: :lol: :lol: Samo deto triabva purvo da go zarabotia :redghost:
Ako moje6 otgovori mi na vuprosa.Ako sum si namerila dogovor za rabota v London, zaduljitelna li e rabotnata viza ako si kanandski grajdanin?S kakva zaplata edno 4-4lenno semeistvo semeistvo bo jivialo normalno?
Merci :thinkerg:
HisShadow

Мнение от HisShadow »

tova e za protsedurata na anglitshnite - izglejda tshe te minavat sashtata protsedura kato nas za PR karta.
Te shte znaiat kak kanadsite mogat da polutshat rabotna viza za UK. moje bi e dobre da popitash i tam

http://britishexpats.com/forum/forumdis ... forumid=56
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Rosi написа:A znae li niakoi,kak stoi vuprosa za rabota v UK za kanadski grajdani?

Merci predvaritelno.
За UK относително от скоро също има точкова система, но изискванията им са доста високи. Струва ми се че няма значение какъв гражданин си стига да събираш точките. Това е таблицата:

http://www.workpermit.com/uk/hsmp_calculator.htm
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Коко, това верно са сериозни изисквания!
Achievement in your chosen field:*
Maximum 25 points

Significant Achievement - 15 points

Outstanding Achievement - 25 points

Not Applicable - 0 points

more information
There are very few people who will gain any points at all under this category. You will need to have been recognised at "national level" to come under significant achievement (15 points) or at "international level" for outstanding achievement (25 points).
На всичкото отгоре:
31 October 2003 - Points requirement reduced to 65 points.
Каква ли секира е било преди това?!

Но събрах точките, де (фук-фук). Само че след това друга сериозна бариера издигнаха на тоя сайт - 1000 лири за кандидатстване! Верно, че ги връщат, ако не те одобрят, ама все пак ...
Това обаче май е консултантски сайт, нали? Ако накой мерне нещо официално, (да се надяваме) с по-скромна такса за участие, нека свирне.
Аватар
vladi64
Обратна връзка:

Мнение от vladi64 »

Di ana написа:Az lichno ne bih se "zatochila" v UK ...no ima i takiva na koito im haresva!

:roll:
Sweet,sweet banishment!!! :D :D
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Влади64, а я кажи какви приходи са "нормални" за Лондон примерно.
8-9/час ще стигат ли? или около 20-25К годишно?
Щото аз такива обяви намерих в монстер.ко.юк
Заключено