Kakâî ðàáîòÿò áúëãàðèòå â Êàíàäà-ëè÷íè íàáëþäåíèÿ

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
bateto

Мнение от bateto »

Леле регистрет нурс 25-35д. на час,леле зплатата за толкоз учене и блъскане по колежи и университети,че аз тия пари ги правя с едно малко камионче в града и в 5 вечерта като хвърля ключовете не ме барай за нищо.Да не говорим,че когато си поискам мога да го заключа и да си взема 2,3 месеца отпуска,а ако реша да си купя 2,3 такива и си сложа по един шофьор мога да си карам единия месец в Куба ,другия на Бахамите и в тая поледователност да ги редувам целогодишно.
Joy

Мнение от Joy »

bateto написа:Леле регистрет нурс 25-35д. на час,леле зплатата за толкоз учене и блъскане по колежи и университети,че аз тия пари ги правя с едно малко камионче в града и в 5 вечерта като хвърля ключовете не ме барай за нищо.Да не говорим,че когато си поискам мога да го заключа и да си взема 2,3 месеца отпуска,а ако реша да си купя 2,3 такива и си сложа по един шофьор мога да си карам единия месец в Куба ,другия на Бахамите и в тая поледователност да ги редувам целогодишно.
:D А сега си представи, че и жена ти можеше да прави по толкова, а като остане овъртайм (а няма начин да не остане, даже да не иска...), и двойно.. :D Ще купиш хотелчето на морето за нула време... :D А что се касае отпуската, май нейната би била повечко от твоята... :wink:

Бате,бате,как ги правиш тези работи? Наш приятел върти волана из Щатите и му се плаща на километър-не на час...При това, никак не достатъчно за трепането по пътища. А с малко камионче из града, хич не ми говори... :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

aide stiga ste se zaiajdali
az poznavam hora koito praviat po 70 hiliadi na den
nashenci
tuk v Canada
ama ne me vijdate vseki den da govoria za tiah nali?
koi kakvo raboti v canada - kakvoto nameri
sled tva se opitva da se podobri
niakoi imat "guts" i zapochvat biznes - chist ili ne
niakoi ot tiah uspiavat
drugite vsichki pasat treva i nakraia na jivota si palniat bolnicite...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Бърз,точен и акуратен:
-компания -Дайнамекс
-плащане на дневен надник-225,25/фирмата е синдикирана/на ден
-работен ден от 7,30 до когато свърша ,днес свърших в 3 следобед,но има дни до 5,макс 6 часа
-естество на работа -зареждане на всички големи веруиги магазини -макси,Метро,Лоблау,Фармапри на територията на МТл.,Риве Сюд/до Ст.Хиасинт и Ст.Жак сур Ришельо,до Шатоге не ходя/,Риве Хорд/Лавал и на север от Ст. Еусташ през Бланвил до Репентигни/ с биологични натурални храни на фирма Биофорс Канада.

Приход-22дни по 225,25 равно на 4955,50 на месец
Разход:
-среден дневен пробег -180км. на ден
-разход на 100км 22 на 100 нафта
-застраховка -75д на месец
-текуща поддръжка на техниката -100д на месец
-регистрационни такси-75д на месец

калкулация разходи -22 работни дни по 180км по 22л. нафта на ден равно на 870лт. по 1 долар -870д.

870+75+100+75 =1120д

4995,50-1120=3875,50

На 1120 д. разходи връщам грубо 15% такси =170д на месец прибавени към печалбата цифрата се закръгля на

4000 долара приход на месец

От тях си смъквам направените разходи/в голямата си част фиктивни/ и в/у остатъка плащам данък /по мои сметки и по тия на счетоводителя ми не по вече от 300-500 на месец/

Рекапетулация -3500-3700 на месец чисто.

Има една подробност ,ако камиона е много чуплив и отнеса някой и друг тикет/засега един/ цифрата се променя ,но това си е божа работа ,да го считаме като риск на професията.

По мои груби сметки за да вземеш 3700 ч ,ако си на заплата брутото ще е около 5500 разделено на 160 часа =34д. на час

Общо взето това е аритметиката ми,с една подробност ,че още не я правя тая цифра ,защото изплащам заем за камиона ,който мога да изплатя за 3,4 месеца.

С малко по голям камион ,който възнамерявам да купя на есен към тия 3500 ще прибавя мин. 1500 отгоре към чистата печалба.

Тази сметка си направих преди няколко месеца,когато се отказах от лонг дистанса до щатите където е здраво гърбене за същите пари и за сега действителността оправдава очакванията ми с тази разлика ,че сега работя от 8 до 5 и вечерите и уикенда съм си в къщи и работата в пъти е по лека ,но си е здраво търчане и си е работа ,не е като да пееш песен,но на мен ми харесва разнообразието в ежедневието и на този ми жизнен етап ме задоволява това което правя.Все пак и аз на 40 год. е редно да направя някой и друг трудов ден та да има какво да разправям на вците ,ако доживея до пенсия.

Други въпроси.Готов съм веднага да отговоря .Написах отговора си към Джой с конкретни цифри и данни с мисълта да съм полезен на някой ,който се интерисува от проблема ,а не за да се похваля като ;успял; по простата причина ,че това което правя не е целта в живота ми ,а и парите които изкарвам са достатъчно смешни поне за моите представи,просто поредното стъпало към целта,която преследвам.
С най добри пожелания към всички за бързи успехи и лесни пари.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bate
uvajavam te
spomniam si kato karashe pizzi i iskashe da karash kamion...
viarvam che shte si postignesh mechtite zashtoto si borben i raboten
znam che si bil shef i che ti e trudno sega no po tova si lichi haraktera
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

К'во ще стане е божа работа Кольо.Обаче мисълта ми по скоро и достойно да се измъкна от тая дупка наречена Канада ме крепи и ми дава сили и енргия ,чувствам се като лъв който би изял клетката и тялохранителя си само за да е свободен.
Joy

Мнение от Joy »

:D Бате, твойта като мойта-сметката е точна-парите ги няма... :lol:
Майтап!:D
Мерси за точното инфо-ще му кажа на приятеля ако нямаш нищо против.Отдавна се кани да спира тези екскурзии,че му взеха здравето, а и... си има нова булка...
bateto

Мнение от bateto »

Ако има интерес може да се чуем с него.Той е от бранша и е по на ти с нещата ,на теб да ти обяснявам все едно ти да ми обясняваш за венозни инжекции.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

bateto написа:.Обаче мисълта ми по скоро и достойно да се измъкна от тая дупка наречена Канада ...
това май е за famous quotes :rotfl: или как да стресираме кандидат-емигрантите. аз бих казал "черна дупка", която ти смуче силите и парите най-вече :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
rose

Мнение от rose »

Joy, :lol:
Не мисля, че дипломите на медицинските сестри от България се признават в Англия...Моя приятелка, работи в момента в един старчески дом в Съсекс, близо до Лондон и то като болногледачка-санитарка на заплата от 900 до 1200 лири в зависимост от допълнителните часове(overtime). Тя е със завършен медицински колеж и след това взе бакалавър в Пловдивския Университет (Здравен мениджмънт). Никой не й признава медицинския колеж, нито пък стажа като медицинска сестра в България :roll:
mitirino

номер 1

Мнение от mitirino »

Аз се включвам в този форум без да съм прочел всички постинги, но оня ден прочетох едно нещо... eдин човек пишеше за това какво е да си пилот и каза че ако си пилот и нямаш чувството че си номер едно, значи си in the wrong business. Това майче важи и за всичко останало. Така че всички мрънкалници просто са на съвсем погрешното място, само че не заради мястото а заради тях самите. Аз не искам тук да ви се хваля или нешто подобно, обаче преди 5 години дойдох в NY (което по думите на 95% от хората тук е съшто дупка и не знам си какво...) без никога да съм хващал книга за програмиране в България, след 9 месеца яко четене си намерих работа като web developer. В БГ имах около 100 часа като пилот, тук започнах преди една година да летя пак и изкарах инструкторски сертификат. На всичкото отгоре ходиа с патерици понеже преди 10 години се пребих доста яко. На летиштето никой не ме гледа по-различно нито заради патериците нито заради акцента - дискриминация 0 (нула). Пилотските книжки до сега ми стружат към $20,000 (Мastercard, thank you), а за книжки за програмиране в началото похарчих към $1,500 само за 2 месеца. След 1 месец идвам в Торонто, където ще трябва да взимам всички пилотски изпити отначало, не съм си намерил работа все още, а и не знам дали ще стане много бързо... Но всичките тези неща вобще не ми променят чувството - така си се чувствах и преди 10, и преди 5, и преди 2 години.

Така че на който не му харесва, нека се опита да си представи какво би му харесвало да прави - а ма не да му паднат 5,000,000 от някъде например, заштото и аз си мечтая да имам 5 самолета и училиште за пилоти в България... И ако успее да си представи подобно нещо, което би го кефило винаги, да вземе да види какво трябва да направи и колко време е навит да чака. Ако ли не, вобще да не се напъва с ялови напъни и да очаква че Канада или US, или което и да е друго място ще се променя в тон с промените в неговите настроения, и то точно когато на него му се иска... "о, аз съм на 40, след 10 години няма да ме интересува дали съм добре...", "о, аз пък не знам езика и вече съм много стар да започвам да го уча, на цели 29 години съм"... Като чета подобни неща и не мога да повярвам че хората които са ги писали наистина вярват в това и го взимат на сериозно.

Успех на всички, и най-вече на тези които се чувстват недооценени :-))
TNT

Мнение от TNT »

Ей, това направо ме накефи
Много готино Пилот №1

Само така! Не е лесно, но дава резултати за разлика от други тактики и състояния.

Успех
Аватар
sneja

Re: номер 1

Мнение от sneja »

mitirino написа:Аз се включвам в този форум без да съм прочел всички постинги, но оня ден прочетох едно нещо... eдин човек пишеше за това какво е да си пилот и каза че ако си пилот и нямаш чувството че си номер едно, значи си in the wrong business. Това майче важи и за всичко останало. Така че всички мрънкалници просто са на съвсем погрешното място, само че не заради мястото а заради тях самите. Аз не искам тук да ви се хваля или нешто подобно, обаче преди 5 години дойдох в NY (което по думите на 95% от хората тук е съшто дупка и не знам си какво...) без никога да съм хващал книга за програмиране в България, след 9 месеца яко четене си намерих работа като web developer. В БГ имах около 100 часа като пилот, тук започнах преди една година да летя пак и изкарах инструкторски сертификат. На всичкото отгоре ходиа с патерици понеже преди 10 години се пребих доста яко. На летиштето никой не ме гледа по-различно нито заради патериците нито заради акцента - дискриминация 0 (нула). Пилотските книжки до сега ми стружат към $20,000 (Мastercard, thank you), а за книжки за програмиране в началото похарчих към $1,500 само за 2 месеца. След 1 месец идвам в Торонто, където ще трябва да взимам всички пилотски изпити отначало, не съм си намерил работа все още, а и не знам дали ще стане много бързо... Но всичките тези неща вобще не ми променят чувството - така си се чувствах и преди 10, и преди 5, и преди 2 години.

Така че на който не му харесва, нека се опита да си представи какво би му харесвало да прави - а ма не да му паднат 5,000,000 от някъде например, заштото и аз си мечтая да имам 5 самолета и училиште за пилоти в България... И ако успее да си представи подобно нещо, което би го кефило винаги, да вземе да види какво трябва да направи и колко време е навит да чака. Ако ли не, вобще да не се напъва с ялови напъни и да очаква че Канада или US, или което и да е друго място ще се променя в тон с промените в неговите настроения, и то точно когато на него му се иска... "о, аз съм на 40, след 10 години няма да ме интересува дали съм добре...", "о, аз пък не знам езика и вече съм много стар да започвам да го уча, на цели 29 години съм"... Като чета подобни неща и не мога да повярвам че хората които са ги писали наистина вярват в това и го взимат на сериозно.

Успех на всички, и най-вече на тези които се чувстват недооценени :-))
много ми хареса това, което си написал. честно казано мен много ме е страх от промяната, от това, че трябва да започна нещо отначало /може би защото знам какво е да започнеш отначало/, но повече ме е страх от рутината, от липсата на перспектива, от тъпченето на едно място и от невъзможността да докажеш себе си. Затова предпочитам да отида на другия край на света, но да знам, че съм опитала, че съм направила всичко възможно. А останалото е божа работа и само времето ще покаже дали съм постъпила правилно.
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
mitirino

Мнение от mitirino »

Благодаря.

Няма токова нещо като правилно или неправилно. Хората които правят много неща просто имат повече преживявания - някои приятни, някои не. Вероятноста да имаш неприятни преживявания намалява с опита, но броя им въпреки това се увеличава (или поне не намалява със същата скорост с която нараства опита) понеже имаш фантазия и смелост за все повече експерименти. Обаче и границата между приятно и неприятно е толкова разтеглива, че с малко усилия можеш да променяш съотношенията както си искаш.

... аз трябва да кажа, че като дойдох тук не стартирах съвсем сам и доста хора (поне двама) ми помогнаха за доста неща. Обаче това не променя идеята. Винаги има хора които са готови да помогнат. Само трябва да не им се качваш на главата за 10 секунди и да полагаш твоята част от усилията необходими за успех с каквото си се захванал. Преди време някой от България писа че идва в Канада и че няма къде да иде... поне 4 човека от този форум предложиха да дойде при тях и да живее там няколко дена.

Ще се видим в Торонто :-)))
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

или в Монреал :D :wave2:
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.