висше образование

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
elisalp

висше образование

Мнение от elisalp »

Искам да попитам дали, ако кандидатствам в някой университет, след завършването му бих могла да остана за постоянно в Канада?
Има ли някой да е останал по тази начин, защото сякаш някъде четох...
С финансите?Дали бих могла да уча и да се издържам сама или е абсурд?
Също така чух за някаква програма към Ванкувърския Университет, която може да ти осигури 100% стипендия, но за магистарска степен... някой може ли да ми посочи сайт или нещо такова от където да се информирам.
Май много въпроси, но сега им е времето :wink:
надявам се някой да има информация да няма против да я сподели :roll:
todor73

Мнение от todor73 »

По принцип има много мнения и опити споделени назад из форума. Отиваш горе на търсачката, пишеш учене, стипендия, програми, canuck, май всичко трябва да пишеш на латиница :D, защото последния canuck де :D е експерта по интернатионал студент , но пише само на латиница, та ще намериш каквото ти трябва. Ето аз за 1 мин какво намерих
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=student

ако нямаш стипендия е лошо, защото чуждестранните студенти плащат по мои наблудения 5 пъти повече такси за учене.
Botzo

Re: висше образование

Мнение от Botzo »

elisalp написа:.....
Има хора останали така. Не е лесно, но не е невъзможно. Мисля че ако кандидатстваш по федералната програма толкова време ще загубиш че ще ти изтече студентската виза. Ако го правиш по програмата за Квебек ще трябва да имаш адресна регистрация в рамките на провинцията и е много желатено да си в университет, също в нея.
Надявам се някой от хората които са го направили да дадат повече обяснения.
elisalp

Мнение от elisalp »

todor73 написа: Отиваш горе на търсачката,
Да благодаря ще го направя :)
Заключено