Що е conjoint de fait след интервю или виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Що е conjoint de fait след интервю или виза

Мнение от mirkaa »

и има ли то почва у нас??? :?: :?: :D :D

Искам да поногна на приятел без тенденции за женитба. :wink:

Представете си следната хипотетична ситуация -
Скоро ще подавам документи по процедурата, примерно след 2-3 месеца. Да кaжем, съм се залюбила с някого и живеем заедно само от месец и се водим на един адрес. Ясно е, че не мога да го включа като CDF, а и не искам. Възможно ли е ако всичко мине успешно, след интервюто, или след като получа виза, да кажа че сме CDF, вече ще имам и документ за повече от година съвместно жителство. Има ли такава опция? Дори и да се чака дълго...

Благодаря! :beer:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ситуацията си е съвсем реална и възможна. Винаги могат да се обединят кандидатурите и да се издаде сертификат за селекция и съответно - виза, за присъединилия се в последствие кандидат.
Необходимо е да се направи само реална преценка дали се покриват изискванията за селекция като за двойка (семейство, фактическо съжителство) в момента на представяне на новата кандидатура.
Не по-маловажно е да се преценят и оставащите срокове за основния кандидат, особено ако вече е направил медицинските. Най-рисковано е присъединяване на нов кандидат след като водещият е получил вече визата. Имиграционните служители от посолството във Виена едва ли ще си счупят краката от бързане при проучването на досието на новия кандидат, само защото има опасност визата на основния кандидат да изтече.
Но ако не се държи на сроковете, може да се иска от посолството в Букурещ да забави изпращането на формулярите за медицински или да разреши нови медицински изследвания за водещия кандидат. Дори и при издадена вече виза, може да се иска анулирането й, направа на нови медицински изследвания и издаване на нова виза.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Linko написа:Дори и при издадена вече виза, може да се иска анулирането й, направа на нови медицински изследвания и издаване на нова виза.
А защо е нужно това? Не може ли да се влезе в Канада поотделно? Трябва ли основният кандидат да чака документите на С да бъдат готови, за да замине?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Разбирай ги образно нещата така - от момента на присъединяване на новата кандидатура до издаването на визи и за двамата, кандидатите са като сиамски близнаци т.е. не могат един без друг. Образува се ново досие за една обща кандидатура на двойката. Не може основният кандидат само да заяви, че вече си има другарче и да отлети, а другия да продължи да се оправя сам до края на процедурата.
След издаването на визи и документа, наричен CONFIRMATION DE RESIDENCE PERMANENTE и на двамата, основният кандидат може да тръгне и сам, а вторият (другите) да го последват по-късно.
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Що е conjoint de fait след интервю или виза

Мнение от VanBC »

mirkaa написа:... Възможно ли е ако всичко мине успешно, след интервюто, или след като получа виза, да кажа че сме CDF, вече ще имам и документ за повече от година съвместно жителство. Има ли такава опция? Дори и да се чака дълго... :beer:
До издаването на визата можеш да правиш каквото си искаш. След издаването на визата обаче, не можеш да правиш нищо преди да си влязла в Канада. Визата ти се издава въз основа на определено семейно положение. Ако семейното ти положение се промени след издаването на визата, но преди да влезеш в Канада, визата става невалидна и, ако искаш да имигрираш в Канада, трябва да минеш наново през цялата процедура от самото начало ... След като влезеш в Канада, пак можеш да правиш каквото си искаш :D !
:beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Bily T

Мнение от Bily T »

Мисля че доказателството за съвместен живот трябва да предхожда поне с една година датата на депозиране на кандидатурата!
NO PAIN NO GAIN
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Е, няма как, още няколко въпросчета :oops:

1. Проблем ли е ако CDF не събира нужните точки, логично да не е, ако аз съм водеща!?
2. Ако съм минала интервю и след това добавя CDF, значи после ще минаваме пак интервю заедно, така ли!?
3. Критично ли е нивото на френския на CDF?

Благодаря много на далите ми отоговори, много са ценни!!! :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Е, няма как, още малко разяснения. :)

1. CDF ще се оценява по параграф 7-ми от ТВОЯТА таблица за оценка т.е. неговите точки ще се прибавят към твоите и ако събирате над 68 т. ще има сертификати и за двамата. Независимо, че ти може и да имаш вече сертификат. Ако не ги съберете, може да ви предложат да разделите кандидатурите си или да представите нови документи за увеличаване общия брой на точките ви като двойка. Но вероятността това да стане е много малка. Този CDF би трябвало да получи само 1-2 точки от 17 възможни.
2. Няма да се наложи да минаваш повторно интервю. Ако всичко е наред, направо ще му изпратят сертификата за селекция на CDF-a. В противен случай виж т.1.
3. Изискванията за владеене на френски език за CDF са двойно по-ниски. И супер-франкофон да е, той ще получи максимум 4 т. за разбиране и 4 т. за говорене или общо 8 точки. От английския му пък никой не се и интересува.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Linko написа:Е, няма как, още малко разяснения. :)
Ураа!! God bless you, Linko, да си жив и здрав и много ти благодаря!! :wink: :lol: :lol:
Заключено