Dali se priznava staga(experiense de travail)naprimer za ingineri,s koito pristigame v Quebec?
Drugoto e iasno
1.Izpit profesionalen po ezik
2.Ekvivalentna diploma
3.Profesionalen izpit
Ima razlika mejdu inj. v Bg i tuk.
No ako uspeest da dokajesh expérience kato ing stava slednoto.
Taka ili inache ste ti naznachat do 3 izpita + ikonomika. Kato po edin izpit moje da ti otpadne na vseki 5 god. staj kato inj. Posle kato minesh vsichko tova, rabotish kato inj. junior 1 god., estesveno ako si namerish rabota, posle idvat izpit po frenski i profesionalen izpit.
Vseki order sam precenia i ti ocenia diplomata., no ne davat ekvivalent na diplomata.
Moje po diploma da si mashinen ing, no da imash staj v informatikata, podavash molba che iskash da zastitish v oblastta informatika i ti izprashtat spisuk s izpiti da si izberesh v tazi oblast. No ako se iavish v oblastta na diplomata ti - nestata se povtariat i sa poznati, taka che vseki si precenia.
I tova vuv vremeto neznam kolko godini i kolko pari.
No pak kazvam ima programi za imigranti, interisuvaite se za drugite gradove, pone tuk ima.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
А бих попитал и аз :Като си завършил тука на Фр. например химия в ХТМУ и имаш сертификат за това от Монреал (AUF),че си учил на Фр. има ли облекчения за тия процедури,а?
Дякон Игнатий написа:А бих попитал и аз :Като си завършил тука на Фр. например химия в ХТМУ и имаш сертификат за това от Монреал (AUF),че си учил на Фр. има ли облекчения за тия процедури,а?
Mislia che izpita po ezik si e absolutno zaduljitelen.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/